Ειδήσεις

Εντοπίστηκε οικία όπου διεξαγόταν παράνομο τυχερό παίγνιο


Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, εντοπίστηκε χθες (11-12-2019) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οικία, στην οποία διεξαγόταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ένας 62χρονος και μία 45χρονη, ως διοργανωτές του τυχερού παιγνίου και ακόμη δύο άτομα, ηλικίας 62 και 71 ετών, που συμμετείχαν ως παίκτες σε αυτό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Πιο αναλυτικά, ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία, κατελήφθη η 45χρονη να έχει θέσει σε λειτουργία και να διαχειρίζεται δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές (servers), οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι μεταξύ τους αλλά και με πέντε ακόμη ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στην οθόνη ενός εκ των οποίων εμφανίζονταν το τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος είχε προβεί στην εγκατάσταση των υπολογιστών για τη διεξαγωγή του προαναφερόμενου τυχερού παιγνίου.

Στον ίδιο χώρο κατελήφθησαν ακόμη ένας 62χρονος και ένας 71χρονος, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίκτες στο τυχερό παίγνιο, ενώ επιπλέον αναζητείται για να συλληφθεί μια 30χρονη, η οποία εκμισθώνει την οικία.

Από το χώρο της οικίας κατασχέθηκαν συνολικά:

  • δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές που λειτουργούσαν ως servers,
  • πέντε πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • μία ασύρματη κάμερα επιτήρησης του χώρου,
  • διαδικτυακός εξοπλισμός (router, διακλαδωτής),
  • το χρηματικό ποσό των (105) ευρώ,
  • ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και
  • ένα χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για το Κάπνισμα στη Νίκαια
Επόμενο άρθρο Ευχέλαιο παρουσία του Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου στη Νέα Λεύκη