Ξεκίνησε το πρόγραμμα Κωνωποκτονίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

23 Απριλίου 2020

Έγκαιρα ξεκινά και φέτος το πρόγραμμα κωνωποκτονίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ήδη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ξεκίνησαν  οι πρώτοι ψεκασμοί  στο περιαστικό περιβάλλον των Δήμων Βόλου, Ρ. Φεραίου, Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας, της  καταπολέμηση δηλαδή των κουνουπιών όσο ζουν ως προνύμφες στο νερό.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι υπόλοιπες τρεις Περιφερειακές Ενότητες, Λάρισας Τρικάλων  και Καρδίτσας  όπου το πρόγραμμα ξεκινά αμέσως μόλις  οι καιρικές συνθήκες (κατάλληλη θερμοκρασία και υγρασία) το επιτρέψουν.

Οι ψεκασμοί ξεκινούν  από τα πλέον επικίνδυνα σημεία προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Διενεργούνται από ειδικά συνεργεία, με σύγχρονες μεθόδους, με τη χρήση σκευασμάτων εγκεκριμένων από τις αρμόδιες αρχές, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης.

«Η κωνωποκτονία έχει θετικότερα αποτελέσματα όταν υλοποιείται στην ώρα που πρέπει» τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η έγκαιρη έναρξη του προγράμματος  συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και  στην προστασία του τουριστικού προϊόντος και αφορά την οικονομία ολόκληρης της Περιφέρειας. Με ταχύτητα, συνέργειες και σε  συνεργασία με τους Δήμους και τις υπηρεσίες μας, εργαζόμαστε ώστε να έχουμε και φέτος τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Οι Δήμοι έχουν την ευθύνη της κωνωποκτονίας εντός του αστικού ιστού και χρειάζεται να  ξεκινήσουν έγκαιρα τα προγράμματα κωνωποκτονίας, ώστε να υπάρχει  μεγαλύτερη  αποτελεσματικότητα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC