Tags: , ,

Δίπλα στα Κέντρα Υγείας η Αυτοδιοίκηση

Σε μία σημαντική δωρεά στα Κέντρα Υγείας Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου  προχώρησαν την Τρίτη 21/4 οι Δήμαρχοι κ. Θάνος Σκάρλος (πρόεδρος ΠΕΔ Καρδίτσας), Γιώργος Σακελλαρίου και Φάνης Στάθης αντίστοιχα, υλοποιώντας  ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.

Οι Δήμαρχοι, παρέδωσαν υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης για την προστασία και εξυπηρέτηση των γιατρών και των νοσηλευτών των τριών Κέντρων Υγείας ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης για τις  υπηρεσίες τους, ενώ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συζητήσουν με το προσωπικό της «πρώτης γραμμής» της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊου. Οπως ανέφεραν, «έχουμε υποχρέωση να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους δικούς μας ανθρώπους που μάχονται καθημερινά για να είμαστε όλοι υγιείς»

Σε κοινή τους δήλωση οι κκ Σκάρλος, Σακελλαρίου και Στάθης τόνισαν:

«Στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα και η κοινωνία, θεωρούμε ελάχιστη υποχρέωσή μας να συμμετάσχουμε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης και την προστασία της δημόσιας υγείας από τον ιό COVID-19.  Οι  προσπάθειες όλων για την προμήθεια των αναγκαίων μέσων προστασίας συνεχίζονται διότι θεωρούμε χρέος μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, με όποιο κόστος, προκειμένου να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού.

Τη στιγμή της κρίσης όλοι ενεργούμε με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών και την αμεσότητα του αποτελέσματος. Η διανομή υγειονομικού υλικού, έχει παράλληλα και συμβολικό χαρακτήρα αφού υπενθυμίζει σε όλους ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνοι αλλά έχουν την αυτοδιοίκηση στο πλευρό τους, όπως άλλωστε και ο κάθε πολίτης.

Με αίσθημα ευθύνης ανταποκρινόμαστε συλλογικά για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε υγειονομικό υλικό. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το ΕΚΑΒ είναι στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορωνοϊού  και η απόφασή μας αυτή είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τους θωρακίσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.»

 

Tags: , ,

Με προχειρότητα δομημένο το εκπαιδευτικό υλικό για τα voucher των επιστημόνων

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, απέστειλε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, Νίκος Παπαγεωργίου, αναφορικά με την προχειρότητα του εκπαιδευτικού υλικού των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης με voucher, που αφορούν τους πληττόμενους επιστημονικούς κλάδους, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

«Οι μηχανικοί, όπως και όλοι οι συμπολίτες μας βιώνουμε μία εξαιρετικά πρωτόγνωρη κρίση. Με γνώμονα τη δημόσια υγεία και τις οδηγίες των ειδικών, χιλιάδες μηχανικοί έχουν ουσιαστικά παύσει τις δραστηριότητές τους. Για το λόγο αυτό άλλωστε, οι ΚΑΔ των μηχανικών έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα του Υπουργείου Οικονομικών, ως πληττόμενοι από την κρίση του covid-19.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των θιγόμενων κλάδων, αποφασίστηκε, όπως είναι γνωστό, ότι οι επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε συγκεκριμένα αντικείμενα και, ταυτόχρονα, να ενισχυθούν οικονομικά, μέσω προγραμμάτων τηλεκατάρτισης.

Η κυβερνητική απόφαση έδωσε τη δυνατότητα να ενισχυθούν πολλοί κλάδοι που πλήττονται από την κρίση (επιστημονικοί κλάδοι, ΚΕΚ), ενώ η χρηματοδότηση αυτού του εγχειρήματος προέρχεται από το ΕΣΠΑ και δεν επιβαρύνει καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό, πετυχαίνοντας έτσι απορρόφηση κονδυλίων προς τη σωστή κατεύθυνση. Επιπλέον, κάθε μηχανικός έχει μια ευκαιρία να επιμορφωθεί σε σύγχρονα αντικείμενα που τον ενδιαφέρουν, μετατρέποντας έτσι την περίοδο της κρίσης σε ευκαιρία και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του.

Παρόλα αυτά όμως, η πραγματικότητα έδειξε πως αρκετά σεμινάρια τηλεκατάρτισης δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο και τις εκπαιδευτικές ανάγκες των επιστημόνων. Σε ορισμένα δε το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται έχει – σε προσβλητικό επίπεδο – πολλά λάθη, γεγονός που αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία έχουν προετοιμαστεί.

Δεν τα γνωρίζουμε όλα. Αυτά όμως που έχουμε διδαχθεί στις σχολές μας τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Errare humanum est. Ως επιστήμονες όμως απαιτούμε να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη και να χρησιμοποιηθεί εκπαιδευτικό υλικό υψηλής ποιότητας, που να είναι συμβατό με τις προδιαγραφές της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Απαιτούμε να μας δοθεί μια ευκαιρία να βγούμε από την κρίση έχοντας ακόμη ένα εφόδιο. Κατακτώντας ακόμα μία γνώση. Κάνοντας μας ακόμη πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά.»

 

Tags: , ,

Πόρτα-πόρτα οι 115 έλεγχοι στη συνοικία της Νέας Σμύρνης

Πόρτα-πόρτα έγιναν οι  115 δειγματοληπτικοί έλεγχοι  σήμερα το πρωί στον συνοικισμό των Ρομά, στη  Νέα Σμύρνη Λάρισας. Συνολικά τέσσερα συνεργεία από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  το Νοσοκομείο και τον ΕΟΔΥ, με επικεφαλής τον συντονιστή καθηγητή Χρ. Χατζηχριστοδούλου  και παρουσία του  Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Χρ. Καλομπάτσιου, πήραν δείγματα στην περιοχή της καραντίνας. Τα αποτελέσματα  αναμένονται.

Παράλληλα, ένα ακόμη συνεργείο πήρε 20 δείγματα στο Ιατρικό Κέντρο Υποδοχής  Covid-19 (ΑΡΩΓΗ), προκειμένου να  διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας των νοσηλευομένων  και να κριθεί αν και ποιοι μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους.

«Σήμερα για να σώσεις τη ζωή σου,  πρέπει να σκέφτεσαι τους άλλους» δήλωσε  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον επικεφαλής καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και  εφαρμόζουμε ένα πρωτόκολλο ασφαλείας μοναδικό για τη χώρα με ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα με τις ιχνηλατήσεις, προχωράμε σε ελέγχους αντισωμάτων με την μέθοδο  ELISA IgG,  τα αποτελέσματα των οποίων είναι σημαντικά για την επιδημιολογική παρακολούθηση της νόσου. Είμαστε η  Περιφέρεια που κάνουμε επιδημιολογική έρευνα παράλληλα με τις ιχνηλατήσεις.

«Προχωρήσαμε με διαδικασίες εξπρές στη δημιουργία Ιατρικού  Κέντρου Υποδοχής  κρουσμάτων  Covid-19 (ΑΡΩΓΗ), όπου  φιλοξενούνται φορείς του ιού με ήπια συμπτωματολογία ή χωρίς συμπτώματα. Κάναμε  προσλήψεις, πήραμε πιστοποίηση από τον ΕΟΔΥ, τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας εντός του χώρου και στην  περίμετρο.

«Η ανθρώπινη ζωή και η προστασία της δημόσιας υγείας προέχουν. Δεν εφησυχάζουμε, δεν χαλαρώνουμε. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Μένουμε Σπίτι, κρατάμε αποστάσεις, απολυμαίνουμε  χώρους εργασίας και σπίτια, πλένουμε τακτικά και σχολαστικά τα χέρια μας.

«Ευχαριστώ την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, όλους τους υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, ΕΚΑΒ, διοικητικούς, φύλακες, οδηγούς και  όλους όσοι είναι στην πρώτη γραμμή. Ευχαριστώ και όλους τους δωρητές που συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια αλληλεγγύης για την  ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Tags: , ,

Θετικός ο Μάκης Βορίδης στην ενίσχυση των Θεσσαλών κτηνοτρόφων

Τον προβληματισμό των Θεσσαλών κτηνοτρόφων και της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων για το μέλλον του κλάδου, μετά μάλιστα και το οικονομικό πλήγμα που υπέστη με τις χαμηλές τιμές πώλησης των αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα, μετέφερε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βορίδη, τονίζοντας “την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων, οι οποίοι επλήγησαν, αφενός από την έλλειψη ρευστότητας που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοιού, αφετέρου από τη μείωση των εξαγωγών την περίοδο του Πάσχα (κυρίως του Καθολικού) και τις χαμηλές τιμές πώλησης των αμνοεριφίων στην εγχώρια αγορά”.

Απάντηση Βορίδη

Ο Yπουργός ανέφερε στον Χρήστο Κέλλα ότι “πρόθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να ενισχύσει πραγματικά τους κτηνοτρόφους, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι παραμένει διαρκώς και αδιαλείπτως στο πλευρό τους. Ήδη το επιτελείο του ΥΠΑΑΤ εξετάζει τον τρόπο οικονομικής στήριξης των κτηνοτρόφων, μέσα από το οικονομικό πακέτο των 150 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε το Υπουργείο, λόγω του κορωνοιού και το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν οριστικές ανακοινώσεις. Σίγουρα οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο της οικονομικής ενίσχυσης, καθώς είναι γνωστή η συμβολή της κτηνοτροφίας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και η μεγάλη της συνεισφορά στην αναγέννηση της υπαίθρου”.

Χρήστος Κέλλας

Σε δήλωσή του, ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Βορίδη για “το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την κτηνοτροφία, το οποίο και επιβεβαιώθηκε προ ημερών με την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση των ποινών για τις παράνομες ελληνοποιήσεις” και εξέφρασε την ικανοποίησή του για “την απάντηση του Υπουργού περί οικονομικής στήριξης των Θεσσαλών κτηνοτρόφων, με αφορμή και την δύσκολη κατάσταση που βιώσανε με την πώληση των αμνοεριφίων”.

Δήλωσε, ακόμη, πως “σαν κυβέρνηση στηρίζουμε πολλά στην κτηνοτροφία και τη ζωική παραγωγή γενικότερα. Είναι γνωστό το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πόσο μάλιστα, όταν ο τομέας της αγροδιατροφής θα έχει πρωτεύοντα ρόλο στην επόμενη μέρα του πρωτογενούς τομέα, για την οποία προετοιμαζόμαστε, με στόχο να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες προκλήσεις των καιρών και των νέων δεδομένων, που δημιούργησε η κρίση του κορωνοιού”.

 

Tags: , ,

Πρόγραμμα στήριξης επιστημόνων από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Π.Θ.

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο προγραμμα στηριξης επιστημονων-ελευθερων επαγγελματιων, πληττομενων απο τον covid-19 που ανακοινώθηκε απο το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ως πιστοποιημένος πάροχος κατάρτισης το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναλαμβάνει την υλοποίηση της ανωτέρω δράσης και την κατάρτιση των συμμετεχόντων στις 10 προσφερόμενες θεματικές ενότητες.

Αναλυτικά πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.learning.uth.gr καθώς και στα 24210-06366/90 καθημερινά 09:00 π.μ. με 21:00 μ.μ.

 

Tags: , ,

Μάξιμος: Απομάκρυνση καρκινογόνων ελενίτ από το 303 ΠΕΒ Λάρισας

«Προτίθεσθε να συμπεριλάβετε στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την απομάκρυνση και αντικατάσταση προϊόντων αμιάντου και το 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (ΠΕΒ), στη Λάρισα, στο οποίο εργάζονται περί τα 300 άτομα υπό ανθυγιεινές συνθήκες, λόγω της ύπαρξης εκεί εκτεταμένου εμβαδού φθαρμένων αμιαντοσκεπών;». Το παραπάνω ερώτημα θέτει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του υπογραμμίζει ότι «ο αμίαντος, αποδεδειγμένα πλέον, προκαλεί σοβαρότατες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, η δε χρήση του ως οικοδομικό υλικό -ελενίτ- ελλοχεύει κίνδυνο για την υγεία όσων εργάζονται σε κτίρια που τον διαθέτουν. Για τον λόγο αυτό, ήδη από το 2005, η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγόρευσε πλήρως τη χρήση του καρκινογόνου αμιάντου, ενώ πραγματοποιούνται προγράμματα αντικατάστασής του, όπου υπάρχει.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η χρηματοδότηση µέσω ΕΣΠΑ έργων απομάκρυνσης, διαχείρισης και αντικατάστασης προϊόντων αµιάντου από Μονάδες του Στρατού Ξηράς µε προϋπολογισμό σχεδόν 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως, όμως, προκύπτει από επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ-ΓΕΣ Νομού Λάρισας (αρ. πρωτ. 261, 13.04.20), από το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα απουσιάζει η ΑΣΔΥΣ, ενώ συμπεριλαμβάνονται Μονάδες της 1ης Στρατιάς, της ΑΣΔΕΝ και του Δ΄ ΣΣ. Ωστόσο, στην ΑΣΔΥΣ υπάγεται το 303 ΠΕΒ, στο οποίο απασχολούνται καθημερινά περί τα 300 άτομα, και το οποίο διαθέτει αµιαντοσκεπές σε 10 κτίρια, συνολικής στεγασμένης επιφάνειας 10.120 m2.

Όπως συνάγεται από την σχετική επιστολή οι αμιαντοσκεπές βρίσκονται σε παραγωγικά συνεργεία όπου εργάζονται δεκάδες υπάλληλοι του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού, αλλά και μαθητευόμενοι σχολών ΟΑΕΔ και ΕΠΑΛ. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, οι σκεπές εμφανίζουν σοβαρές φθορές, με αποτέλεσμα το προσωπικό να εισπνέει καθημερινά ίνες αμιάντου, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία του».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει επισημαίνοντας ότι «έως σήμερα, δυστυχώς, δεν έχει γίνει η απαραίτητη αντικατάσταση των αμιαντοσκεπών, παρά τις εκκλήσεις των εργαζομένων και της διοίκησης. Η ύπαρξη, επομένως, του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού προγράμματος είναι μια πραγματική ευκαιρία, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάει χαμένη».

 

Tags: , ,

Άννα Βαγενά: Ο εμπαιγμός των Επιστημόνων

Σε φιάσκο εις βάρος των επιστημόνων κατέληξαν τελικά τα εξευτελιστικά προγράμματα τηλεκατάρτισής τους.  Τα προγράμματα αυτά τα επινόησε η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να μοιράσει με εντελώς αδιαφανή τρόπο 80εκατ. ευρώ σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Οι κύριοι Βρούτσης και Γεωργιάδης επικαλέστηκαν αδυναμία εκταμίευσης χρημάτων από το ΕΣΠΑ για την απευθείας ενίσχυση των επιστημόνων με 800 ευρώ ανά άτομο και τους ζήτησαν να αρκεστούν στα 600 ευρώ, επιλέγοντας συγχρόνως μια άκρως προσβλητική διαδικασία αυτή της επιμόρφωσης.

Όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ήδη από τον Μάρτιο, ότι λόγω της έκτακτης συγκυρίας οι δαπάνες απευθείας ενίσχυσης επιστημόνων είναι πλέον απολύτως επιλέξιμες. Η κυβέρνηση όμως, προτίμησε την προσφιλή της οδό, αυτή των μεσαζόντων και έτσι υπέβαλε τους επιστήμονες δικηγόρους και μηχανικούς στην ταπεινωτική διαδικασία της επιμόρφωσης.

Αν όμως οι επιστήμονες πρόκειται να επιμορφωθούν από προγράμματα του επιπέδου που τους προσφέρουν, καλύτερα να τα αγνοήσουν γιατί θα ξεχάσουν και αυτά που έχουν μάθει.

Πολύ φοβάμαι, ότι όταν τελειώσει με το καλό αυτή η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που μας επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας και αρχίσει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα δούμε πολλά ακόμα σημεία και τέρατα όπως αυτό της τηλεκατάρτισης αλλά και αυτό της διαφημιστικής καμπάνιας των 11 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ. Και όλα αυτά βεβαίως με απευθείας αναθέσεις.

Tags: , ,

Συμβουλευτική Υπηρεσία Εργαστηρίου Ψυχολογίας (Π.Τ.Ε.Α. – Π.Θ.) – Κορωνοϊός

Το Εργαστήριο Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση αναγνωρίζοντας ότι η περίοδος που διανύουμε είναι πραγματικά δύσκολη και πρωτόγνωρη και η ψυχολογική πίεση και το στρες που βιώνουμε είναι μερικές φορές ιδιαίτερα έντονα.

Όντας αποδέκτες της δύσκολης αυτής κατάστασης, τόσο από φοιτητές/ριες όσο και από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, σας ενημερώνουμε ότι η *Συμβουλευτική Υπηρεσία* του /»Εργαστηρίου Ψυχολογίας & Εφαρμογών στην Εκπαίδευση»/ (Π.Τ.Ε.Α. – Π.Θ.) θα παραμείνει σε λειτουργία κατά τη διάρκεια των γιορτών για τους φοιτητές/ριες που το έχουν ανάγκη.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των περιορισμένων δυνατοτήτων μας και για όσο διάστημα διαρκέσει η παρούσα κατάσταση, τόσο ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Καθ. Γιώργος Κλεφτάρας όσο και οι συνεργάτες του Εργαστηρίου, θα προσφέρουν σε εθελοντική βάση, συμβουλευτική ψυχολογική υποστήριξη, εκτός από τους φοιτητές/ριες, και στα υπόλοιπα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας(μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικοί υπάλληλοι, κ.λπ.), για θέματα που άπτονται αυτής της ιδιαίτερα στρεσογόνας κατάστασης, λόγω του Κορωνοϊού-Covid19.

Όσοι/ες ενδιαφέρεστε μπορείτε να στέλνετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση *psychologylab@uth.gr* και στη συνέχεια θα επικοινωνήσουν μαζί σας για ορισμό συνάντησης μέσω τηλεφώνου ή Skype.

 

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC