Tags: , ,

Στη Μόσχα ο Μάξιμος – Μίλησε στο 4ο Διεθνές Χριστιανικό Φόρουμ

«Αποδεχόμενοι την τεχνολογία δεν θα πρέπει να γίνουμε σκλάβοι της. Είναι συχνές οι φορές που κατά την τέλεση των μυστηρίων πιστοί ή και ιερείς ακόμη καταγράφουν με κινητά τηλέφωνα την ώρα των ιερών πράξεων. Μια τέτοια, όμως, στάση ακυρώνει το ίδιο το νόημα της ιερουργίας, η οποία προϋποθέτει την κατάνυξη, δηλαδή την άμεση συμμετοχή του πιστού, κι όχι μέσω του μέσου». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ως βασικός εισηγητής στο 4ο Διεθνές Χριστιανικό Φόρουμ με θέμα «Θρησκεία και ψηφιακός κόσμος», που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα. «Αυτό ισχύει» συμπλήρωσε «και για τις κάθε είδους κοινωνικές σχέσεις. Χωρίς την αμεσότητα η σχέση μένει ανάπηρη. Και είναι λυπηρό όταν βλέπουμε παιδιά που αντί να παίξουν μαζί ζωντανά, κάθονται και βυθίζονται το κάθε ένα μόνο του στην εικονική πραγματικότητα ενός τάμπλετ ή ενός iphone». 

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «σε παγκόσμια κλίμακα, βιώνουμε μια νέα τάση, που επιδιώκει να θέσει την εκκλησία, το θρησκευτικό συναίσθημα στο περιθώριο της ζωής, να το κάνει ιδιωτική υπόθεση. Στο όνομα αυτή τη φορά της ελευθερίας και της ανεξιθρησκείας. Το διαπιστώνουμε στην Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι είναι διαδεδομένες αυτές τις αντιλήψεις, στον καιρό της παγκοσμιοποίησης. Στην πραγματικότητα, μια τέτοια προσέγγιση, ακυρώνει το ίδιο το νόημα της Εκκλησίας, ως ενιαίο σώμα πιστών. Την υποβιβάζει στο επίπεδο ενός οποιουδήποτε συλλόγου, ομάδας ή κόμματος». 

 

Να υπερβούμε τις πρόσκαιρες δυσχέρειες…

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις «πνευματικές σχέσεις του ελληνισμού με τη Ρωσία δεν έπαψαν μέσα στους αιώνες, ακόμη κι όταν καταλύθηκε η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και η Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη πέρασε στα χέρια των Οθωμανών. Από το Άγιο Όρος, ιδιαίτερα, τροφοδοτείτο η πίστη και ενδυνάμωνε τις ρωσικές ψυχές. Αυτή τη βαθιά σχέση, που είναι οπωσδήποτε αμφίδρομη και αντανακλάται και στα αισθήματα του ελληνικού λαού προς τον ρωσικό είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε πάση θυσία, υπερβαίνοντας τις όποιες πρόσκαιρες δυσχέρειες παρουσιάζονται». 

Στο συνέδριο συμμετείχαν, ο πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ. Sergey Gavrilov, ο μητροπολίτης Καζάν και Ταταρστάν κ. Θεοφάνης ως εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, ο αρχιμουφτής της Συρίας κ. Αχμάντ, βουλευτές, καθηγητές πανεπιστημίου και σύνεδροι από διάφορες χώρες. Στο περιθώριο του φόρουμ ο κ. Χαρακόπουλος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. 

Tags: , ,

Ενημέρωση των κτηνοτροφών για τα προβλήματα του κλάδου

To διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας καλεί τους κτηνοτροφικούς συλλόγους όλους της Θεσσαλίας και όλους τους κτηνοτρόφους στην ετήσια Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη 30-10-2018 και ώρα 12:00 το πρωί στην αίθουσα του Εμμανουήλειου Πνευματικού Κέντρου στον Τύρναβο. Τα θέματα της γενικής συνέλευσης είναι :

  • Ενημέρωση των κτηνοτροφών για τα προβλήματα του κλάδου της κτηνοτρoφίας.
  • Ορισμός ημερομηνίας εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ομοσπονδία.

Οι παρουσία όλων των κτηνοτροφικών συλλόγων και όλων των κτηνοτρόφων στην Γενική Συνέλευση είναι επιτακτική και πρέπει όλοι μαζί να συζητήσουμε δράσεις στήριξης του κλάδου της κτηνοτροφίας που τόσο πολύ βάλλεται τον τελευταίο καιρό.

 

 

Tags: , ,

Έναρξη εφαρμογής του θεσμού της ημέρας ακρόασης πολιτών στη Θεσσαλία

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 η πρώτη ημέρα εφαρμογής του θεσμού της «ημέρας ακρόασης των πολιτών», που καθιερώθηκε με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Τετραμελής επιτροπή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας δέχθηκε ιδιώτες από όλη τη Θεσσαλία στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, υπό την άμεση εποπτεία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας Υποστράτηγου Ιωάννη Τόλια.

Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν δια ζώσης διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, να ενημερωθούν για τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις, που θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ορισμένα από τα ζητήματα που τέθηκαν από τους πολίτες διευθετήθηκαν άμεσα, ενώ άλλα παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να εξεταστούν.

Οι πολίτες που προσήλθαν εκφράστηκαν με θετικά σχόλια για την εφαρμογή του θεσμού της «ημέρας ακρόασης των πολιτών», η οποία αποτελεί μία καινοτόμο δράση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Σώματος και την ενίσχυση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι η «ημέρα ακρόασης των πολιτών» πραγματοποιείται την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, ενώ τα σχετικά αιτήματα υποβάλλονται από την 1η έως την 12η ημέρα κάθε μήνα είτε εγγράφως, είτε τηλεφωνικά και κατά τις ώρες 09.00 – 13.00 .

Tags: , ,

Eντυπωσιακό το νέο Seven στη Λάρισα!

Μοναδικό και άκρως εντυπωσιακό το νέο Seven της Λάρισας άνοιξε επί της οδού Παπαναστασίου, αφήνοντας μας κυριολεκτικά άφωνους!

Τέσσερις όροφοι γεμάτοι περιεχόμενο, τεχνολογίες αιχμής και cyberpunk αισθητική που επιμελήθηκαν καταξιωμένοι designers, συστήνουν κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πόλης και παρουσιάζουν μια νέα εποχή ψυχαγωγίας και αγορών όπου μικροί – μεγάλοι έχουν κυριολεκτικά 1000 λόγους να επισκέπτονται καθημερινά!

Τι ξεχωρίσαμε στο νέο Seven;

 

  • Το playroom και το screen room του 1ου ορόφου που έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για να φιλοξενεί μικρούς cinephile και gamers ηλικίας έως 12 ετών. Χώροι άνετοι, πολύχρωμοι, γεμάτοι ενέργεια, που ψυχαγωγούν και διασκεδάζουν με ασφάλεια τα παιδιά!
    Εκεί οι μικροί μπορούν να επιλέξουν να παίξουν ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια κονσόλας, να δοκιμάσουν την μοναδική εμπειρία του Virtual Reality ή να δουν με την παρέα τους μια ταινία στα screen rooms, διαλέγοντας από την τεράστια συλλογή DVDs των Seven! Στα highlights του ορόφου το γεγονός πως υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο αίθριο για τον γονιό ο οποίος μπορεί να παραμένει στο χώρο, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή σνακ από το νέο Bar του Seven, να σταθεί με το laptop του για να δουλέψει ή απλά να σερφάρει στο γρηγορότερο free wifi της πόλης!

 

  • Τα 6 Comfort Screen Rooms του 2ου ορόφου, που προσομοιώνει με τον πιο μοντέρνο τρόπο ένα high-tech σαλόνι σπιτιού, με οθόνες 70’’ ή προτζέκτορες, όπου μικρές ή μεγάλες παρέες έρχονται να απολαύσουν την αγαπημένη τους ταινία διαλέγοντας από την τεράστια Seven συλλογή. Στα highlights του ορόφου το γεγονός ότι στα Screen Rooms οι φανατικοί του Netflix ή του Champion League μπορούν να απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπειρία θέασης ή να οργανώσουν με την παρέα τους μαραθωνίους σειρών, βραδιές θρίλερ, ακόμη και καραόκε πάρτι!

 

  • Το Hang Out Zone στον 3ο όροφο όπου οι νέοι τις πόλης θα βρουν το στέκι που έψαχναν! Ένας χώρος που η τεχνολογία ενώνει τις παρέες, ενισχύει το socializing και δεν απομονώνει! Ένας χώρος όπου η οθόνη γίνεται το επίκεντρο της ψυχαγωγίας και οι φίλοι μπορούν να παίξουν παιχνίδια στο συνδεδεμένο PS4, να δουν μια σειρά ή μια ταινία, να παίξουν με τη μάσκα του VR, να διαλέξουν ένα από δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια ή απλά να απολαύσουν τον καφέ, τα ροφήματα και τα σνακς τις επιλογής τους! Στο Highlights του ορόφου, οι κονσόλες Arcade ηλεκτρονικών που είναι διαθέσιμες για παιχνίδι και θυμίζουν στους παλιούς τα αγαπημένα games που έπαιζαν μικροί και συστήνουν στους νέους την ιστορία του gaming!

Τι άλλο θα βρούμε στο νέο Seven

 

  • Ένα δυναμικό  gadget & gift shop που προσφέρει αναρίθμητες επιλογές αγορών και δώρων για όλα τα γούστα, τις ηλικίες και κυρίως για όλες τις περιστάσεις και ώρες.
  • Εναλλακτικές θεματικές για διοργάνωση ξεχωριστών πάρτι και πάρτι γενεθλίων με δραστηριότητες που θα μείνουν αξέχαστες στις παρέες όπως movie parties, playroom gaming tournament ή karaoke party tournament!

 

Η ψυχαγωγία όπως φαίνεται αλλάζει στη Λάρισα και πλέον θα αρχίσει να κινείται σε ρυθμούς Big Time Entertainment!

Tags: , ,

Επιστολή Μάξιμου προς Λευτέρη Αυγενάκη

Με χαρά σε καλωσορίζω στη Λάρισα. Λυπούμαι που δεν μπορώ να το κάνω δια ζώσης, καθώς βρίσκομαι σε αποστολή στη Μόσχα ως ομιλητής στο 4ο Διεθνές Χριστιανικό Φόρουμ.

Θέλω, όμως, να χαιρετίσω την επισφράγιση με την παρουσία σου της υποψηφιότητας της Ρένας Καραλαριώτου για το δήμο της Λάρισας.

H Νέα Δημοκρατία, πιστή στις δημόσιες δεσμεύσεις του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάδειξη των υποψηφίων στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, σέβεται τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών. Στηρίζει υποψηφιότητες που καταφέρνουν με συναινετικές διεργασίες να ενώσουν δυνάμεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας την ηχηρή απαίτηση της κοινωνικής μας βάσης για ενότητα, που είναι βασική προϋπόθεση για τη νίκη.

Η στάση ευθύνης όλων των στελεχών και των δυο δημοτικών μας παρατάξεων -και ιδιαίτερα του Θανάση Μαμάκου που έβαλε το εμείς πάνω από το εγώ- είναι προάγγελος της αλλαγής στο δήμο Λαρισαίων. Με ενότητα και συστράτευση όλων νικάμε!

Καλή επιτυχία!

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς 

 

Μάξιμος Χαρακόπουλος

 

Tags: , ,

Με τον Δήμαρχο Τεμπών το Δ.Σ. του Εξωραϊστικου-Αθλητικού Συλλόγου Συκουρίου

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτο πραγματοποίησε το νέο ΔΣ του Εξωραϊστικού -Αθλητικού Συλλόγου Συκουρίου (πρώην φίλοι του συλλόγου BARRA PARTY )
Ο κ.Κολλάτος ενημερώθηκε απο τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου για θέματα πολιτιστικού περιεχομένου αλλα και για θέματα που αφορούν την Δημοτική κοινότητα Συκουρίου. Επίσης στη συζήτηση τους αναφέρθηκαν οι δράσεις του Συλλόγου για το νέος έτος δίνοντας έμφαση στην καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Συλλόγου .

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κολλάτος τους ευχήθηκε πολλες επιτυχίες στο σύλλογο τους.Τους συνεγχάρει επίσης για την εξαίρετη δουλειά τους και ακολούθως τους διαβεβαίωσε ο ίδιος οτι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και με την συνεργασία του ΔΟΠΑΠΕΠ θα είμαστε παντα δίπλα να στηρίζουμε τέτοιου είδους δράσεις που διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Συκουρίου .

Tags: , ,

Κέλλας: Μικροπολιτικά παιχνίδια στην επιλογή Προϊσταμένων ΚΕΣΥ

Κριτική προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ασκεί ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, καθώς, όπως υποστηρίζει,με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου«είναι η πρώτη φορά, που κατά την επιλογή των Προϊσταμένων ΚΕΣΥ αποκλείονται αδικαιολόγητα οι υπηρετούντες ως Υπεύθυνοι Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων».

Στην ερώτηση με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανό αναφέρεται ότι «ο ν. 4547/2018 είναι ο πρώτος ισχύων νόμος, που δεν λαμβάνει υπόψη τη θητεία στη θέση υπευθύνου ως μοριοδοτούμενο προσόν ορισμού, παραγράφοντας για προφανείς πολιτικούς λόγους όλη την κτηθείσαεμπειρία των υπεύθυνων ΣΣΝ και καταστρατηγώντας τα ορισμένα από την εγκύκλιο ορισμού των Υπευθύνων ΣΝΝ καθήκοντα (αρ. πρωτ. 93008/Γ7/10-08-2012/ΥΠΑΙΘΠΑ)».

Οι ερωτώντες βουλευτές του Τομέα Παιδείας, του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να αιτιολογήσει «τον ακριβή λόγοτουαποκλεισμού των υπηρετούντων ως Υπευθύνων Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων από την επιλογή των Προϊσταμένων ΚΕΣΥ».

Tags: , ,

Σύλληψη ατόμου για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων

Συνελήφθη, χθες (24-10-2018) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 38χρονος, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα βουπρενορφίνης και ένα πτυσσόμενο στιλέτο.

Tags: , ,

Συμβουλευτική Ψυχολογία και Κοινωνικά Ευάλωτες Ομάδες

«Συμβουλευτική Ψυχολογία και Κοινωνικά Ευάλωτες Ομάδες: Κάνοντας το Αόρατο Ορατό» είναι το επίκαιρο θέμα του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συμβουλευτικής Ψυχολογίας που διοργανώνουν ο Κλάδος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Ψ.Ε.) σε συνεργασία με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Ειδικής Αγωγής, προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στo Βόλο (Παραλιακό Συγκρότημα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018.

Το θέμα του Συνεδρίου εστιάζει στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, συχνά «αόρατες» στο πλαίσιο της κυρίαρχης κουλτούρας: εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε κοινωνικά και δημόσια αγαθά, βιώνουν τον στιγματισμό, την υποτίμηση, τον πολιτισμικό ρατσισμό αλλά και πρακτικές κοινωνικής καταπίεσης, περιθωριοποίησης και αποκλεισμού, με σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην ψυχική υγεία και στην ποιότητα ζωής τους.

Tags: , ,

Το δίκαιο του καταναλωτή σε Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας διοργανώνει δωρεάν σεμινάρια για ΜΜΕ(μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις) με τίτλο «έτοιμοι γιατο δίκαιο του καταναλωτή».
Είναι ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ΜΜΕ ώστε  να τις βοηθήσει:
– στην κατανόηση της νομοθεσίας,
– στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών τους
– στην αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην επιχείρησή τους.
Με τον τρόπο αυτό, θα αποφευχθούν μελλοντικά δαπανηρές διαφορές και δυσάρεστες καταγγελίες πελατών.
Το πρόγραμμα αποτελείται από 5 ενότητες:
1. Απαιτήσεις προ-συμβατικής πληροφόρησης
2. Δικαίωμα υπαναχώρησης
3. Δικαιώματα των καταναλωτών κι εγγυήσεις
4. Αθέμιτες εμπορικές πρακτικές
5. Εναλλακτική επίλυση διαφορών
Θα υλοποιηθεί σε 3 εκπαιδευτικές συνεδρίες την Δευτέρα 29-10-18, την Τετάρτη 31-12-18 και την Δευτέρα 5-11-18 και ώρες 16.30 έως 20.30 στο χώρο του Μεταξουργείου στη Ν. Ιωνία.
Είναι δωρεάν για όλους και οι εγγραφές γίνονται στην Ένωση Καταναλωτών, στον Εμπορικό Σύλλογο, και την 1η ημέρα του σεμιναρίου, την Δευτέρα 29-10-18 στις 16.30.Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση στο δίκαιο του καταναλωτή, με τη διαπίστευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο μπορούν να αναρτήσουν στο κατάστημα τους.
Το Πρόγραμμα «Consumer Law Ready» χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και διευθύνεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την υλοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει αναλάβει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καταναλωτών (BEUC), σε κοινοπραξία με το Eurochambres (Εμπορικό Επιμελητήριο στην πόλη των Βρυξελλών, Βέλγιο) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Βιοτεχνών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME) και σε εθνικό επίπεδο υλοποιείται από την ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ, το ΚΕΠΚΑ και την ΕΚΠΟΙΖΩ
Στο Βόλο συνδιοργανώνεται από την Ένωση Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας σε συνεργασία με  τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και τον Δήμο Βόλου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και για Δημότες που θέλουν να το παρακολουθήσουν.

Tags: , ,

O Συντονιστής Αποκεντρωμένης στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση

Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Νικόλαος Ντίτορας, παρευρέθη την Τρίτη 23-10-2018 στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας  από την γερμανική κατοχή στις 23 Οκτώβρη 1944.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο κ.Ντίτορας, μαζί εκπρόσωπους των Αρχών, μαθητές καθώς και  τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων, συμμετείχε στην πορεία προς το Ηρώο της πόλης, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι προς τιμή των πεσόντων.

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί