Ξεκινά η χειμερινή θεατρική περίοδος


 Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Λάρισας – «Θεσσαλικό Θέατρο» θα εγκαινιάσει τη χειμερινή θεατρική περίοδο με το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη  «Καλιφόρνια Ντρίμιν»  (Α΄ Κρατικό  Βραβείο Θεατρικού Έργου -2002) θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Οκτωβρίου στο «Θέατρο του Μύλου».

 Η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι του Γιάννη Ιορδανίδη, τα σκηνικά – κοστούμια της Ελένης Στρούλια και βοηθός σκηνοθέτη ο  Αλέξανδρος  Ραπτοτάσιος.

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι: Στέλιος Καλαϊτζής (Ντίνος), Αντώνης Καλογήρου (Άρης), Αρετή Ντάλιου (Κική) και Ιωάννα Κουτρουλή (Γιούλη).

Θέμα του έργου είναι οι τραγελαφικές περιπέτειες δύο λαϊκών παιδιών, που αποφασίζουν να μην πάνε στο στρατό και να καταφύγουν σε ένα new age κοινόβιο στην Καλιφόρνια. Σε αυτή τους την προσπάθεια, καταλυτική είναι η συνδρομή ενός απίθανου θείου, που έρχεται κατ΄ ευθείαν από τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60.

Ο Βασίλης Κατσικονούρης για το έργο γράφει: «…Το έργο είναι σαν ένα φλας, που τους πιάνει ακριβώς τη στιγμή που χαζεύουν μπροστά από μια μεγάλη σκοτεινή πόρτα. Είναι παιδιά κωμικά, αφασικά, χαμένα κάπου σε μία μετaεφηβική ηλικία, απελπισμένα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα παραδεχτούν όλα αυτά,  εκτός ίσως από το τελευταίο. Όταν το καταλάβουν κι αυτό, τότε διαβαίνουν το κατώφλι. Την άλλη μέρα, σαν

 εμφανίσουμε τη φωτογραφία, αυτά δεν θα είναι εκεί. Βλέπουμε μόνο το σκοτάδι που τα κατάπιε. Κι ένα παράξενο αμυδρό φώς κάπου στο βάθος, μπορεί να ήταν παιχνίδι του φακού, μπορεί να ήταν ένα πρώτο και τελευταίο λαμπύρισμα που αφήσαν πίσω τους».

Η νέα αυτή παράσταση του «Καλιφόρνια Ντρίμιν» είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγαπημένου Κωνσταντίνου Παπαχρόνη που πρώτος είχε ερμηνεύσει με επιτυχία το Λευτέρη στο «Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη (Εθνικό Θέατρο, 2006). 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος για απάντηση Σκανδαλίδη Για πράσινο Σκουλήκι
Επόμενο άρθρο ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ