Tags: , ,

Κέλλας: Εθνικό σχέδιο για τη μείωση των τροχαίων

«Η οδική ασφάλεια είναι μία από τις προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά. Με δική του πρωτοβουλία εκπονήθηκε το στρατηγικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας υπό τον τίτλο “Προσέχω – ο Δρόμος για την Οδική Ασφάλεια” πριν από 2,5 χρόνια. Στόχος του σχεδίου είναι η μείωση των θανάτων από τροχαία κατά 50% σε μία δεκαετία, με την παράλληλη ενίσχυση της οδικής παιδείας, την αύξηση της αστυνόμευσης, τη συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών και την παροχή αμεσότερης ιατρικής φροντίδας».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του Προέδρου της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, στο συνέδριο, που διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΕthosEvents σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», το οικονομικό και επιχειρηματικό portalbanksκαι το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του ΣΕΑΑ. Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε, εκτός από τον Λαρισαίο πολιτικό και ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Κώστας Καραμανλής.

Θλιβερή πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα

Ο Χρήστος Κέλλας, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ανέπτυξε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης αναφορικά με την Οδική Ασφάλεια καθώς και τις πρωτοβουλίες της αρμόδιας Επιτροπής, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα ως “σοβαρότατη πρόκληση για την χώρα”. Όπως ανέφερε, “η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή της Ευρώπης στα θανατηφόρα ατυχήματα με μοτοσυκλέτα, ενώ είναι πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο στα θανατηφόρα τροχαία εν γένει, καθώς η κακή οδηγικήσυμπεριφορά, αποτελεί την βασική αιτία των τραγωδιών, που εκτυλίσσονται, τόσο στην άσφαλτο, όσο και κατά τη συνέχιση της ζωής των οικογενειών των θυμάτων, ειδικά όταν χάνουν τον προστάτη και τον οικονομικό στυλοβάτη τους”.

Το έργο της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας

«Προβλέπεται η ισχυροποίηση της λειτουργίας της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, προκειμένου να συμβουλεύει την εκτελεστική εξουσία και να προωθεί προς αυτήν υλοποιήσιμες προτάσεις ενώ στο ενεργητικό μας έχουμε καταγράψει ήδη θετικά αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός, σημειώνοντας:

Νομοθεσία:«Τροποποιήθηκε ο Ποινικός Κώδικας με την αυστηροποίηση των ποινών για την υπαίτια πρόκληση ενός ή περισσοτέρων θανάτων σε τροχαία, όπου προβλέπονται, αντίστοιχα, η δεκαετής έως και η ισόβια κάθειρξη».

Παιδεία:«HΕλλάδα βρίσκεται αρκετά πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο διδασκαλίας του μαθήματος της Οδικής Ασφάλειας ανά εκπαιδευτική βαθμίδα. Όπως ανακοίνωσε η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, “το μάθημα πρόκειται να εισαχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων αντί της ευέλικτης ζώνης στην οποία βρίσκεται σήμερα, περιλαμβάνοντας ενότητες που αφορούν όλη τη γραμμή της επαφής του παιδιού με το δρόμο”. Προσθέτως, το σχέδιο «Προσέχω» εφαρμόζεται από τα συναρμόδια Υπουργεία που καταρτίζουν την εθνική στρατηγική για την οδική ασφάλεια».

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη:«Έχουμε ανακοινώσει ότι θα ζητήσουμε από τα αρμόδια Υπουργεία, τη δημιουργία ομάδων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των οικογενειών των θυμάτων ανά νομό καθώς και την προβολή μηνυμάτων μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου».

Υποδομές:«Στόχος δεν είναι μόνο να εισηγηθούμε στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών τη συντήρηση και κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων, αλλά την επισκευή των επαρχιακών οδικών δικτύωνκαι την αναβάθμιση των μέσων εποπτείας των δρόμων στα αστικά κέντρα».

Υγεία:«Πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για τη διακομιδή των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων στα ΤΕΠ νοσοκομείων».

Ο κ. Κέλλας, κλείνοντας, τόνισε πως “η οδική συνείδηση και η οδική συμπεριφοράεμπίπτουν στο πεδίο της ατομικής ευθύνης, η οποία πρέπει να ενεργοποιηθεί, ώστε, στο μέλλον η μελέτη των στατιστικών να γίνεται με μεγαλύτερη αισιοδοξία”.

 

 

Tags: , ,

ZAGORIN: Έπαινος για τις τεχνολογίες φυτοπροστασίας

Η σύγχρονη τάση στον αγροδιατροφικό τομέα είναι η καλλιέργεια προϊόντων διασφαλισμένης ποιότητας, με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων τεχνολογίας.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστός από το εμπορικό σήμα «ZAGORIN» έχει ήδη δημιουργήσει ένα καινοτόμο πλαίσιο παραγωγής προϊόντων. Όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες και κυρίως η φυτοπροστασία, που εφαρμόζουν οι αγρότες – μέλη του, καθορίζονται και συντονίζονται από το γεωτεχνικό τμήμα της Οργάνωσης.  Τα προϊόντα του Συνεταιρισμού, τα οποία σε ποσοστό 95% περίπου είναι τα φημισμένα μήλα Ζαγοράς Πηλίου, παράγονται αποκλειστικά με τη μέθοδο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της γεωργικής παραγωγής με εναλλακτική δυνατότητα τη Βιολογική Γεωργία. Μία βασική παρέμβαση ως προς την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας με χρήση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών, είναι η διαρκής ανάπτυξη δικτύου μετεωρολογικών σταθμών σε όλη την καλλιεργητική περιφέρεια του Συνεταιρισμού, για τη αντιμετώπιση ασθενειών των φυτών  και κυρίως της ασθένειας του φουζικλαδίου.

Επιπλέον, στην περιοχή υπάρχει τα τελευταία 3 χρόνια, σε ποσοστό 100%  κάλυψης, δίκτυο συσκευών παρεμπόδισης σύζευξης των ακμαίων μικρολεπιδόπτερων της καρπόκαψας (cydia pomonella), έντομο που αποτελεί το πλέον επικίνδυνο για τους καρπούς των μήλων. Για την διευκόλυνση της καθοδήγησης των παραγωγών από το γεωτεχνικό τμήμα χρησιμοποιείται πλατφόρμα μαζικών γραπτών μηνυμάτων (sms) με στοχευμένες οδηγίες.

Τα παραπάνω, όπως και σημαντικά ακόμα σημεία που βρίσκονται υπό εξέλιξη και σχεδιασμό, παρουσίασε ο Συνεταιρισμός, μέσω υποψηφιότητας στον τομέα της φυτοπροστασίας, για τη διαγωνιστική διαδικασία «1st Agritech Challenge Awards ’19» που οργάνωσε η εταιρία «CORTEVA AGRISCIENCE» σε συνεργασία με την «Boussias Communications». Η υποψηφιότητα του Συνεταιρισμού με θέμα «Ολοκληρωμένες Εφαρμογές Φυτοπροστασίας και Συλλογική Διαχείριση Καλλιέργειας Μήλων», αφού αξιολογήθηκε από τουλάχιστον 9 μέλη της επιτροπής που αποτελούνταν από έγκριτους επιστήμονες και εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου, πέρασε στο δεύτερο στάδιο αξιολόγησης των «shortlisted» εταιριών.

Έπειτα, την Πέμπτη 05.12.2019, η ομάδα του Συνεταιρισμού που υποστήριξε την υποψηφιότητα, αποτελούμενη από τον επικεφαλής φυτοπροστασίας γεωπόνο Παναγιώτη Γουβιώτη, τον υπεύθυνο επικοινωνίας Αντώνη Πολίτη και τον τεχνικό σύμβουλο αγροδιατροφής Κυριάκο Γεραμπίνη παραβρέθηκε στην Αθήνα, συνοδευόμενη από την Αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού Δέσποινα Βαρούτα, όπου ο γεωπόνος παρουσίασε τα συστήματα αγροτεχνολογίας και τα αποτελέσματά τους σε μέλη της κριτικής επιτροπής. Η ένταξη του Συνεταιρισμού στη λίστα των εταιριών που παρουσίασαν τις τεχνολογίες τους, θεωρείται αρκετά σημαντική επιτυχία, καθώς είχε να συναγωνιστεί εταιρίες πανευρωπαϊκού επιπέδου που παράγουν αγροτεχνολογικά προϊόντα για τον πρωτογενή τομέα.

Ο Συνεταιρισμός εφαρμόζει καινοτόμες τεχνολογίες  με στόχο το μηδενισμό των υπολειμμάτων φυτοπροστασίας και τη διατήρηση της αειφορίας, προς όφελος της ασφάλειας  τόσο του παραγωγού όσο και του τελικού καταναλωτή.  Αυτός είναι ο λόγος που τα μήλα ZAGORIN διακρίνονται όχι μόνο για την εξαιρετική γεύση τους αλλά και για την υψηλού επιπέδου ποιότητά τους.

 

 

Tags: , ,

ΕΚΛ: Όλοι στις 18 Δεκέμβρη στην κεντρική πλατεία

Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται με την ψήφιση του κρατικού Προϋπολογισμού-Καρμανιόλα για το 2020 να  ολοκληρώσει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ο προϋπολογισμός υλοποιεί τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα αποδέχεται την ενισχυμένη εποπτεία, τα ενισχυμένα πρωτογενή πλεονάσματα, που βγαίνουν από το ξεζούμισμα και την ανελέητη φορολόγηση του εργαζόμενου λαού, με αποτέλεσμα να οδηγούν τους εργαζόμενους, τον λαό σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.

ΜΑΤΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Ο φετινός προϋπολογισμός είναι ο πρώτος που συντάσσεται σε συνθήκες ανάκαμψης μετά από 10 χρόνια κρίσης. Και αυτός είναι κομμένος και ραμμένος αποκλειστικά στην ενίσχυση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων, υπηρετεί τη στρατηγική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, άρα βαθιά αντεργατικός και αντιλαϊκός. Γιατί η ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, η στήριξη της ανταγωνιστικότητας προϋποθέτουν  πάμφθηνη εργατική δύναμη.

Για τους εργαζόμενους προβλέπεται νέα κατακρεούργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αφού η κυβέρνηση ήδη έχει φροντίσει για αυτό. Έχει στρώσει το έδαφος για την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, η μισθολογική πολιτική και ο κατώτερος μισθός συνεχίζουν να καθορίζονται από την ανταγωνιστικότητα και τις υπουργικές αποφάσεις.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΖΟΓΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει:

 • Περικοπές 4 εκατ. Ευρώ στην υγεία, όταν ήδη οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας είναι τραγικές, ενώ με επιπλέον 800 εκατ. ευρώ φορολογία επιβαρύνονται τα λαϊκά στρώματα, που σηκώνουν σχεδόν το 93% των φορολογικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.
 • Μείωση στις συνταξιοδοτικές δαπάνες καθώς μειώνεται κατά 192 εκ. ευρώ το κονδύλι για κύριες και επικουρικές συντάξεις στο φόντο του νέου ασφαλιστικού που θα λειτουργεί με όρους ατομικής ευθύνης και ρίσκου.
 • Μειώσεις 173 εκατ. Ευρώ για τα επιδόματα των αναπήρων.
 • Στον αντίποδα καταγράφονται «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο ύψους 616 εκατ. ευρώ.
 • Εισφοροελάφρυνση από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που φτάνει τα 123 εκατομμύρια ευρώ.
 • Επιπλέον στήριξη των επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους 6 δις.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων:

 • Περαιτέρω μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% σε 24%. Επίσης, μείωση του φόρου επί των μερισμάτων στους μετόχους των επιχειρήσεων στο 5% από 10%.
 • Για τους τραπεζικούς ομίλους προωθούνται απαλλαγές στις εταιρίες που θα αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια και πολλές άλλες φοροαπαλλαγές.

Απέναντι σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δίνουμε μαζική, μαχητική απάντηση διεκδικώντας αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 18 Δεκέμβρη, στις 18:30 μ.μ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να φτάσουν οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να πυκνώσουν τα μπλοκ του αγώνα, να δυναμώσουν τους αγώνες απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα τους, στις συλλογικές συμβάσεις, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ 18:30 μ.μ

Tags: , ,

Ευχέλαιο παρουσία του Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου στη Νέα Λεύκη

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νέας Λεύκης του Δήμου Κιλελέρ στις 17:00 παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Tags: , ,

Εντοπίστηκε οικία όπου διεξαγόταν παράνομο τυχερό παίγνιο

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, εντοπίστηκε χθες (11-12-2019) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οικία, στην οποία διεξαγόταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ένας 62χρονος και μία 45χρονη, ως διοργανωτές του τυχερού παιγνίου και ακόμη δύο άτομα, ηλικίας 62 και 71 ετών, που συμμετείχαν ως παίκτες σε αυτό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Πιο αναλυτικά, ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία, κατελήφθη η 45χρονη να έχει θέσει σε λειτουργία και να διαχειρίζεται δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές (servers), οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι μεταξύ τους αλλά και με πέντε ακόμη ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στην οθόνη ενός εκ των οποίων εμφανίζονταν το τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος είχε προβεί στην εγκατάσταση των υπολογιστών για τη διεξαγωγή του προαναφερόμενου τυχερού παιγνίου.

Στον ίδιο χώρο κατελήφθησαν ακόμη ένας 62χρονος και ένας 71χρονος, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίκτες στο τυχερό παίγνιο, ενώ επιπλέον αναζητείται για να συλληφθεί μια 30χρονη, η οποία εκμισθώνει την οικία.

Από το χώρο της οικίας κατασχέθηκαν συνολικά:

 • δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές που λειτουργούσαν ως servers,
 • πέντε πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,
 • μία ασύρματη κάμερα επιτήρησης του χώρου,
 • διαδικτυακός εξοπλισμός (router, διακλαδωτής),
 • το χρηματικό ποσό των (105) ευρώ,
 • ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και
 • ένα χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

 

 

Tags: , ,

Εκδήλωση για το Κάπνισμα στη Νίκαια

Ο Φιλανθρωπικός Γυναικείος Όμιλος Δήμου Κιλελέρ «Αρωγή Αλληλεγγύη» διοργάνωσεμε επιτυχία εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας με θέματα «Επιλέγω μα μην καπνίσω, τώρα και ποτέ…» με ομιλήτρια την καθηγήτρια πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζωή Δανιήλ και «Κάπνισμα: προσεγγίζοντας του νέους» με ομιλήτρια την ψυχολόγο ΕυαγγελίναΤζήμα. Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση καιέφεραν τρόφιμα για να βοηθήσουν τις οικογένειες του Δήμου που έχουν ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ. Παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, η περιφερειάκη σύμβουλος Τ. Δόκου, οι αντιδήμαρχοι Κ. Χατζηκωνσταντίνου και Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Φιλιππούλης, η πρόεδρος της ΤΚ Χαράς Σ. Καραπιπέρη και τα μέλη του ΤΣ Χάλκης και ΔΣ ΟΠΑΠ Σ. Λαδοπούλου και Κ. Σακελλαρίου

Tags: , ,

Ομιλία Χρήστου Κέλλα στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων

«Σήμερα ψηφίζουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι ιστορικό, ενωτικό και βαθύτατα δημοκρατικό. Με το σχέδιο νόμου που προβλέπει το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Έλληνες, εκπληρώνουμε την ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στους συμπατριώτες μας, διασφαλίζοντας το ιερό δικαίωμα του εκλέγειν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, εμβαθύνοντας τη Δημοκρατία μας».

Με αυτά τα λόγια υπερασπίστηκε το σχέδιο νόμου για την ψήφο του απόδημου Ελληνισμού ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Σχολιάζοντας δε, την ευρύτατη – όπως όλα δείχνουν – πλειοψηφία στην ψήφιση του νόμου, που θα μας φέρει πιο κοντά με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες του Εξωτερικού,  υπερτονίζει την ανάγκη της ενότητας, η οποία αποτελεί τον πιο καθοριστικό συντελεστή ισχύος ενός έθνους και, στην περίπτωσή μας, το πιο αποτελεσματικό όπλο για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξήρε ακόμη τον ρόλο της ομογένειας, καθώς «αυτή αποτελεί μία δεύτερη Ελλάδα που αγωνίζεται και μεγαλουργεί εκτός συνόρων, κάνοντάς μας υπερήφανους».

Αναλυτικότερα τα κυρίαρχα σημεία της ομιλίας του Χρ. Κέλλα στη Βουλή:

 

Τα οφέλη για την πατρίδα μας

 

«Οι Έλληνες του Εξωτερικού δεν αποτελούν μόνο τους συγγενείς και φίλους, που έχουν οργανώσει τη ζωή τους και διαβιούν από χρόνια μακριά από τον τόπο μας, καθώς και τους νέους που έφυγαν κατά χιλιάδες από τη χώρα τα χρόνια της κρίσης για να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας είτε να σπουδάσουν, αλλά συνιστούν, στο σύνολό τους, μία δεύτερη Ελλάδα που αγωνίζεται και μεγαλουργεί εκτός συνόρων κάνοντάς μας υπερήφανους.

Όλες και όλοι μαζί, συνθέτουν ένα σύγχρονο πυλώνα του Έθνους και του Ελληνικού Κράτους. Η Πατρίδα θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη από τη συμμετοχή των αποδήμων στην πολιτική ζωή, ενώ οι εκπρόσωποί τους, που θα τίθενται υποχρεωτικά υποψήφιοι στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων επικρατείας, θα αναπτύξουν μια ιδιαίτερη δυναμική στον δημόσιο διάλογο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

 

Ενίσχυση της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας

 Ακολούθως ο κ. Κέλλας ανέλυσε τα 4 σημεία στα οποία παρατηρήθηκε σύγκλιση των πολιτικών κομμάτων κι εν συνεχεία αναφέρθηκε στη διάταξη του άρθρου 7 του νομοσχεδίου σε σχέση με την πρόβλεψη πραγματοποίησης της ψηφοφορίας επιπλέον των κτιρίων των προξενικών αρχών, στα ανεξάρτητα γραφεία ιερών ναών της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, υποστηρίζοντας:

«Έχει μεγάλη σημασία η συγκεκριμένη πρόβλεψη, αφού η Ελληνορθοδοξία, πέραν του ότι συνιστά στοιχείο της ταυτότητας του λαού μας και έχει συμβάλει, ανά τους αιώνες, στη διατήρηση της εθνικής μας συνείδησης, εξακολουθεί να αποτελεί ενοποιητικό παράγοντα για τους Έλληνες του Εξωτερικού και, βέβαια, συντελεστή της εθνικής μας ισχύος, που δύναται να αξιοποιηθεί περισσότερο σε συνδυασμό με την κινητοποίηση της ομογένειας στο σύνολό της».

 

Οδηγός για το μέλλον η συναίνεση

Καταλήγοντας ο Χρ. Κέλλας εμφανίστηκε ενωτικός, τονίζοντας τα εξής:

«Η Βουλή των Ελλήνων προχωρά σήμερα με ευρύτατη – όπως όλα δείχνουν – πλειοψηφία στην ψήφιση ενός νόμου, που θα μας φέρει πιο κοντά με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες του Εξωτερικού, ανοίγοντας τον δρόμο για την εμβάθυνση της αλληλεπίδρασής μας στο μέλλον. Λίγες ώρες μετά τη σύμπνοια, που υπήρξε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ερχόμαστε εδώ, όλες και όλοι μαζί, προκειμένου να διασυνδέσουμε πιο στενά με την Πατρίδα τον απόδημο ελληνισμό. Εύχομαι η συγκεκριμένη συγκυρία να καταστεί οδηγός μας για το μέλλον, διότι η ενότητα αποτελεί τον πιο καθοριστικό συντελεστή ισχύος ενός έθνους και, στην περίπτωσή μας, το πιο αποτελεσματικό όπλο για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την υπεράσπιση της ακεραιότητας της χώρας».

Tags: , ,

Στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ο Θ. Νασιακόπουλος και η Ρ. Καραλαριώτου

Τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο τη Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχο ΤρικκαίωνΔημήτρηςΠαπαστεργίου επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Αθήνα ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, συνοδευόμενος από την γενική γραμματέα εποπτικού της ΚΕΔΕ και γενική γραμματέας επίσης του ΔΣ της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου. Στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα ο δήμαρχος και η γενική γραμματέας είχαν την ευκαιρία, αφού πρώτα συνεχάρησαν τον πρόεδρο για την εκλογή του, να συζητήσουν μαζί του τα προβλήματα και τις προοπτικές των Δήμων της Θεσσαλίας. Ο κ. Παπαστεργίου δεσμεύτηκε ότι η συνεργασία τους θα είναι διαρκής  και εποικοδομητική επ’ ωφελεία των Δήμων και των κατοίκων της Περιφέρειας.

Tags: , ,

Επιχειρησιακή αναβάθμιση του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κος Παπαευσταθίου Νίκος, στα πλαίσια του σχεδίου για την επιχειρησιακή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στις περιφέρειες της Ελλάδας από το ενισχυμένο πλέον ΕΚΑΒ (κατόπιν της απορρόφησης του ΕΚΕΠΥ), κατά το χρονικό διάστημα 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποίησε προγραμματισμένες επισκέψεις στα Παραρτήματα και στους Τομείς του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, στη Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας αλλά και σειρά συναντήσεων εργασίας με τοπικούς και περιφερειακούς θεσμικούς φορείς.
Σημαντικού ενδιαφέροντος ήταν η συνάντηση του προέδρου του ΕΚΑΒ, κου Παπαευσταθίου, με τον με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κο Αγοραστό Κώστα, όπου συζητήθηκαν εκτενώς θέματα αναφορικά με τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΕΚΑΒ στη Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παράλληλα επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της έκβασης του διαγωνισμού για την προμήθεια των 13 νέων ασθενοφόρων (έργο που εντάχτηκε μόλις το 2018 στο ΕΣΠΑ/Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020), όπου ο κος Παπαευσταθίου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την εξέλιξη της νομικής (πλέον) διαδικασίας αλλά και για το χρονοδιάγραμμα, βάσει της νομοθεσίας, ολοκλήρωσης των ενστάσεων των εμπλεκομένων εταιρειών και των αντίστοιχων αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας πως βασικό μέλημα του ιδίου, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών με την πλήρη νομιμότητα, κανόνας που διέπει τη λειτουργία του ΕΚΑΒ αποτελώντας παράλληλα και την ηθική (και επιτακτική) υποχρέωση όλων για την βέλτιστη παροχή των δωρεάν υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας προς τους πολίτες της χώρας. Oι διαδικασίες πλέον «τρέχουν» και «συντονίζονται» από την Ελληνική Δικαιοσύνη με βάση τη νομοθεσία που αφορά τις ενστάσεις επί των προμηθειών του εκάστοτε Δημόσιου Φορέα. Εκτός αυτών, έγινε αναφορά και σε ζητήματα έργων που (κατά το παρελθόν) θα είχαν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ (π.χ. ανέγερση νέου κτιρίου για το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Λάρισας), όπου κατέστη σαφές στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας πως η νέα Διοίκηση του ΕΚΑΒ, μακριά από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος, είναι αρωγός και ανταποκρίνεται με αμεσότητα αλλά και με τη μέγιστη δυνατή «ευελιξία» σε οποιαδήποτε προσπάθεια και ενέργεια τρίτων (ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αντίστοιχες επαφές & επανεργοποιηθεί συνεργασίες με άλλες Περιφέρειες ή και Φορείς), αναφορικά με την ποιοτική & ποσοτική κάλυψη των αναγκών αλλά και των προσδοκιών των πολιτών, ως τελικοί αποδέκτες του δημόσιου κοινωνικού αγαθού της Υγείας. Ο κος Παπαευσταθίου, στο κλείσιμο της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, επισήμανε πως αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αυτή η κοινή & παραγωγική (και σίγουρα καλοπροαίρετη και ανιδιοτελής) συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη νέα Διοίκηση του ΕΚΑΒ, να αποτελέσει τον οδηγό και τη βάση επίλυσης χρόνιων προβλημάτων και ελλείψεων που εν τέλει θα λειτουργήσει υπέρ της ανάπτυξης και της βελτίωσης των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών προς όφελος όλων των πολιτών της Θεσσαλίας.
Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του προέδρου του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία, πραγματοποιήθηκαν εποικοδομητικές συναντήσεις και με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρίκαλων, κο Μιχαλάκη Χρήστο, τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, κο Νούσιο Κωνσταντίνο, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Πολιτικής Γης, κο Μπάρδα Κωνσταντίνο. Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ολοκλήρωσε μία σειρά συσκέψεων με τον Δήμαρχο Φαρσάλων, κο Εσκίογλου Μάκη,  με τον Δήμαρχο Τεμπών, κο Μανώλη Γιώργο αλλά και με τον Δήμαρχο Καρδίτσας, κο Τσιάκο Βασίλη.
Κατόπιν των παραπάνω συναντήσεων, πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την άμεση λειτουργία μόνιμου Τομέα του ΕΚΑΒ στην πόλη των Φαρσάλων (αίτημα που παρόλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων Διοικήσεων του ΕΚΑΒ, παρέμενε σε εκκρεμότητα από το 2016…), τον σχεδιασμό λειτουργίας μόνιμου Τομέα ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γόννων αλλά και την εξέταση του ενδεχομένου μετεγκατάστασης του Τομέα ΕΚΑΒ Καρδίτσας σε άλλο, πιο νευραλγικό (επιχειρησιακά) σημείο της πόλης.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Παράρτημα του ΕΚΑΒ Λάρισας αλλά και στους Τομείς του ΕΚΑΒ Βόλου, Τρικάλων, Καρδίτσας και Σοφάδων όπου ο κος Παπαευσταθίου συναντήθηκε με τους εργαζομένους αλλά και τα σωματεία αυτών, λαμβάνοντας πλήρη ενδελεχή ενημέρωση τόσο για τα λειτουργικά θέματα που υφίστανται όσο και για τα προβλήματα του αντιμετωπίζουν.

 

Tags: , ,

Σύλληψη ατόμου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη στις 11-12-2019 το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, ένας 42χρονος, διότι κατελήφθη να κατέχει (37) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, καθώς και ένα μαχαίρι.

Tags: , ,

Ιερό Ευχέλαιο στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαιου, ενόψει της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων. Κατά τη διάρκεια του Ευχελαίου οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν πολλά ιερά ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ, όπως του αγ.Αχιλλίου, του αγ. Λουκά Συμφερουπόλεως, της αγ. Αναστασίας Ρωμαίας, του αγ. Νίκωνος του μετανοείτε, της αγ. Μαρίνης, του αγ.Νεκταρίου, του αγ. Νικολάου του Πλανά, της αγ. Χριστίνης, των αγίων Ραφαήλ και Νικολάου εν Λέσβω, του αγ. ΙωάννουΜονεμβασιώτου, του αγ. Γεδεών, του αγίου Γεωργίου Ραψάνης, του αγίου Ιωάννου του καλυβίτου και άλλων.

Tags: , ,

Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με 23 εκατ. ευρώ ο δρόμος Τσαγκάδα-Καραβόπορος

Ένας ακόμη σύγχρονος και ασφαλής δρόμος δυο λωρίδων με γέφυρα στον Πηνειό στη θέση Καραβόπορος και το παράπλευρό δίκτυο του, συνολικού προϋπολογισμού 23.061.863 ευρώ, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Πρόκειται για το οδικό τμήμα που ολοκληρώνει τη σύνδεση της πόλης των Τρικάλων με την Πύλη και τον ορεινό όγκο του νομού, συγκεκριμένα το τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας από το κυκλικό κόμβο του Μύλου Τσαγκάδα έως τη γέφυρα του Καραβόπορου. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται ένας σύγχρονος ασφαλής αυτοκινητόδρομος 36 χλμ. με νέα γέφυρα, κύριας και παράπλευρης αρτηρίας συνολικού προϋπολογισμού 64,8 εκατ. ευρώ.

«Χτίζουμε σήμερα τη Θεσσαλία του αύριο. Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ ένα σημαντικό έργο  που συμπληρώνει τις οδικές υποδομές στο νομό Τρικάλων συμβάλλοντας στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του ορεινού όγκου. Είναι ένα έργο ουσίας και χρήσιμο για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει το πιο σύγχρονος οδικό δίκτυο στη χώρα γιατί οι υποδομές αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης και ευημερίας. Είναι ένα έργο που θα δώσει και θέσεις εργασίας στην περιοχή και χρήμα στην τοπική οικονομία.» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στοιχεία έργου

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:

 • την κατασκευή κύριας αρτηρίας μήκους 1,3km.
 • την κατασκευή τεχνικών έργων (γεφυρών) διέλευσης του Πηνειού μήκους 143,10m για την αρτηρία και τον βόρειο παράπλευρο.
 • την κατασκευή παράπλευρου δικτύου δεξιά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 1,35km.
 • την κατασκευή παράπλευρου δικτύου αριστερά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 1,00km περίπου.
 • την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη θέση Καραβοπόρου (μορφής «σταυρού»).
 • την προσαρμογή της αρτηρίας στους υφιστάμενους κόμβους με κατάλληλη διαμόρφωσή τους

Προσβασιμότητα πεζών και ΑΜΕΑ

Η αρτηρία είναι Εθνική οδός στη οποία δεν προβλέπονται πεζοδρόμια παρά σε ένα μικρό τμήμα αυτής και συγκεκριμένα στην γέφυρα Πηνειού και  στην διαμόρφωση των νησίδων των ισόπεδων κόμβων.

Στις παράπλευρες οδούς, όπου περιλαμβάνεται η κατασκευή πεζοδρομίων θα ληφθεί μέριμνα ώστε να είναι εφικτή η εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ  με κατάλληλη διαμόρφωση των κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) των πεζοδρομίων και εξασφάλιση του ελάχιστου ελεύθερου εμποδίων πλάτους 1,50m. Σημειώνεται ότι η περιοχή στην οποία χωροθετείται το έργο είναι εκτός πόλεων και οικισμών.

Tags: , ,

Συνάντηση εργασίας ΣΒΘΣΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ), πραγματοποίησε την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα,κατά την οποία έθεσε υπ’ όψη του Υπουργού, τις προτάσεις του επί θεμάτων που ανέδειξαν οι επιχειρήσεις-μέλη του.

Εκ μέρους του Συνδέσμου, στην αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Πρόεδρο κα Ελένη Κολιοπούλου συμμετείχε επίσης ο Αντιπρόεδρος κ. Ευριπίδης Δοντάς, ο Αντιπρόεδρος κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, ο Ταμίας Δ.Σ. κ Κωνσταντίνος Κουρκούμπας, η Έφορος Δ.Σ. κα Θεοδώρα Αντωνίου και ο ΈφοροςΔ.Σ. κ Δημήτριος Νομικός.

Ανάμεσα στα ζητήματα που αναπτύχθηκαν από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου, ήταν θέματα αρμοδιότητας αλλά και συναρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων όπως:

 • Η Γενική Αξιολόγηση Νέου Αναπτυξιακού Νόμου,
 • Οι Κυρώσεις από τη μη Τήρηση Υποχρεώσεων Προηγουμένων Αναπτυξιακών Νόμων Συνέπεια των Επιπτώσεων της ΟικονομικήςΚρίσης και συγκεκριμένα του Ν.3899/2004,
 • Ο Χαρακτηρισμός Αγροτικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας (ΑΓΥΠ),
 • Η Εφαρμογή του Άρθρου 51 Παράγραφος 11α του Ν. 4178/2013 ΠερίΧορήγησηςΈγκρισηςΔόμησης και ΆδειαςΔόμησης σε Ακίνητα εντός Εκτάσεων Αγροτικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας (ΑΓΥΠ) και Δυνατότητα Επέκτασης/Τροποποίησης/Εκσυγχρονισμού Κτηρίων και Εγκαταστάσεων,
 • Η Εφαρμογή του Άρθρου 28 Παράγραφος 37 του Ν. 4280/2014 ΠερίΕγκατάστασηςΒιομηχανικώνΕγκαταστάσεων σε Ακίνητα εντός ΕκτάσεωνΑγροτικής Γης ΥψηλήςΠαραγωγικότητας(ΑΓΥΠ),
 • Η Εφαρμογή του Άρθρου 4 Παράγραφος 7 του υπ΄ αριθμ. 24/31.5.85 Προεδρικού Διατάγματος αναφορικά με τη Διαδικασία Έγκρισης Παρεκκλίσεων Υφιστάμενων Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων,
 • Η Απλοποίηση του ΠλαισίουΈκδοσηςΑδειώνΔόμησης,
 • Η Αντιστοίχιση της Υψηλής, Μέσης και ΧαμηλήςΌχλησης με τις Κατηγορίες Α1, Α2 & Β της ΠεριβαλλοντικήςΚατάταξης,
 • Η Εξαίρεση από τις Διατάξεις της ΔασικήςΝομοθεσίας των Ακινήτων που Χωροθετούνται σε Περιοχές Υποδοχής Παραγωγικών Δραστηριοτήτων, όπως αυτές καθορίζονται Βάσει Σχεδίων Χρήσεων Γης (ΤΧΣ/ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ),
 • Η Επίσπευση των ΔιαδικασιώνΕκπόνησηςΕιδικώνΠεριβαλλοντικώνΜελετών και ΣχεδίωνΔιαχείρισηςγια τις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000,
 • Η Απλοποίηση των ΔιαδικασιώνΈγκρισης των ΜελετώνΕιδικώνΟικολογικώνΑξιολογήσεων για Δραστηριότητες που Χωροθετούνται εντός περιοχών του Δικτύου Natura 2000,
 • Τα ΚατεχόμεναΑκίνηταΔημόσιου,
 • Τα ΔημοτικάΤέλη και οι Ανταποδοτικές Υπηρεσίες,
 • Η απλοποίηση των ρυθμίσεων για την αδειοδότηση χειρισμού των ανυψωτικών μηχανημάτων, αλλά και γενικά θέματα Χρήσεων Γης και Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων.

Τέλος, ο Σύνδεσμος εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποδοχή του αιτήματός του για παράταση της Καταληκτικής Ημερομηνίας Υποβολής Αιτήσεων Υπαγωγής στο Καθεστώς Ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών & Μικρών Επιχειρήσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, το οποίο υπέβαλλαν οι εκπρόσωπου του Συνδέσμου ιδιοχείρως, μέσω γραπτού Υπομνήματος, κατά τη συνάντησή τους με τον Υπουργό.

Η παράταση δόθηκε την ίδια ημέρα και αφορούσε στις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα τρία καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 μέχρι 15 Ιανουαρίου 2020 για τη «Γενική Επιχειρηματικότητα» και την «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»και μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2020 για τις «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού».

Tags: , ,

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το Let‘s do it Greece

Συνάντηση με τον Θανάση Παιδήείχε η οργανωτική ομάδα του «Let‘s do it Greece»

Τα μέλη της ομάδας έμειναν εντυπωσιασμένα από την ενημέρωση για την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων, ενώ ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο θεσμό.

Στη συνέχεια ο κ. Παιδής αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργοτης Ευρώπης, την ανασύσταση της Λίμνης Κάρλα, για την οποία τα μέλη της οργανωτικής ομάδας του «Let‘s do it Greece» εξέφρασαν την επιθυμία να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την καμπάνια της δράσης τους. Άλλωστε κοινό μήνυμα αποτελεί ότι τίποτε δε είναι αδύνατο, ενώ στην περίπτωση της Λίμνης Κάρλα έγινε εφικτό εκεί που κάποτε βρίσκονταν ένα έργο νεκρό, πλέον να έχει δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα… Ένας σημαντικός βιότοπος για σπάνια είδη πουλιών.

Οι νέοι του «Let‘sdoitGreece» εξέφρασα την επιθυμία να επισκεφθούν τόσο τη Λίμνη Κάρλα, όσο και το μυθικό βουνό του Ολύμπου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Θ. Παιδής, ένας από τους πρωτοπόρους του θεσμού «Let‘sdoitGreece», δήλωσε τα εξής: «Η ΠεριφέρειαΘεσσαλίας και ο ΠεριφερειάρχηςΚώσταςΑγοραστόςέχουνκάνεισημαία την προστασία του περιβάλλοντος. Η ΠεριφέρειαΘεσσαλίαςείναι η πιο “πράσινη” Περιφέρεια της χώρας,  καθώς στην έκτασή της δεν υπάρχει ενεργός ούτε ένας ΧΑΔΑ (Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων), ενώ οι τρεις Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ Βόλου, Λάρισας, Καρδίτσας-Τρικάλων) έχουν επεκταθεί ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες. Παράλληλα, στην περιοχή μας δεν έχουν επιβληθεί περιβαλλοντικά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας αφορά στην κατάρτιση οδικού χάρτη – με συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις – ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις εθελοντικές δράσεις, οι οποίες μάλιστα συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

Για τη δράση «Let’s do it Greece»

 

Η μεγαλύτερη εθελοντική δράση «Let’s do it Greece» παρουσιάζεται με τα λόγια των διοργανωτών:

«Σε μια εποχή που ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου και το περιβάλλον μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, η νέα γενιά είναι εδώ για να δράσει αποφασιστικά.

Κάθε χρόνο, υπάρχει μια μέρα που απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, βγαίνουμε έξω, φροντίζουμε το περιβάλλον μας και δείχνουμε ότι με μια απλή θετική κίνηση μπορούμε, εμείς οι ίδιοι, να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε.

Η μεγάλη αυτή δράση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 10 Μαΐου του 2020 έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή 2020 ομάδων και φορέων σε όλη την Ελλάδα.

Φανταστείτε χιλιάδες εθελοντές να απλώνονται σε δάση, παραλίες, ποτάμια, λίμνες, ρέματα, βυθούς, γειτονιές, σχολεία, πάρκα, καθαρίζοντας και ομορφαίνοντας τις περιοχές τους. Και όλο αυτό ίδια μέρα και ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει δυναμικά και στο πλαίσιο αυτό, o εμπνευστής της πανελλαδικής εθελοντικής εκστρατείας Let’sdoitGreece και εθελοντής, Νίκος Κιούσης, έβαλε στόχο να ταξιδέψει εθελοντικά σε όλη την Ελλάδα, μαζί με όλη την ομάδα του Let’sdoitGreece, διαδίδοντας την ανάγκη να ενωθούμε σαν μια γροθιά για την προστασία του περιβάλλοντος. Το όνειρο αυτό το μοιράστηκε με εκατοντάδες ομάδες και φορείς από όλη την Ελλάδα.

Με κεντρικό σύνθημα »Ρίζες που μας Ενώνουν», ξεκίνησε ένα μεγάλο εθελοντικό ταξίδι σε όλη τη χώρα με στόχο να ενωθούν χιλιάδες άνθρωποι που μοιράζονται τα ίδια όνειρα για ένα καλύτερο περιβάλλον, στοχεύοντας στην οργάνωση της Μεγαλύτερης Ταυτόχρονης Εθελοντικής Δράσης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, το Let’sdoitGreece 2020 στις 10 Μαΐου.

Η διαδρομή ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και θα ολοκληρωθεί λίγους μήνες μετά στην Αρχαία Ολυμπία.

Μπορείτε κι εσείς να γίνετε κρίκος όλης αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Δηλώστε συμμετοχή στο www.letsdoitgreece.org και πάμε να φέρουμε μαζί μια μεγάλη, θετική αλλαγή!».

 

 

  None Found