Ειδήσεις

Η Ένωση εργατοτεχνιτών μετάλλων Ν. Λάρισας για τη στάση εργασίας


Τα εργατικά ατυχήματα δίνουν σχεδόν  καθημερινά το «παρών» στα εργοστάσια. Έχει γίνει κανόνας η πίεση για την ολοκλήρωση των εργασιών που σε συνδυασμό με την  έλλειψη ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας , οδηγούν καθημερινά συναδέλφους στα Νοσοκομεία ακόμα και με σοβαρές βλάβες στην υγεία τους .

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ζήσει ακρωτηριασμούς, θανάτους, ατυχήματα εξαιτίας της συνεχιζόμενης πίεσης. Ταυτόχρονα έχει γίνει «νόμος» από την εργοδοσία , όταν έχουν παραγγελίες να αυξάνεται η πίεση για 10ωρα-12ωρα.

Είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ  η στάση της Κυβέρνησης αφού ακόμα εκκρεμεί η συνάντηση με την ηγεσία των Υπουργείων Εργασίας και Ναυτιλίας μετά το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα που έγινε στις 20 Μαΐου 2019 , η οποία και αναβλήθηκε με το πρόσχημα ότι πάμε για εκλογές και η σημερινή ηγεσία των Υπουργείων δεν είναι αρμόδια να συζητήσει μαζί μας την ίδια ώρα που περνούσε από τη Βουλή εκατοντάδες τροπολογίες μέχρι την τελευταία στιγμή .

Η πραγματικότητα είναι ότι όποια και να είναι η Κυβέρνηση στις 8 ΙΟΥΛΗ, θα είναι σταθερά στο πλευρό των Εφοπλιστών και των Εργολάβων για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους πάνω στα κορμιά μας .

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

  1. Ενίσχυση των Επιτροπών Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας και την επαναφορά της καθημερινής τους  λειτουργίας .
  2. Κήρυξη ως υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφτηκε πρόσφατα, αφού η Σύμβαση δεν είναι μόνο το μεροκάματο και το ωράριο ,  αλλά περιέχει μία σειρά μέτρα που υποχρεούται να παίρνει ο εργοδότης για την προστασία των εργαζομένων .
  3. Άμεση παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι όλων των εγκλημάτων που συντελούνται στο όνομα της κερδοφορίας τους .

Το σωματείο μας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα  που δίνουμε  τα τελευταία χρόνια  με επανειλημμένες  κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις υπομνήματα, δελτία τύπου και καταγγελίες που προειδοποιούν για τις συνθήκες γαλέρας που οι εργοδότες έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας, παρά την  παντελή αδιαφορία της Κυβέρνησης και των οργάνων της για την ουσιαστική  λειτουργία των Επιτροπών Ελέγχου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση της Άννας Βαγενά με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ