Ειδήσεις

Επαφές Μάξιμου στην Ελασσόνα


«Η ύπαρξη και η λειτουργία παραγωγικών συνεταιρισμών όπως ο “Γάλα Ελλάςς” στην περιοχή της Ελασσόνας, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του σύγχρονου συνεταιρίζεσθαι και δίνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της αιγοπροβατοτροφίας στη χώρα. Ελπίζω η πολιτεία, αφουγκραζόμενη τα προβλήματα της αιγοπροβατοτροφίας, να προχωρήσει σε δραστικές λύσεις ώστε να μην απογοητεύσει νέους ανθρώπους που επιθυμούν να προκόψουν στον τόπο τους». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας “Γάλα Ελάςς”, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία, τις δραστηριότητες του συνεταιρισμού άλλα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αιγοπροβατοτροφία τον τελευταίο καιρό.

Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν ότι ο συνεταιρισμός τους δίνει έμφαση εκτός από τη μείωση του κόστους παραγωγής των μελών του και στην παροχή επιπλέον υπηρεσιών στα μέλη του. Το νεαρό της ηλικίας τους και το γεγονός ότι αποτελούν γόνους κτηνοτροφικών οικογενειών βοηθάει στην υιοθέτηση επαγγελματικής συνείδησης, με συνέπεια να δίνουν αυξημένη  βαρύτητα στην οργάνωση της παραγωγής, με τις κατάλληλες επενδύσεις, και στην εκπαίδευση των μελών τους. Επιπροσθέτως, τόνισαν την ανησυχία τους για τις μειώσεις των τιμών στο γάλα και σημείωσαν ότι φημολογούμενη περαιτέρω μείωση των τιμών θα είναι καταστροφική για την αιγοπροβατοτροφία. Γι’ αυτό και αξιώνουν από την πολιτεία να λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι, ειδικά για τη φέτα.

Ο πρώην υπουργός, μετά το πέρας της συζήτησης, ευχαρίστησε το προεδρείο του συνεταιρισμού για την ενημέρωση και εξέφρασε τη χαρά του γιατί «βλέπω νέους ανθρώπους αποφασισμένους να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον, με όρους σύγχρονους, για την ελληνική κτηνοτροφία. Άκουσα την αγωνία και τον προβληματισμό τους για την επόμενη μέρα λόγω της πτώσης των τιμών στο γάλα. Δυστυχώς, ο αποδεκατισμένος ελεγκτικός μηχανισμός αδυνατεί, ως φαίνεται, να αντιμετωπίσει τις καταγγελίες για ελληνοποιήσεις γάλακτος, αλλά και κρέατος. Παρά τους χιλιάδες διορισμούς στο δημόσιο στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι ερώτημα αν προσλήφθηκε έστω και ένας κτηνίατρος! Άλλες είναι προφανώς οι προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς των κτηνοτρόφων ήταν ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Γιώργος Μηλιώνης, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Ζιώζιας, ο γραμματέας κ. Νίκος Ζιώζιας, ο ταμίας Δημήτρης κ. Μπαλιάκος και ο διευθυντής κ. Αναστάσιος Γκουγκουλιάς.  

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Γυναικών Προσφύγων στη Δημοτική Πινακοθήκη
Επόμενο άρθρο Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων και Νοσοκομείων της πόλης