Ειδήσεις

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη είχε ο δήμαρχος Τεμπών


Συνάντηση είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, με κεντρικό ζήτημα συζήτησης τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μανώλης επεσήμανε την ανάγκη εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των ΟΤΑ, διότι ακόμη και σήμερα βασικές λειτουργίες καθορίζονται με βασιλικά διατάγματα, ενώ ζήτησε την στήριξη του δήμου Τεμπών σε διάφορα θέματα. Παράλληλα, συζητήθηκε η επερχόμενη αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, αλλά και η ανάληψη  πρωτοβουλίας, ώστε να αυξηθεί το ύψος του ποσοστού χρηματοδότησης των επιλέξιμων δαπανών της δράσης σίτισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Επίσης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν με τη νέα διαδικασία πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών από τους δήμους.

«Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Θέσαμε στον Υπουργό βασικές ανάγκες και προτεραιότητες του Δήμου μας, για τις οποίες μπορεί το Υπουργείο να δώσει άμεσα λύσεις. Αναμένουμε τις ενέργειες του, ώστε να προχωρήσουμε και να επιλύσουμε πολύ σημαντικά θέματα για το Δήμο Τεμπών», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος  Γιώργος Μανώλης.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Συνταξιοδότηση πολιτών με ανεξόφλητες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών
Επόμενο άρθρο Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του νέου αποχετευτικού και υδρευτικού δικτύου στο Ομόλιο