Ειδήσεις

Στην Ευρώπη της ισότητας, όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας η δράση «Στην Ευρώπη της ισότητας, όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι», «Διαφορετικότητα, πλούτος γνώσεων και συναισθημάτων», από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τους «Teachers 4 Europe» και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία για τον πολιτισμό Artfools, με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας κατά του Ρατσισμού. Τα έργα των μαθητών παρέμειναν στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο για τέσσερις ημέρες.

Συμμετείχαν μαθητές προερχόμενοι από διαφορετικά πολιτισμικά και κοινωνικά συγκείμενα, από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, το Δημοτικό Σχολείο Γόννων, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, παιδιά από το Ίδρυμα «Αριστέας» και από τη Δομή Προσφύγων στο Κουτσόχερου. Εκφράστηκαν κι επικοινώνησαν δημιουργικά, μέσω της ζωγραφικής, της γραφής και του κολλάζ, αναδεικνύοντας το πολύχρωμο μωσαϊκό των ανθρώπινων δυνατοτήτων, που δεν περιορίζεται στη φυσική ικανότητα ή τις εθνικές διαφορές, αλλά αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας και του οράματος της ενωμένης Ευρώπης.

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούνε από την κυρία Ζωή Γιουρούκη μέλος της ομάδας έργου του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας πως το βασικό χαρακτηριστικό της Ευρωπαϊκής φιλοσοφίας και ταυτόχρονα όραμα της Ευρώπης είναι να αναδειχθεί το πολύχρωμο μωσαϊκό των ανθρώπινων δυνατοτήτων ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής ή το χρώμα του δέρματος. Δόθηκαν σε όλους, βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικά δωράκια – βιβλία, ενώ την Έκθεση των Έργων τους που κράτησε 4 ημέρες, επισκέφθηκαν μαθητές της περιοχής.

 

Προηγούμενο άρθρο Με ιερά κατάνυξη η ακολουθία του Μυστικού Δείπνου
Επόμενο άρθρο Ψευδεπίγραφος απολογισμός ενός πολύ διεσταλμένου 2017