Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι παραδόσεις και η πίστη μας αναπόσπαστα συστατικά της ταυτότητάς μας


«Η καλύτερη γνώση των παραδόσεών μας, της ιστορία μας και του τόπου καταγωγής μας, μας δίνει την δυνατότητα πριν υιοθετήσουμε οτιδήποτε να το αξιολογήσουμε πιο ολοκληρωμένα». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Καλαρρυτινών, με αφορμή την εσπερίδα με θέμα «Το Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής: Ο άυλος Πολιτισμός των Καλαρρυτών».

Ο Θεσσαλός πολιτικός, ο οποίος λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε να παραστεί, αναφέρει ότι «στις μέρες μας διαπιστώνουμε διαρκώς μια καταιγιστική προβολή εισαγόμενων προτύπων και πολιτιστικών στοιχείων. Κάποια από αυτά τα ενσωματώνουμε στην κουλτούρα μας, ενώ άλλα τα απορρίπτουμε. Δυστυχώς, όμως, πολλά τα δεχόμαστε άκριτα, με συνέπειες που δεν μπορούμε να προβλέψουμε εύκολα. Ως εκ τούτου η καλύτερη γνώση των παραδόσεών μας, της ιστορία μας και του τόπου καταγωγής μας, μας δίνει την δυνατότητα πριν υιοθετήσουμε οτιδήποτε να το αξιολογήσουμε πιο ολοκληρωμένα.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, καθώς και η ορθόδοξη πίστη μας αποτελούν αναπόσπαστα συστατικά της ταυτότητάς μας.

Υπ’ αυτό το πρίσμα η πρωτοβουλία σας να αναδείξετε μέσω της εσπερίδας τα ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία των Καλαρρυτινών, που εκπορεύονται από “Το Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής”, είναι άξια συγχαρητηρίων».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγοντας στο μήνυμά του εύχεται κάθε επιτυχία στις εργασίες της εσπερίδας.

Προηγούμενο άρθρο Βαγενά: Αύξηση 8 ευρώ σε ελάχιστους συνταξιούχους τα περιβόητα αναδρομικά
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Μεγάλης εθνικής σημασίας το φράγμα Αγιονερίου