Tags: , ,

Κέλλας: Έχουμε τη βούληση να αναγεννήσουμε την ύπαιθρο

Τα Αμπελάκια, τους Γόννους, το Μακρυχώρι και τη Ραψάνη, επισκέφτηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου ενημέρωσε τους κατοίκους για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ στον πρωτογενή τομέα.

Από τα Αμπελάκια, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των καστανοπερίβολων, τονίζοντας:

«Γνωρίζω ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των καστανοπερίβολων είναι ένα χρονίζον και περίπλοκο ζήτημα, που σας ταλαιπωρεί. Οφείλουμενα προωθήσουμε μία συνολική και βιώσιμη λύση, αποφεύγοντας την υφιστάμενη νομική ασάφεια, μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο της νέας κυβέρνησης με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου. Έχουμε τη βούληση να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο, για την ανάπτυξη της αγροτικής  παραγωγήςκαι την αναγέννηση της υπαίθρου».

Στους Γόννους, το Μακρυχώρι και τη Ραψάνη, ο κ. Κέλλαςέκανε αναφορά στα μέτρα της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, σημειώνοντας:

«Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει, τόσο δημοσιονομικά, όσο και πρόσθετα υποστηρικτικά μέτρα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Αφενός μεν, θα μειώσουμε δραστικά τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, δίνοντας μια βαθιά ανάσα σε όλες και όλους. Αφετέρου, δέσμευσή μας είναι η άμεση αντιμετώπιση των δύο ζητημάτων, που ταλανίζουν την αγροτιά και την κτηνοτροφία. Αναφέρομαι στον απαρχαιωμένο Κανονισμό του ΕΛΓΑ και τα “βαφτίσια” γάλακτος και κρέατος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα αλλάξουμε τον Κανονισμό, προκειμένου να προσαρμοστούμε στην Κλιματική Αλλαγή και να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφικές συνέπειές της. Επίσης, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρξουν εντατικοί και αυστηροί έλεγχοι και θα βάλουμε τέλος στην παρανομία.Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν επιτήδειο, που  διοχετεύει στην αγορά μας προϊόντα του εξωτερικού ως “ελληνικά”, εξαπατώντας τους καταναλωτές και προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στους Έλληνες κτηνοτρόφους και παραγωγούς καθώς και στις επιχειρήσεις και βιομηχανίες, που στηρίζουν την εγχώρια παραγωγή και αποτελούν πυλώνα της οικονομίας μας».

Προσθέτως, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στα μέτρα, που θα λάβει η νέα κυβέρνηση για τη στρατηγική ανάπτυξη των ελληνικών προϊόντων, επισημαίνοντας:

«Η νέα κυβέρνηση θα βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις των παραγωγών ανά προϊόν, προάγοντας τη συμμετοχή όλης της παραγωγικής αλυσίδας, ώστε να προωθηθούν συνέργειες, συμφωνίες και κοινά επιχειρηματικά και επενδυτικά σχήματα για τη στρατηγική ανάπτυξη κάθε προϊόντος».

Tags: , ,

Ντοκιμαντέρ «Citizen Europe» στον θερινό κινηματογράφο

Το ντοκιμαντέρ «Citizen Europe» προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με το Cinedoc και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 22:00, στον θερινό κινηματογράφο στον Μύλο του Παππά, με ελεύθερη είσοδο.

Πέντε νέοι φεύγουν από τη χώρα τους για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Σε διάστημα ενός έτους, εκτίθενται σε διαφορετικές νοοτροπίες, αποκτούν νέες δεξιότητες και ανακαλύπτουν τις ανοιχτές πληγές της ΕΕ.

Το Erasmus, είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε πριν από 32 χρόνια και άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι στην Ευρώπη έβλεπαν τις σπουδές τους, έχει προσφέρει πολλά και ανεκτίμητα στη διαδικασία σκέψης και συνύπαρξης, ανταλλαγής πληροφοριών και αντίληψης όχι μόνο της Γηραιάς Ηπείρου αλλά και του κόσμου όλου.

Η ταινία είναι ένα κινηματογραφικό πορτρέτο μιας ηπείρου σε μετάβαση, σε μια περίοδο που η προσφυγική κρίση, η ανεργία των νέων και το Brexit δοκιμάζουν τα όρια της Ευρώπης και καθορίζουν το μέλλον της.

Μια ιστορία ενηλικίωσης για τη νέα γενιά Ευρωπαίων που θα καθορίσει το μέλλον της ηπείρου.

Κορυφαίοι διανοητές και επιστήμονες φωτίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι Ευρωπαίοι σήμερα, μεταξύ άλλων ο πολιτικός επιστήμονας Ιβάν Κράστεφ, ο Βρετανός ιστορικός Τίμοθι Γκάρτον Ας, ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης και η επικεφαλής Κοινωνικής Πολιτικής του ΟΟΣΑ Μόνικα Κέσερ, καθώς και εκπαιδευτικοί που συνεισφέρουν στο πρόγραμμα Erasmus σε όλη την Ευρώπη.

Το Citizen Europe είναι μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας, Ιρλανδίας και Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή του Γαλλο-γερμανικού καναλιού ARTE και της ΕΡΤ.

 

Σκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου, Ανδρέας Αποστολίδης

Χρώμα: Έγχρωμο

Έτος Παραγωγής: 2019

Διάρκεια: 70΄

Είσοδος ελεύθερη

 

Tags: , ,

Μικρές Στιγμές: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Μύλο του Παππά

Το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag, σε συνεργασία με την Φωτογραφική ομάδα fplus και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων παρουσιάζουν την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, στις 20:30, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μικρές Στιγμές».
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον Ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Μύλου του Παππά (Γεωργιάδου 53, Λάρισα) και θα διαρκέσει, από την Πέμπτη 27 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 05 Ιουλίου 2019.
Στην έκθεση παρουσιάζουν δουλειά τους οι συμμετέχοντες των δύο σεμιναρίων φωτογραφίας για αρχάριους με θέμα «Εισαγωγή στις Βασικές Αρχές της Φωτογραφίας» και του δωρεάν φωτογραφικού σεμιναρίου για παιδιά και εφήβους διάρκειας 8 μηνών με θέμα «Εισαγωγή στη Φωτογραφία» που διοργανώθηκε την περίοδο 2018-2019 από το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag και με τη συνεργασία της Φωτογραφικής ομάδας fplus και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων στις βασικές αρχές της φωτογραφίας, περιλαμβάνοντας κυρίως τις θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις που θα βοηθήσουν στην κατανόηση και χρήση της φωτογραφικής γλώσσας, ως μέσο έκφρασης.

Στην έκθεση συμμετέχουν:
Δημήτρης Ανδρεούδης
Γιάννης Αντωνιάδης
Ελένη Νικόλ Αρμπένη
Μυρτώ Βλιώρα
Κλάρα – Διονυσία Γάτου
Αθηνά Γεωργακάκη
Γιάννης Γιαμούζης
Γιώργος Κόγιος
Δημήτρης Κουτσιούκης
Κώστας Μαλούσης
Βασιλική Μαμάη
Σοφία Νταραλή
Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Βασιλιάννα Πατσίκα
Ευγενία Τζήκα
Ευαγγελία Τσιάννη

Επιμέλεια έκθεσης: Ανδρέας Κατσάκος

Την ημέρα των εγκαινίων θα δοθούν στους συμμετέχοντες οι βεβαιώσεις παρακολούθησης των Σεμιναρίων.

Χώρος: Μύλος του Παππά (Ισόγειος εκθεσιακός χώρος), Γεωργιάδου 53, Λάρισα
Εγκαίνια: Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, στις 20:30
Διάρκεια: 27 Ιουνίου – 05 Ιουλίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 19:00-21:30

Tags: , ,

Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ

Ο Αγροτικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμακίου διοργανώνει τη 2η ετήσια χοροεσπερίδα το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 21:00 στην πλατεία του χωριού.

Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου πανηγυρίζει ο ιερός ναός των Αγίων Αναργύρων στην ομώνυμη κοινότητα του Δήμου Κιλελέρ και το παρεκκλήσι των Αγίων στη Μελία.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, παραμονή της εορτής στους Αγίους Αναργύρους, στις 19:30 μ.μ. θα ακουστούν κωδωνοκρουσίες και στη συνέχεια θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με θείο κήρυγμα από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.  Θα ακολουθήσει περιφορά της ιεράς εικόνας των Αγίων, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Κιλελέρ, με δέηση στην κεντρική πλατεία του χωριού. Στη Μελία στις 20:00 θα γίνει  αρτοκλασία και θα ακολουθήσουν παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία Φίλων Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής και χοροί από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Μελίας, Μοδέστου Αναγέννησης.

Ανήμερα της εορτής στους Αγίους Αναργύρους, στις 7:00 π.μ θα τελεσθεί όρθρος και στις 9:00 θεία λειτουργία με αρτοκλασία – ύψωμα προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων και ομιλία από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και  Τυρνάβου.

 

 

Tags: , ,

Η Ένωση εργατοτεχνιτών μετάλλων Ν. Λάρισας για τη στάση εργασίας

Τα εργατικά ατυχήματα δίνουν σχεδόν  καθημερινά το «παρών» στα εργοστάσια. Έχει γίνει κανόνας η πίεση για την ολοκλήρωση των εργασιών που σε συνδυασμό με την  έλλειψη ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας , οδηγούν καθημερινά συναδέλφους στα Νοσοκομεία ακόμα και με σοβαρές βλάβες στην υγεία τους .

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ζήσει ακρωτηριασμούς, θανάτους, ατυχήματα εξαιτίας της συνεχιζόμενης πίεσης. Ταυτόχρονα έχει γίνει «νόμος» από την εργοδοσία , όταν έχουν παραγγελίες να αυξάνεται η πίεση για 10ωρα-12ωρα.

Είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ  η στάση της Κυβέρνησης αφού ακόμα εκκρεμεί η συνάντηση με την ηγεσία των Υπουργείων Εργασίας και Ναυτιλίας μετά το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα που έγινε στις 20 Μαΐου 2019 , η οποία και αναβλήθηκε με το πρόσχημα ότι πάμε για εκλογές και η σημερινή ηγεσία των Υπουργείων δεν είναι αρμόδια να συζητήσει μαζί μας την ίδια ώρα που περνούσε από τη Βουλή εκατοντάδες τροπολογίες μέχρι την τελευταία στιγμή .

Η πραγματικότητα είναι ότι όποια και να είναι η Κυβέρνηση στις 8 ΙΟΥΛΗ, θα είναι σταθερά στο πλευρό των Εφοπλιστών και των Εργολάβων για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους πάνω στα κορμιά μας .

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

  1. Ενίσχυση των Επιτροπών Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας και την επαναφορά της καθημερινής τους  λειτουργίας .
  2. Κήρυξη ως υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφτηκε πρόσφατα, αφού η Σύμβαση δεν είναι μόνο το μεροκάματο και το ωράριο ,  αλλά περιέχει μία σειρά μέτρα που υποχρεούται να παίρνει ο εργοδότης για την προστασία των εργαζομένων .
  3. Άμεση παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι όλων των εγκλημάτων που συντελούνται στο όνομα της κερδοφορίας τους .

Το σωματείο μας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα  που δίνουμε  τα τελευταία χρόνια  με επανειλημμένες  κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις υπομνήματα, δελτία τύπου και καταγγελίες που προειδοποιούν για τις συνθήκες γαλέρας που οι εργοδότες έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας, παρά την  παντελή αδιαφορία της Κυβέρνησης και των οργάνων της για την ουσιαστική  λειτουργία των Επιτροπών Ελέγχου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Tags: , ,

Συνάντηση της Άννας Βαγενά με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας

Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας, κ. Νίκο Παϊτέρη, συναντήθηκε σήμερα, 27/06/19, η υποψήφια βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Άννα Βαγενά.

Η Άννα Βαγενά μίλησε για τα προβλήματα Ελλήνων Ρομά και τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και, συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έδειξε φροντίδα για τους Ρομά και για την πιο ολοκληρωμένη κοινωνική τους ένταξη, κάτι που αναγνώρισε και ο κ. Παϊτέρης.

Υπενθύμισε, ακόμη, ότι πολλές φορές η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δέχτηκε επιθέσεις από την αντιπολίτευση, κυρίως για τα επιδόματα που δόθηκαν στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και τόνισε ότι αυτά καλό είναι να τα θυμόμαστε, γιατί αυτή η αντιπολίτευση ζητά τώρα την ψήφο τους, σαν αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν μνήμη και γνώση. Πολύ συχνά, όπως ανέφερε, και το γνωρίζουμε όλοι, το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ήταν «δίνετε επιδόματα στους ξένους και στους γύφτους». Ας μην ζητούν, λοιπόν, τώρα την ψήφο των «γύφτων».

Τέλος, η Άννα Βαγενά είπε πως είναι υπερήφανη που μέσα στις φλέβες της κυλά και αίμα Ρομά, καθώς η προγιαγιά της ήταν ένα κοριτσάκι Ρομά που έμενε στο χωριό της Ραψάνης. Ίσως, μάλιστα, στο γεγονός αυτό να οφείλεται ο ατίθασος χαρακτήρας της και η αγάπη της για την ελευθερία.

Στη φωτογραφία με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας, κ. Νίκο Παϊτέρη και άλλα μέλη της κοινότητας Ρομά του Δήμου Λαρισαίων.

 

Tags: , ,

Σύλληψη ατόμου, δυνάμει εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη στις 26-06-2019 το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 46χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμορίας, καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Tags: , ,

Κέλλας: Ισχυρή εντολή για την ανόρθωση της χώρας

Μαζική ήταν η προσέλευση των Ελασσονιτών στην κεντρική ομιλία, που πραγματοποίησε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην πόλη της Ελασσόνας, όπου παρουσίασε τα κυριότερα σημεία του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας «ισχυρή λαϊκή εντολή για την ανόρθωση της χώρας».

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο Λαρισαίος πολιτικός επικεντρώθηκε στα εθνικά θέματα, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών, επισημαίνοντας:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι “τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα”! Ως νέα κυβέρνηση της χώρας θα απαντούμε αμέσως σε κάθε παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας, ενώ θα στηρίξουμε σθεναρά την Κύπρο και τα δικαιώματά της.

Όσον αφορά την Αλβανία, προειδοποιούμε ότι, αν θέλει να κρατήσει ζωντανή την ευρωπαϊκή της προοπτική, θα σεβαστεί και θα προστατεύσει πλήρως την Εθνική Ελληνική Μειονότητα! Δεν πρόκειται να βλέπουμε απαθείς τις διώξεις, τις αρπαγές των περιουσιών και τις δολοφονίες των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας!

Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία ήταν ένα ιστορικό λάθος! Θα αγωνιστούμε για τη διασφάλιση της ονομασίας των προϊόντων μας και θα διοργανώσουμε επικοινωνιακή εκστρατεία για την πραγματική Μακεδονία. Έχουμε στα χέρια μας το διαπραγματευτικό όπλο του βέτο για την ένταξή των Σκοπίων στην ΕΕ, που δενθα προχωρήσει, αν δεν ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις!».

Στη συνέχεια, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αναφέρθηκε αναλυτικάστη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, εστιάζοντας στα ειδικότερα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων και των αγροτών, σημειώνοντας:

«Η κτηνοτροφία αποτελεί πυλώνα για την οικονομία της Ελασσόνας. Κάποιοι κερδοσκοπούν στην πλάτη των κτηνοτροφών μας με τα “βαφτίσια” γάλακτος και κρέατος, προκαλώντας την κατρακύλα των τιμών. Το αίσχος αυτό θα σταματήσει!Θα εντατικοποιήσουμε και θα αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους και δεν θα αφήσουμε τους απατεώνες σε χλωρό κλαρί! Επιπλέον, θα απλοποιήσουμε και θα επιταχύνουμε τις διαδικασίεςαδειοδότησης των σταυλικών εκμεταλλεύσεων και θα δώσουμε βάρος στην ανάπτυξη της ορεινής κτηνοτροφίας αιγοπροβάτων.

Σε ό,τι αφορά την αγροτική παραγωγή, έχουμε τονίσει ότι θα αλλάξουμε και θα εκσυγχρονίσουμε τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ. Αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα, με την καταστροφική χαλαζόπτωση, ήταν κάτι πρωτοφανές. Βρέθηκα στις πληγείσες περιοχές απ’ την πρώτη στιγμή και οι εικόνες ήταν αποκαρδιωτικές!

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναλάβει επιτελικό ρόλο και θα βρίσκεται σε μόνιμη επικοινωνία με τις Περιφέρειες. Θέλουμε οι κτηνίατροι και οι γεωπόνοι να είναι στα μαντριά και τα χωράφια και να μην περιορίζονται στην απλή καταγραφή και μέτρηση των επιδοτήσεων. Η νέα κυβέρνηση θα βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις παραγωγών ανά προϊόν, ώστε να προάγουμε τη στρατηγική ανάπτυξή τους.

Προσθέτως, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στο δημογραφικό, το οποίο χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια του Έθνους», υπογραμμίζοντας ότι «η νέα κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, με κύρια αυτά της αποκατάσταση των επιδομάτων των πολύτεκνων και των τρίτεκνων που έκοψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη χορήγηση επιδόματος 2000 ευρώ για κάθε παιδί».

Περαιτέρω,παρουσίασε το σχέδιο της ΝΔ για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια τονίζοντας:

«Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου, που άνοιξε τις φυλακές για τους βαρυποινίτες και θα επαναφέρουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Το έχουμε τονίσει, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και εγώ ως υπεύθυνος για θέματα Παιδείας, ο νόμος για το άσυλο των Πανεπιστημίωνθα καταργηθεί! Η Ελληνική Αστυνομία κάνει άριστα τη δουλειά της, όταν την αφήνουν, και θα τη στηρίξουμε στο έργο της με την πρόσληψη 1500 νέων αστυνομικών, την επανασύσταση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και την παροχή νέου εξοπλισμού. Θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας σε όλη την επικράτεια.

Ακόμη, θα δώσουμε τέλος στην πολιτική των “ανοιχτών συνόρων”! Η χώρα δεν είναι “ξέφραγο αμπέλι”! Τα σύνορά μας, χερσαία και θαλάσσια, θα φυλάσσονται και αυτό αποτελεί δέσμευση του Προέδρου μας. Όσοι μπαίνουν στη χώρα παράνομα και δεν εμπίπτουν στο καθεστώς του ασύλου, για το οποίο δεσμεύεται η χώρα μας από τη διεθνή νομοθεσία, θα επιστρέφουν πίσω στην Τουρκία και τις πατρίδες τους, ενώ η εξέταση των αιτημάτων ασύλου θα ολοκληρώνεται σε έξι εβδομάδες».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του:

«Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής, ούτε μπήκα στην πολιτική για να αποκτήσω επάγγελμα. Ξέρω, από πρώτο χέρι, τι σημαίνει να πληρώνεις εφορία και ασφαλιστικές εισφορές, ενώ πασχίζεις να σου μείνει κάτι στην άκρη, στο τέλος του μήνα. Μπήκα στην πολιτική γιατί αγαπώ τον τόπο μας! Θέλω να δω την Ελασσόνα και τον Νομό μας να προοδεύουν!Ζητώνα μου δώσετε τη δύναμη, προκειμένουνα συνεχίσουμε, όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι, για να κάνουμε την Ελλάδα μας ισχυρή και αυτοδύναμη!».

Tags: , ,

Η Καθηγήτρια Joan Duda και ο Π. Γιαννάκης Επίτιμοι Διδάκτορες του Παν/μίου Θεσσαλίας

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα παιδιά και οι έφηβοι χρειάζεται να κάνουν τουλάχιστο μία ώρα μέτριας-έντονης έντασης ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Στo πλαίσιo της προώθησης αυτού του μηνύματος, το ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα τιμήσει με τον ανώτατο τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του πανεπιστημίου δύο ανθρώπους που με το έργο τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην προώθηση της φυσικής δραστηριότητας των νέων: Την πρόεδρο του European College of Sport Science (ECSS) καθηγήτρια του πανεπιστημίου Birmingham κ. Joan Duda, και τον προπονητή και πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης κ. Παναγιώτη Γιαννάκη. Επειδή οι κ.κ. Duda και Γιαννάκης, με διαφορετικό αλλά με τον καλύτερο τρόπο συνεισέφεραν στην επίτευξη ενός από τους σημαντικότερους σκοπούς του ΤΕΦΑΑ που είναι η προσέλκυση και η παρακίνηση των νέων στον αθλητισμό και η προώθηση της προσωπικής και κοινωνικής υγείας και ευεξίας τους μέσα από τον αθλητισμό, τους απονέμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. H απονομή θα γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στο νέο αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ στις Καρυές Τρικάλων και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.  

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί