Άννα Βαγενά: Ο εμπαιγμός των Επιστημόνων

22 Απριλίου 2020

Σε φιάσκο εις βάρος των επιστημόνων κατέληξαν τελικά τα εξευτελιστικά προγράμματα τηλεκατάρτισής τους.  Τα προγράμματα αυτά τα επινόησε η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να μοιράσει με εντελώς αδιαφανή τρόπο 80εκατ. ευρώ σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Οι κύριοι Βρούτσης και Γεωργιάδης επικαλέστηκαν αδυναμία εκταμίευσης χρημάτων από το ΕΣΠΑ για την απευθείας ενίσχυση των επιστημόνων με 800 ευρώ ανά άτομο και τους ζήτησαν να αρκεστούν στα 600 ευρώ, επιλέγοντας συγχρόνως μια άκρως προσβλητική διαδικασία αυτή της επιμόρφωσης.

Όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ήδη από τον Μάρτιο, ότι λόγω της έκτακτης συγκυρίας οι δαπάνες απευθείας ενίσχυσης επιστημόνων είναι πλέον απολύτως επιλέξιμες. Η κυβέρνηση όμως, προτίμησε την προσφιλή της οδό, αυτή των μεσαζόντων και έτσι υπέβαλε τους επιστήμονες δικηγόρους και μηχανικούς στην ταπεινωτική διαδικασία της επιμόρφωσης.

Αν όμως οι επιστήμονες πρόκειται να επιμορφωθούν από προγράμματα του επιπέδου που τους προσφέρουν, καλύτερα να τα αγνοήσουν γιατί θα ξεχάσουν και αυτά που έχουν μάθει.

Πολύ φοβάμαι, ότι όταν τελειώσει με το καλό αυτή η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που μας επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας και αρχίσει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα δούμε πολλά ακόμα σημεία και τέρατα όπως αυτό της τηλεκατάρτισης αλλά και αυτό της διαφημιστικής καμπάνιας των 11 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ. Και όλα αυτά βεβαίως με απευθείας αναθέσεις.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC