ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ


Παρά το γεγονός ότι Νομαρχία και Δήμοι του νομού ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στις 31-12-2010 η μέριμνα για την πολιτική προστασία και αντιμετώπιση πιθανών εκτάκτων στο Ν. Λάρισας εξακολουθεί να λαμβάνεται.

 Στο πλαίσιο αυτό συνήλθε το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (ΣΝΟ) του Ν. Λάρισας στην τελευταία του συνεδρίαση με αυτή τη μορφή (αφού αλλάζει με τον «Καλλικράτη») και εξέτασε την ετοιμότητα που υπάρχει στο νομό.

Ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσιος, μέσα σε μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ευχαρίστησε όλους όσοι ενεπλάκησαν κατά καιρούς στην πολιτική προστασία του νομού, Δήμους, Υπηρεσίες και, κυρίως τις εθελοντικές Οργανώσεις.

«Πήγαμε καλά», σημείωσε ο κ. Καλομπάτσιος ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο πολιτικής προστασίας που κατέκτησε ο Ν. Λάρισας, χάρη στο οποίο αντιμετώπισε πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, πλημμύρες, μεγάλα ατυχήματα κ.ά με άριστο τρόπο και συνεργασία.

«Παρά τις όποιες ελλείψεις είχαμε σε χρήματα και εξοπλισμό, καταφέραμε με τη συνεργασία όλων και την αφοσίωση στο καθήκον να αντεπεξέλθουμε σε ό,τι μας ζητήθηκε. Ελπίζουμε ότι η πολιτική προστασία που θα λάβει νέα μορφή από την 1η Ιανουαρίου θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτείται».

Κάνοντας μια αποτίμηση της φετινής κατάστασης το ΣΝΟ είπε ότι ο νομός, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο καθαρισμός των ρεμάτων και να υπάρχει επαγρύπνηση για τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα που είναι αναμενόμενα ενόψει του χειμώνα.

Τονίστηκε δε ότι ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί για τη γέφυρα του Τυρνάβου που μελετάται να ενισχυθεί με νέες παρεμβάσεις ώστε να αποτραπεί πιθανή περίπτωση ζημιών.

 Στη συνεδρίαση παρευβρέθηκαν ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Λάρισας κ. Χρ. Καραμπούζης, ο Δ/ντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Δημ. Τσιόφας και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων, δεκαπέντε (15) Δήμαρχοι-Αντιδήμαρχοι δήμων του Νομού Λάρισας, εκπρόσωποι δήμων του Νομού Λάρισας και της Νομαρχίας Λάρισας , εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αεροπορίας, Δασάρχες, Δ/ντές των Υπηρεσιών Δασών, Υγιεινής και Πρόνοιας, εκπρόσωποι της Αγροφυλακής και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινά η χειμερινή θεατρική περίοδος
Επόμενο άρθρο Αυλαία για το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στον Τύρναβο