Ειδήσεις

Συνάντηση της Άννας Βαγενά με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας


Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας, κ. Νίκο Παϊτέρη, συναντήθηκε σήμερα, 27/06/19, η υποψήφια βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Άννα Βαγενά.

Η Άννα Βαγενά μίλησε για τα προβλήματα Ελλήνων Ρομά και τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και, συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έδειξε φροντίδα για τους Ρομά και για την πιο ολοκληρωμένη κοινωνική τους ένταξη, κάτι που αναγνώρισε και ο κ. Παϊτέρης.

Υπενθύμισε, ακόμη, ότι πολλές φορές η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δέχτηκε επιθέσεις από την αντιπολίτευση, κυρίως για τα επιδόματα που δόθηκαν στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και τόνισε ότι αυτά καλό είναι να τα θυμόμαστε, γιατί αυτή η αντιπολίτευση ζητά τώρα την ψήφο τους, σαν αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν μνήμη και γνώση. Πολύ συχνά, όπως ανέφερε, και το γνωρίζουμε όλοι, το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ήταν «δίνετε επιδόματα στους ξένους και στους γύφτους». Ας μην ζητούν, λοιπόν, τώρα την ψήφο των «γύφτων».

Τέλος, η Άννα Βαγενά είπε πως είναι υπερήφανη που μέσα στις φλέβες της κυλά και αίμα Ρομά, καθώς η προγιαγιά της ήταν ένα κοριτσάκι Ρομά που έμενε στο χωριό της Ραψάνης. Ίσως, μάλιστα, στο γεγονός αυτό να οφείλεται ο ατίθασος χαρακτήρας της και η αγάπη της για την ελευθερία.

Στη φωτογραφία με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας, κ. Νίκο Παϊτέρη και άλλα μέλη της κοινότητας Ρομά του Δήμου Λαρισαίων.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου, δυνάμει εντάλματος σύλληψης
Επόμενο άρθρο Η Ένωση εργατοτεχνιτών μετάλλων Ν. Λάρισας για τη στάση εργασίας