Tags: , ,

Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων και Νοσοκομείων της πόλης

Σύμφωνο προγραμματικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και των Νοσοκομείων της πόλης υπέγραψαν ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και ο κοινός διοικητής του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Παναγιώτης Νάνος.
Σκοπός της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη της καινοτομίας στην υγεία, η εισαγωγή καινοτόμων ιδεών, δράσεων και εφαρμογών με προτεραιότητα στην ανάπτυξη της κυκλικής και κοινωνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό και με την συνεργασία του ΤΕΙ Θεσσαλίας θα εκπονηθούν πρωτόκολλα εναλλακτικής διαχείρισης των νοσοκομειακών απορριμμάτων, με στόχο την μείωση του οικονομικού και περιβαλλοντικού κόστους, αλλά και η εξασφάλιση εσόδων από την αξιοποίηση των ανακυκλούμενων υλικών.

Μέσα από την συνεργασία αναμένεται να δοθεί ώθηση στην Κοινωνική Οικονομία με πεδίο εφαρμογής τα Νοσοκομεία της Λάρισας και τα Νομικά πρόσωπα του Δήμου Λαρισαίων, όπου θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που παρέχονται μέσα από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Μυρμιδόνες» (ΚοιΣΠΕ) που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης των Νοσοκομείων της Λάρισας, στον οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Λάρισας και Αγυιάς.
Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι ο δήμος είναι ανοικτός σε συνέργειες και συνεργασίες σε διάφορα επίπεδα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας.
Ο κ. Νάνος ανάφερε ότι πέρα από τα αποτελέσματα στο πεδίο της κυκλικής και κοινωνικής οικονομίας που προεξόφλησε ότι θα είναι θετικά, ανέφερε ότι προωθείται η ιδέα της δημιουργίας του Πάρκου Υγείας στον περιβάλλοντα χώρο του Πανεπιστημιακού, το οποίο ξεκίνησε με την ουσιαστική συνδρομή του Δήμου Λαρισαίων.
Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας ήταν παρών και ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν.Λ κ. Δημήτρης Λιόλιος, πρόεδρος του ΚοιΣΠΕ «Μυρμιδόνες», με τον οποίο συζητήθηκαν οι τομείς συνεργασίας με τον Δήμο Λαρισαίων.

 

Tags: , ,

Επαφές Μάξιμου στην Ελασσόνα

«Η ύπαρξη και η λειτουργία παραγωγικών συνεταιρισμών όπως ο “Γάλα Ελλάςς” στην περιοχή της Ελασσόνας, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του σύγχρονου συνεταιρίζεσθαι και δίνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της αιγοπροβατοτροφίας στη χώρα. Ελπίζω η πολιτεία, αφουγκραζόμενη τα προβλήματα της αιγοπροβατοτροφίας, να προχωρήσει σε δραστικές λύσεις ώστε να μην απογοητεύσει νέους ανθρώπους που επιθυμούν να προκόψουν στον τόπο τους». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας “Γάλα Ελάςς”, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία, τις δραστηριότητες του συνεταιρισμού άλλα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αιγοπροβατοτροφία τον τελευταίο καιρό.

Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν ότι ο συνεταιρισμός τους δίνει έμφαση εκτός από τη μείωση του κόστους παραγωγής των μελών του και στην παροχή επιπλέον υπηρεσιών στα μέλη του. Το νεαρό της ηλικίας τους και το γεγονός ότι αποτελούν γόνους κτηνοτροφικών οικογενειών βοηθάει στην υιοθέτηση επαγγελματικής συνείδησης, με συνέπεια να δίνουν αυξημένη  βαρύτητα στην οργάνωση της παραγωγής, με τις κατάλληλες επενδύσεις, και στην εκπαίδευση των μελών τους. Επιπροσθέτως, τόνισαν την ανησυχία τους για τις μειώσεις των τιμών στο γάλα και σημείωσαν ότι φημολογούμενη περαιτέρω μείωση των τιμών θα είναι καταστροφική για την αιγοπροβατοτροφία. Γι’ αυτό και αξιώνουν από την πολιτεία να λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι, ειδικά για τη φέτα.

Ο πρώην υπουργός, μετά το πέρας της συζήτησης, ευχαρίστησε το προεδρείο του συνεταιρισμού για την ενημέρωση και εξέφρασε τη χαρά του γιατί «βλέπω νέους ανθρώπους αποφασισμένους να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον, με όρους σύγχρονους, για την ελληνική κτηνοτροφία. Άκουσα την αγωνία και τον προβληματισμό τους για την επόμενη μέρα λόγω της πτώσης των τιμών στο γάλα. Δυστυχώς, ο αποδεκατισμένος ελεγκτικός μηχανισμός αδυνατεί, ως φαίνεται, να αντιμετωπίσει τις καταγγελίες για ελληνοποιήσεις γάλακτος, αλλά και κρέατος. Παρά τους χιλιάδες διορισμούς στο δημόσιο στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι ερώτημα αν προσλήφθηκε έστω και ένας κτηνίατρος! Άλλες είναι προφανώς οι προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς των κτηνοτρόφων ήταν ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Γιώργος Μηλιώνης, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Ζιώζιας, ο γραμματέας κ. Νίκος Ζιώζιας, ο ταμίας Δημήτρης κ. Μπαλιάκος και ο διευθυντής κ. Αναστάσιος Γκουγκουλιάς.  

Tags: , ,

Επίσκεψη Γυναικών Προσφύγων στη Δημοτική Πινακοθήκη

Την Τετάρτη 11 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης προσφύγων, διοργάνωσε επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας­- Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, αραβόφωνων γυναικών που διαμένουν στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικείων Μελετών ΔΙΟΤΙΜΑ που υλοποιεί το πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών ολοκληρωμένης υποστήριξης και διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας, δικτύωσης και ενδυνάμωσης γυναικών προσφύγων που διαμένουν στη δομή στο Κουτσόχερο

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, τους πρόσφυγες υποδέχθηκε η Αντιπρόεδρος κ. Άννυ Ψάρρα-Περίφανου

Οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση ΄΄ Η ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ΄΄ .Η έκθεση συνδυάζει πρωτότυπες ταινίες μικρού μήκους και φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν από προσφυγόπουλα και Έλληνες μαθητές/τριες στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ζωή μέσα από τα μάτια του Άλλου», ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Σχολής Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Κολλεγίου Ανατόλια και του Αρσάκειου Λυκείου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση των γυναικών στην έκθεση φωτογραφίας «ΑΘΩΣ-ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» του καταξιωμένου φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη, ένα μοναδικό εικαστικό οδοιπορικό στη μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους, διεθνούς ακτινοβολίας, που παρουσιάζεται στην αίθουσα Ειρήνης Γ.Κατσίγρα.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις υποστήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης των προσφύγων στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων- Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ώρες:7:00-15:00, τηλ:2410680243 Βάσω Μπουρονίκου.

 

Tags: , ,

Κέλλας: Εν μέσω καταιγίδων υπόσχονται γη της επαγγελίας

«Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η Ελλάδα είναι ουραγός σε όλη την ΕΕ στην ανάπτυξη, την κατανάλωση και την ευημερία. Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 1,4% έναντι 2,3% που ήταν ο Μ.Ο της Ευρωζώνης.

Αυτή είναι, κατά τη γνώμη μου, η μεγαλύτερη απόδειξη αποτυχίας της πολιτικής του κυβερνητικού σχήματος που ήρθε στην εξουσία λέγοντας συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό και κυβερνά, λέγοντας ακόμη πιο πολλά ψέματα».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την σύντομη τοποθέτηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός “επιτέθηκε” στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταλογίζοντάς της ευθύνες για “εξαντλητική φορολόγηση – ασφαλιστική επιβάρυνση” και “μηδενική αναπτυξιακή προοπτική”, επισημαίνοντας:

«Με μια πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά, η ελληνική κοινωνία, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ασφυκτιούν κάτω από το βάρος που δημιουργούν οι εξαντλητικοί φόροι και η έλλειψη κάθε προοπτικής ανάπτυξης.

Κάθε μέρα που περνά, όλο και βουλιάζουμε και στην Κυβέρνηση υπόσχονται “καθαρές εξόδους” και “γη της επαγγελίας”…

Ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε ακόμη και στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Μεσογείου, παρομοιάζοντας την “ψυχροπολεμική”.

«Η γενικευμένη αναταραχή στη Μεσόγειο, έχει άρωμα ψυχρού πολέμου. Θα πρέπει η κυβέρνηση, αντί να ανοίγει εθνικά μέτωπα, με στόχο τη διαίρεση του ελληνικού λαού, να εξυπηρετήσει, με μια εθνικά υπεύθυνη και σοβαρή στάση, τα εθνικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έχει διαβάλει συνειδητά τη λειτουργία των θεσμών της ίδιας της δημοκρατίας, οφείλει να αντιληφθεί πως στα εθνικά θέματα δεν μπορεί να υπάρχουν μικροκομματικοί χειρισμοί και διαιρέσεις.

Αυτά είναι στοιχεία που τα πλήρωσε η χώρα ακριβά στο παρελθόν και είναι ανεπίτρεπτο να τα επαναλάβουμε…», τόνισε χαρακτηριστικά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Tags: , ,

Συλλήψεις φυγόποινων στη Λάρισα

Συνελήφθη, χθες (12-04-2018) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούν σε βάρος του δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με συνολική ποινή φυλάκισης (3) ετών  και χρηματική ποινή (500) ευρώ, για τα αδικήματα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για μη καταβολή τιμήματος αγοράς αγροτικών προϊόντων.

Επίσης, συνελήφθη, χθες (12-04-2018) το μεσημέρι στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας,  με ποινή φυλάκισης ενός έτους και έξι μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.

Tags: , ,

Ρένα: Καλές οι συσκέψεις αλλά οι πολίτες ζητούν λύσεις ουσίας

«Συσκέψεις σαν και αυτή που πραγματοποιείται, με αφορμή τα τραγικά δυστυχήματα στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, όπως ανάλογες και στο παρελθόν, θα πρέπει να αποτελούν εργαλεία ουσιαστικής πολιτικής με μετρήσιμες παρεμβάσεις και αποτελέσματα, και όχι να μένουν στον επικοινωνιακό χαρακτήρα τους». Με τα λόγια αυτά, η επικεφαλής της μείζονος  αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, τοποθετήθηκε στην ευρεία σύσκεψη φορέων και πολιτικών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οδό Βόλου, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων να αποκλείσει από την συγκεκριμένη σύσκεψη το ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας.

«Αν θέλουμε να δώσουμε ένα σαφή περιεχόμενο στην σύσκεψη αυτή θα πρέπει να κινηθούμε σε δύο κατευθύνσεις: σε μέτρα βραχυπρόθεσμα και σε μέτρα μακροπρόθεσμα, τα οποία θα πρέπει να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν, για να λύσουν το πρόβλημα που δημιουργείται στη συνοικία του Αγ, Γεωργίου», υποστήριξε η κα. Καραλαριώτου.

«Πρέπει άμεσα ο κ. Δήμαρχος να πιέσει με κάθε τρόπο την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου , να εκδώσει απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (  φορτηγών άνω των 3,5 τόνων ) στην οδό Καραμανλή αλλά και στο τμήμα της παλαιάς Εθνικής οδού Λάρισας –Βόλου  από την είσοδο της ΠΑΘΕ  εως την διασταύρωση της με την οδο Καραμανλή, τοποθετώντας βεβαίως και την αντίστοιχη σήμανση  », υποστήριξε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων, συμπληρώνοντας ότι «  Η δημοτική αρχή κινείται με λάθος προγραμματισμό και στόχο των εντυπωσιασμό και όχι την ουσία», σημειώνοντας πως «αντί να δαπανηθούν δυο εκατομμύρια ευρώ για την αναμόρφωση της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της πόλης, ενός δρόμου που δεν είχε προβλήματα, θα μπορούσαν να διατεθούν ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στην οδό Βόλου, δημιουργώντας συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας για τους κατοίκους . Επιπλέον θα πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή, να δεσμευτεί, και να ξεκινήσει η μελέτη για την ανατολική παράκαμψη της πόλης, η οποία θα δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα».

Τέλος , η κα Καραλαριώτου άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή για τη στάση της και στο ζήτημα του ΟΣΕ. «Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης , μετα τα δυο τραγικά γεγονότα  στο Μεζουρλο και στη Ν. Σμύρνη δεσμεύτηκε , σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο , ότι σε 1,5 μήνα  θα υπάρχει το πόρισμα για το τι θα πράξει ο ΟΣΕ όσον αφορά  τα άμεσα μέτρα που θα ληφθούν από τον ΟΣΕ για την ασφαλή διέλευση από τις γραμμές. Σήμερα 6 σχεδόν μήνες μετα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση. Οι δεσμεύσεις του κ. Καλογιάννη έμειναν, και πάλι, στο κενό. Δεν μπορούν να λυθούν τόσο κρίσιμα, για την πόλη, θέματα, με τέτοιες πολιτικές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Tags: , ,

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για τους αναπληρωτές

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ανακοινώνει ότι:

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την υπ’ αριθ. πρωτ. 56267/Ε4/05-04-2018 (ΑΔΑ: ΨΩΙΘ4653ΠΣ-1Ω1) Απόφαση, καλεί όσους επιθυμούν να προσληφθούν ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι και ανήκουν στους κλάδους Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για

α) τις δομές της Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑΕ, ΕΔΕΑΥ, ΚΕΔΔΥ),

β) για την εξειδικευμένη υποστήριξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες γενικής και

γ) για την άσκηση καθηκόντων σε σχολικές μονάδες γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, για το διδακτικό έτος 2018-2019, να υποβάλουν Αίτηση μόνο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την Αίτηση τους και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο επίσημα εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή (το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγιση του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από Δευτέρα 16-04-2018 μέχρι και Παρασκευή 27-04-2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για την παραπάνω εγκύκλιο από:

α) την ιστοσελίδα της υπηρεσίας μας: http://thess.pde.sch.gr

β) τα γραφεία της Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Μανδηλαρά 23, Τ.Κ 412 22, Λάρισα, 3ος όροφος όπου και μπορούν να καταθέτουν τις Αιτήσεις τους κατά τις ώρες 09:00 π.μ.- 13:00 μ.μ., καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

γ) τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Tags: , ,

Συνάντηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τον Αντιπρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Ρένας Καραλαριώτου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ξενοφώντα  Σπηλιώτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στην έδρα του ΤΕΙ παρουσία του αντιπρύτανη ΤΕΙ κ. Στέφανου Ζαούτσου, του καθηγητή ΤΕΙ κ. Αλέξανδρου Παπαχατζή, του εκπροσώπου του διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ κ. Κώστα Τιβικέλη και του Διευθυντή της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ.  Δημητρίου Τσούμα.

Η κ. Καραλαριώτου ενημέρωσε τον Πρύτανη του ΤΕΙ ότι η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει ένα σημαντικό Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Πηνειός Ποταμός: Πηγή Ζωής και Ανάπτυξης στη Θεσσαλία», το οποίο και θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2018.

Θα είναι – τόνισε η κ. Καραλαριώτου –  ένα σημαντικό γεγονός για τη Λάρισα αλλά και στη Θεσσαλία γενικότερα διότι μέσα από επιστημονικές προσεγγίσεις θα αναδειχθεί η σπουδαιότητα των ποταμιών και του Πηνειού ειδικότερα, σε σχέση με την ζωή των ανθρώπων, την ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος, την γεωργία, την κτηνοτροφία, τον τουρισμό κλπ.

Η κ.  Καραλαριώτου τόνισε ότι η συνεργασία της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας εγγυάται το καλύτερο αποτέλεσμα και για αυτό τον λόγο η πρότασή της να τεθεί το Συνέδριο υπό την επιστημονική αιγίδα του ΤΕΙ, έγινε μετά χαράς αποδεκτή από τον πρύτανη κ. Σπηλιώτη και τους συνεργάτες του.

Οι Θεματικές Ενότητες που θα αναπτυχθούν στο διήμερο σου Συνεδρίου είναι οι εξής :

  • Ιστορική εξέλιξη Οικοσυστήματος του Πηνειού Ποταμού
  • Υδάτινο Σύστημα Πηνειού Ποταμού
  • Οικονομικές δραστηριότητες και προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλικής Πεδιάδας. Ο αναγκαίος ρόλος του Νερού
  • Πηνειός Ποταμός και Αστικό / Αγροτικό Περιβάλλον
  • Τέχνες και Πολιτισμός
  • Πολιτική και Διοίκηση
  • Εκπαίδευση, καινοτομία, Έρευνα και Ανάπτυξη