Tags: , ,

Στην Ευρώπη της ισότητας, όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας η δράση «Στην Ευρώπη της ισότητας, όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι», «Διαφορετικότητα, πλούτος γνώσεων και συναισθημάτων», από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τους «Teachers 4 Europe» και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία για τον πολιτισμό Artfools, με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας κατά του Ρατσισμού. Τα έργα των μαθητών παρέμειναν στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο για τέσσερις ημέρες.

Συμμετείχαν μαθητές προερχόμενοι από διαφορετικά πολιτισμικά και κοινωνικά συγκείμενα, από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, το Δημοτικό Σχολείο Γόννων, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, παιδιά από το Ίδρυμα «Αριστέας» και από τη Δομή Προσφύγων στο Κουτσόχερου. Εκφράστηκαν κι επικοινώνησαν δημιουργικά, μέσω της ζωγραφικής, της γραφής και του κολλάζ, αναδεικνύοντας το πολύχρωμο μωσαϊκό των ανθρώπινων δυνατοτήτων, που δεν περιορίζεται στη φυσική ικανότητα ή τις εθνικές διαφορές, αλλά αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας και του οράματος της ενωμένης Ευρώπης.

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούνε από την κυρία Ζωή Γιουρούκη μέλος της ομάδας έργου του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας πως το βασικό χαρακτηριστικό της Ευρωπαϊκής φιλοσοφίας και ταυτόχρονα όραμα της Ευρώπης είναι να αναδειχθεί το πολύχρωμο μωσαϊκό των ανθρώπινων δυνατοτήτων ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής ή το χρώμα του δέρματος. Δόθηκαν σε όλους, βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικά δωράκια – βιβλία, ενώ την Έκθεση των Έργων τους που κράτησε 4 ημέρες, επισκέφθηκαν μαθητές της περιοχής.

 

Tags: , ,

Με ιερά κατάνυξη η ακολουθία του Μυστικού Δείπνου

Με ιερά κατάνυξη τελέσθηκε η ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και του Ιερού Νιπτήρος στον Ιερό Ναό των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης, την Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα. Συγκινητική ήταν η επιστροφή της ιεράς εικόνος του Νυμφίου στο ιερό βήμα και κυρίως η λιτανευτική έξοδος της εικόνος του Μυστικού Δείπνου, η οποία προσκυνήθηκε από τους ευσεβείς Χριστιανούς. Ο π.Αχίλλιος ομίλησε για το πώς ο άνθρωπος απολαμβάνει ξενίας Δεσποτικής και μετέχει της αθανάτου τραπέζης, καθώς και για την παράδοση του ιερού μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας. Ακόμη τόνισε πως ο άνθρωπος με τον πνευματικό του αγώνα, παλεύει να προσεγγίσει τον Θεό, «ψυχαίς καθαραίς και αρρυπώτοις χείλεσι…» όπως μας διδάσκει η ιερά υμνολογία των αγίων ημερών. Οι πολυπληθείς νέοι της ενορίας εκόσμησαν την ιερά ακολουθία και συμμετείχαν στην εντός του Ναού λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Μυστικού Δείπνου, ενώ ο Πρωτοψάλτης του Ναού και όλος ο χορός των ιεροψαλτών απέδωσαν θαυμάσια τους κατανυκτικούς ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Τετάρτης.

Tags: , ,

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας στηρίζουν τους άπορους

Και φέτος το Πάσχα, χάρη στην έμπρακτη εκδήλωση αγάπης των συμπολιτών μας, το γιορτινό τραπέζι των 110 άπορων οικογενειών που στηρίζουν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, θα είναι πράγματι γιορτινό και αξιοπρεπές!

Εκ μέρους των δικαιούχων οικογενειών, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν, ώστε οι άγιες τούτες μέρες να είναι χαρούμενες για όλους! Και είναι πάρα πολλοί αυτοί:

 • Είναι οι παραγωγοί που διέθεσαν στους Λαρισαίους πολίτες, τα εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλής τιμής προϊόντα τους, στις Διαθέσεις Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες που διοργάνωσαν οι Εν.Πο.Λ., και που μέρος αυτών των προϊόντων προσφέρθηκαν στο Δωρητήριο Τροφίμων των Ενεργών Πολιτών.
 • Είναι οι χιλιάδες συμπολίτες μας που αγόρασαν τα προϊόντα των Διαθέσεων Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες, και που με αυτόν τον τρόπο συνέβαλαν κι αυτοί στην ενίσχυση του Δωρητηρίου Τροφίμων.
 • Είναι οι χιλιάδες συμπολίτες μας που καθημερινά φέρνουν στη Στέγη Αλληλεγγύης τρόφιμα από το υστέρημά τους, στηρίζουν τις εξορμήσεις συλλογής τροφίμων που κάνουμε ανά τακτά διαστήματα στα σούπερ μάρκετς, φέρνουν τρόφιμα αντί εισιτηρίου στις διάφορες πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε, αγόρασαν τις λαμπάδες τους από το ξύλινο σπιτάκι των Εν.Πο.Λ. στο Πασχαλινό Χωριό του Δήμου Λαρισαίων.
 • Είναι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα παιδιά των σχολείων της πόλης μας, που συγκεντρώνουν τρόφιμα για το Δωρητήριό μας, και που με αυτόν τον τρόπο διαπαιδαγωγούν τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να γίνουν κι αυτά αύριο ενεργοί, και όχι αδιάφοροι πολίτες!
 • Είναι οι επιχειρήσεις του τόπου μας, που στα πλαίσια της κοινωνικής τους ευθύνης, αλλά και της ανθρώπινης ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τις διευθύνσεις και τους απλούς εργαζομένους τους, προσφέρουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν το σπουδαίο έργο μας.
 • Τέλος, είναι όλοι οι ακούραστοι και δημιουργικοί εθελοντές Ενεργοί Πολίτες, οι άνθρωποι που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους, τον κόπο τους, το κέφι τους, τις δεξιότητές τους, για να σχεδιάσουν, να οργανώσουν και να υλοποιήσουν όλες αυτές τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, πολιτιστικής δημιουργίας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, που το κίνημα των Ενεργών Πολιτών πραγματοποιεί όλα αυτά τα 6 χρόνια της ύπαρξής του, για τους συμπολίτες μας!
  Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση, και το Άγιο Φως της ανθρωπιάς να λαμπρύνει τις ζωές μας!

Tags: , ,

Λίφτινγκ στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας από την Περιφέρεια

Με χρώμα διαγράμμισης, αντανακλαστικά σφαιρίδια και ψυχρή άσφαλτο για επουλώσεις οδών, προϋπολογισμού 148.000 € ευρώ (με ΦΠΑ), προμηθεύεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

«Πρόκειται για ακόμη ένα έργο που εντάσσεται στις παρεμβάσεις της αιρετής Περιφέρειας, για την οδική ασφάλεια και την καλύτερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας όπου υπάρχει ανάγκη», σημείωσε ο  κ. Κ. Αγοραστός.

Τα συγκεκριμένα υλικά, θα χρησιμοποιηθούν για τη διαγράμμιση των οδών του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, που βρίσκεται στην αρμοδιότητά της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και θα πραγματοποιηθεί με τα μηχανήματα της. Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Χρήστος Λυτροκάπης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Χρήστος Καραμπούζης και οι ανάδοχοι.

 

 

 

Tags: , ,

Μάξιμος: Το μέλλον στη συνεργασία Χριστιανών και Μουσουλμάνων

«Ως Έλληνας, Γιουνάν και Ρουμ, με έντονη τη Βυζαντινή συνείδηση, με παππούδες πρόσφυγες από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας, έχω ισχυρή τη συναίσθηση των δεσμών μου με την Ανατολή. Αντιλαμβάνομαι το πολιτισμικό υπόστρωμα που υπάρχει στους λαούς και στους απλούς ανθρώπους, πίσω από την εξωτερική εθνική και θρησκευτική ταυτότητα. Και γι’ αυτό είμαι βέβαιος ότι είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε μαζί, σε πείσμα των αντιξοοτήτων. Το αύριο των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι ο πόλεμος και ο φόβος, το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός. Το αύριο πρέπει να είναι η συνεργασία και η συνύπαρξη, η ευημερία και η ανάπτυξη». Τα παραπάνω ανέφερε οΕισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας,κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςστο Διεθνές Συνέδριοκοινοβουλευτικού  διαλόγουμε θέμα:«Ενότητα στην πολυμορφία και βασικές αρχές ελευθερίας για τους Χριστιανούς και Μουσουλμάνους στην Μέση Ανατολή», που έλαβε χώρα στο Κοινοβούλιο του Λιβάνου με πρωτοβουλία της βουλής του Λιβάνου και της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας σε συνεργασία με την Αραβική Διακοινοβουλευτική Ένωση. Τις διήμερες εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτησαν ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης και εκπρόσωποι των 18 θρησκειών, ομολογιών και δογμάτων του Λιβάνου.

Ο κ. Χαρακόπουλος, στην ομιλία του υπογράμμισε ότι τα προηγούμενα χρόνια«είδαμε την έξαρση του θρησκευτικού φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, τον πολλαπλασιασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων, την επικράτηση ακραίων κύκλων σε μεγάλες περιοχές, όπως του Ισλαμικού Κράτους, στη Συρία, στο Ιράκ, σε περιοχές της Αφρικής. Ωστόσο, πίσω από αυτά τα φαινόμενα αναδύονται δύο διαπιστώσεις.

 • Πρώτον, ότι σε μεγάλο βαθμό οφείλονται σε λανθασμένες πολιτικές που άσκησαν κάποιες δυνάμεις σε περιοχές, όπως η Μέση Ανατολή, τροφοδοτώντας αισθήματα αδικίας και μίσους.
 • Δεύτερον, ότι η θρησκευτική μισαλλοδοξία, που σημαίνει έλλειψη ανοχής προς την θρησκευτική ταυτότητα του συνανθρώπου μας, πλήγωσε πρωτίστως τις ίδιες τις χώρες που γιγαντώθηκαν αυτές οι τάσεις. Πίσω απ’ αυτές βρέθηκαν πάλι ποικιλώνυμα συμφέροντα, που δεν είχαν την παραμικρή έγνοια για τη τύχη των λαών».

«Δυστυχώς», συνέχισε ο εισηγητής της ΔΣΟ, «τα παθήματα συνεχίζουν να μην γίνονται μαθήματα. Πρόσφατο παράδειγμα που θα ήθελα να το καταγγείλω και από αυτό το βήμα εντός της βουλής του Λιβάνου είναι η καταστροφή από τους τουρκικούς βομβαρδισμούςστο Αφρίν του τάφου του Αγίου Μάρωνα -προστάτη των Μαρωνιτών- και της εκκλησίας του Αγίου Ιουλιανού του 4ου αιώνα. Τέτοιες βάρβαρες πράξεις εντάσσονται σε μια πολιτική της“γενοκτονίας της μνήμης”, και ασκείται τόσο στην ίδια τη Τουρκία, όσο και στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Την ίδια τακτική ακολουθούν μισαλλόδοξες ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος, που επιθυμούν να εξαφανίσουν τον θαυμαστό πολιτισμικό και θρησκευτικό πλουραλισμό της Μέσης Ανατολής».

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να έχει καταλυτική παρουσία στη θετική διευθέτηση των αντιθέσεων. Αντ’ αυτού, όμως, επικρατούν άλλες λογικές. Φθάσαμε στο σημείο κάποιοι να ωθούν τα πράγματα, αλόγιστα, σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο, σε νέες διαιρέσεις, σε νέες περιχαρακώσεις, με οικονομικές κυρώσεις, με πρωτοφανείς στην ευρύτητά τους απελάσεις διπλωματών. Ένα αρνητικό περιβάλλον, που, μοιραία, θα εντείνει και τους περιφερειακούς ανταγωνισμούς και τις συγκρούσεις. Εδώ, λοιπόν, είναι το δικό μας το καθήκον. Να δώσουμε τη δική μας απάντηση στις προκλήσεις των καιρών. Να γκρεμίσουμε τα τεχνητά τείχη, να στηρίξουμε τις δυνάμεις της συνεργασίας. Με αφετηρία τις πλούσιες παραδόσεις μας, την ιστορική μας κληρονομιά να δημιουργήσουμε νέους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας».

Η πρόταση, τέλος, του κ. Χαρακόπουλου για τη σύσταση ενός μόνιμου Παρατηρητηρίου Παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ορθοδόξων, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των συνέδρων, υποστηρίχθηκε από ομιλητές από διάφορες χώρες και έγινε αποδεχτή από το Προεδρείο της ΔΣΟ, όπως ανακοίνωσε ο Γ. Γραμματέας της κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

 

Tags: , ,

Σύλληψη αλλοδαπού δυνάμει εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη χθες (04-04-2018) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της κα. Ανακρίτριας Πρωτοδικείου Καβάλας, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Tags: , ,

Επίσκεψη Χρήστου Κέλλα στην Ελασσόνα

«Για μια ακόμη χρονιά οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, που έχουν στενάξει από την υπέρμετρη φορολογία της Κυβέρνησης, τους ανύπαρκτους ελέγχους, τις αθρόες εισαγωγές και τις τιμές στα αμνοερίφια να κατρακυλούν, περιμένουν το δικό τους “θαύμα”».

Τα παραπάνω τόνισε από την Ελασσόνα, όπου βρέθηκε για την ανταλλαγή ευχών ενόψει του Πάσχα, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε πως “οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες, τόσο στα εσωτερικά, όσο και τα εξωτερικά ζητήματα, καθώς η Κυβέρνηση αναδεικνύεται καθημερινά σε παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας”.

«Την ώρα που εκκρεμούν περισσότερα από 80 προαπαιτούμενα για να κλείσει η τελευταία αξιολόγηση και οι πολίτες βιώνουν τον εφιάλτη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να κοροϊδεύει τον κόσμο, κάνοντας λόγο για “καθαρή έξοδο” από τα μνημόνια, ενώ τα εξωτερικά μας μέτωπα και ειδικά αυτό με την Τουρκία, συνεχώς οξύνονται», επεσήμανε ο κ. Κέλλας.

Ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, συνομιλώντας με κατοίκους της Ελασσόνας, έκανε λόγο για μια “κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια”, που “ενώ έχει απαξιώσει συνειδητά τους θεσμούς, τώρα υποτίθεται πως κόπτεται για την αναθεώρηση του Συντάγματος”.

«Μετά τα παιχνίδια με το “Μακεδονικό” και τον εξευτελισμό των διαδικασιών με το “σκάνδαλο της Novartis”, η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιεί και το ίδιο το Σύνταγμα στην προσπάθειά της να παγιδεύσει τις πολιτικές δυνάμεις, παγιδεύοντας, όμως, ουσιαστικά την ίδια τη Δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.

Τέλος, ο Λαρισαίος πολιτικός, δίνοντας το στίγμα για την επόμενη μέρα με Κυβέρνηση της ΝΔ, σχολίασε:

«Η περίοδος διακυβέρνησης της “Πρώτης Φοράς Αριστερά” έφερε στον τόπο διχασμό, απογοήτευση και ψέμα.

Η έλευση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας θα φέρει την αναγκαία αλλαγή του σκηνικού οπισθοδρόμησης και ιδεοληψιών, που έχουν στήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Μαζί με όλους τους Έλληνες, με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, θα τα καταφέρουμε.

Ο αγώνας είναι πια εθνικός και όχι κομματικός».

 

 

Tags: , ,

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Μαρτίου 2018, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

 

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, σημειώθηκαν 11 τροχαία ατυχήματα (έναντι 11 το 2017).

Ειδικότερα σημειώθηκαν:

 •  2 θανατηφόρα ατυχήματα (έναντι  4 το 2017)
 •  1 σοβαρό τροχαίο ατύχημα (έναντι 3  το 2017)
 •  8 ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2017)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 13 παθόντες (έναντι 11 το 2017).

Ειδικότερα καταγράφηκαν:

 •  2 νεκροί (έναντι 4 το 2017)
 •  1 βαριά τραυματίας (έναντι 3 το 2017)
 •  10 ελαφρά τραυματίες (έναντι 4 το 2017)

 

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Μάρτιο 2018 πραγματοποιήθηκαν (85.728) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (7.365) παραβάσεις και ειδικότερα:

 

 • 152 για υπερβολική ταχύτητα,
 • 202 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη),
 • 398 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού,
 • 64 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
 • 234 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας,
 • 173 για μη χρήση κράνους,
 • 119 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 • 6 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
 • 101 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
 • 39 για αντικανονικό προσπέρασμα,
 • 19 για αντικανονικούς ελιγμούς,
 • 17 για παραβίαση προτεραιότητας,
 • 353 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων,
 • 192 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.,
 • 58 για φθαρμένα ελαστικά,
 • 238 λοιπές παραβάσεις.

 

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές των Τροχονόμων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :

 • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
 • Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
 • Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
 • Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
 • Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
 • Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
 • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
 • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
 • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
 • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
 • Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
 • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
 • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Μήνυμα του Δημήτρη Σιούφα, πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, για το Πάσχα

Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες,

Η πορεία και οι συμβολισμοί της Μεγάλης Εβδομάδας, της Ανάστασης και του Πάσχα ταυτόχρονα με την ιερή και θεολογική σημασία τους, εκφράζουν συμβολικά και τις περιόδους της μακραίωνης ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.

Στους κύκλους της ιστορίας μας υπάρχουν πολλές περίοδοι παθών, σταυρώσεων, αναστάσεων και λαμπρής χαράς.

Η συγκυρία της τελευταίας δεκαετίας, μας έχει φέρει σε δύσβατο δρόμο ταλαιπωριών και παθών για τη Πατρίδα και κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Πορευόμαστε με καρτερία και ελπίδα. Με αμφιβολίες αλλά και δύναμη ψυχής.Με αξιοθαύμαστη αντοχή και αγώνα.Δεν αμφιβάλουμε για τη τελική οικονομική ανάσταση αλλά μας προβληματίζει η αυτονόητη αδυναμία προσδιορισμού της ώρας της.

Όμως οι καιροί, δυστυχώς έχουν φέρει κοντά μας και κάτι πολύ πιο επικίνδυνο. Η γεωπολιτική αναστάτωση της περιοχής μας και η αποστασιοποίηση από τη λογική της ειρηνικής συνύπαρξης στη γειτονιά μας, δεν προμηνύουν καλά.

Εθνική ενότητα, σύνεση, συναίνεση και πίστη στις δυνάμεις μας είναι πρωταρχικά ζητούμενα.

Η σοφία των διδαγμάτων της ιστορίας και η λογική της εποχής, οφείλουν να καθορίζουν τις αποφάσεις μας.

Με την ελπίδα ότι το Φως και της φετινής Ανάστασης θα οδηγεί όλους μας, εύχομαι στην καθεμιά και τον καθένα σας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, Καλό Πάσχα με υγεία και δύναμη!

Χρόνια Πολλά!

 

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


  None Found