Ειδήσεις

Μάξιμος: Η πανδημία ως ευκαιρία για νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης


«Μια χώρα σαν την Ελλάδα, η οποία μπορεί να είναι το περιβόλι της Ευρώπης, πρέπει να ξαναδεί πάλι την πρωτογενή της παραγωγή. Έβλεπα αυτές τις μέρες τα δεδομένα των εξαγωγών αγροτικών μας προϊόντων, οι οποίες αυξήθηκαν κατακόρυφα σε φρούτα όπως τα ακτινίδια. Άρα, λοιπόν, πρέπει να ξαναδούμε πως θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στο Flash 99.4 Θεσσαλονίκης στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» και στους δημοσιογράφους κ.κ. Σταύρο Οραΐλογλου και Γιάννη Στρίκο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «το στοίχημα είναι συνολικότερο για το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που θα δούμε την επόμενη μέρα. Γιατί η κρίση αυτή μπορεί να ειδωθεί σαν ευκαιρία, αρκεί να δούμε τι έχουμε κάνει λάθος μέχρι τώρα, για να δούμε τι διορθωτικές κινήσεις μπορούμε να κάνουμε».

 

Να επενδύσουμε στον αγροδιατροφικό τομέα

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «το γεγονός ότι στηριζόμασταν κυρίως στον τουρισμό αναδεικνύει και τις αδυναμίες της επόμενης μέρας. Διότι αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι η αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας μας», συμπληρώνοντας πως πρέπει «πρωτίστως να επενδύσουμε στον πρωτογενή τομέα, στην αγροτική παραγωγή, η οποία υπέστη μια καθίζηση τα τελευταία χρόνια. Η συνολικότερη ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, επίσης, αναδεικνύει την ανάγκη να επενδύσουμε στον αγροδιατροφικό τομέα. Φοβούμαι ότι ήδη το βιώνουμε εδώ, που έχουμε έλλειψη εργατών γης, αγροτικών χεριών, γιατί σε ένα σημαντικό βαθμό, δυστυχώς, εξαρτιόμαστε από αλλοδαπούς εποχιακούς εργάτες, οι οποίοι με τα μέτρα που ελήφθησαν και στην Αλβανία και αλλού δεν μπόρεσαν να έρθουν στη χώρα. Το επόμενο διάστημα που έχουμε για παράδειγμα στον κάμπο της Θεσσαλίας και σε όλη την Ελλάδα αγροτικές εργασίες συγκομιδή κερασιών, φρούτων, χρειάζονται εργατικά χέρια».

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε και την ανάγκη ανάπτυξης της βιομηχανίας λέγοντας ότι «οι Τούρκοι έχουν τη δυνατότητα παραγωγής εξοπλισμών για την αμυντική τους θωράκιση, ενώ εμείς δεν έχουμε καθόλου βιομηχανία».

 

Πρόωρες εκλογές

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει νωπή νομιμοποίηση, πριν από 8 μήνες έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό και μάλιστα με ποσοστά που στη δεκαετία της κρίσης δεν τα είχαμε ξαναδεί. Η ΝΔ ξαναβρήκε το εύρος παράταξης αγγίζοντας το 40%. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται εκλογές η χώρα. Η αποδοχή που φαίνεται να έχει σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και της τουρκικής προκλητικότητας στο μέτωπο του μεταναστευτικού-προσφυγικού, δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προσφυγής στις κάλπες».

Προηγούμενο άρθρο Το ΚΚΕ Λάρισας για το νομοσχέδιο που έθεσε προς διαβούλευση το Υπ. Παιδείας
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε το πρόγραμμα Κωνωποκτονίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας