Tags: , ,

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο Λάρισας Φαρσάλων

Στο δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων μετά τον οικισμό Χαλκιάδων η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας λόγω έργων. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να συμμορφώνονται προς τη σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας

 

Tags: , ,

ΣΘΕΒ: Εργαλεία στήριξης για νεοφυείς επιχειρήσεις

Για τρίτη συνεχόμενη φορά στην Ευρώπη διοργανώνεται από τις 05/03/2018 έως 09/03/2018 η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι επίσημοι διαπιστευμένοι διοργανωτές της εκδήλωσης, η Επιστημονική Ένωση Digital idea, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών  συνδιοργανώνουν  σήμερα Πέμπτη 08 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (Κτίριο Περιφέρειας Θεσσαλίας, 2ος όροφος, Παπαναστασίου & Κουμουνδούρου) εκδήλωση κατά την οποία θα παρουσιαστούν εργαλεία και μηχανισμοί στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας καθώς και καλές πρακτικές αυτών.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κ. Σαμαντζής Χ. και Αλεξάνδρου Θ. για το πρόγραμμα “ERASMUS for YOUNG ENTREPRENEURS” και τις Καλές πρακτικές αυτού, η κ. Παπαδούλη Κ. για το Δίκτυο Πράξη: Υπηρεσίες υποστήριξης επιχειρηματικότητας, ο κ. Γάτος Δ. εκ μέρους της Συνεταιριστικής Θεσσαλίας, για τους Τρόπους χρηματοδότησης και ο κ. Κόντος Λ. για το IN4CAPITAL  (Πλατφόρμα Διασύνδεσης Επενδυτών). Στη συνέχεια, θα παρουσιασθούν καλές πρακτικές νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσουν οι κ. Δήμτσας Β. για την  INTREDO – A new way for HR issue και ο κ. Αλεξόγλου Κ. για το LOCEYE – Eye tracking made simple. Την εκδήλωση θα κλείσει  ο Καθ. του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Γερογιάννης Β. με θέμα: “Διερεύνηση και αξιολόγηση ικανοτήτων και τάσεων επιχειρηματικότητας”.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για λόγους αποτελεσματικής διαχείρισης του διαθέσιμου χώρου και για την παρακολούθηση της πορείας της εκδήλωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σας παρακαλούμε να εγγραφείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα F6S (https://www.f6s.com/sew18larissaevent3) .

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την υποστήριξη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ.

 

Tags: , ,

Μάξιμος: Κράτος δικαίου χωρίς αστυνομία μπορεί να υπάρξει;

«Το συνέδριό σας πραγματοποιείται στη σκιά των απαξιωτικών δηλώσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τους αστυνομικούς και τους εκπροσώπους της, με αφορμή την εικόνα χάους και ανομίας που επέβαλαν τα αλλεπάλληλα χτυπήματα των ‘‘μπαχαλάκηδων’’». Με τη δηκτική αυτή παρατήρηση, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ξεκίνησε το χαιρετισμό του, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο 28ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), που πραγματοποιείται στην Ερέτρια.

Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι «από τον Ιανουάριο του 2015 είμαστε αντιμέτωποι με την ραγδαία όξυνση του προβλήματος της ασφάλειας. Η παρούσα κυβέρνηση, υποτιμώντας το ζήτημα, λόγω ιδεοληπτικών εμμονών, αλλά και εκλεκτικών συγγενειών με χώρους του βίαιου περιθωρίου, ακολουθεί την πολιτική του “μπάτε σκύλοι αλέστε!”. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο αρμόδιος υπουργός, αντιστρέφει την πραγματικότητα, και αντί να αναλάβει τις ευθύνες, τις δικές του και της κυβέρνησής του, για το σημερινό χάος, προσπαθεί να τις φορτώσει στις πλάτες των μόνων που δεν φταίνε, των αστυνομικών. Όπως άστοχη -και μάλλον προϊόν αδικαιολόγητου εκνευρισμού- ήταν και η ατυχής επίθεση στους εκπροσώπους των αστυνομικών ότι αναλαμβάνουν “εργολαβίες” κατά της κυβέρνησης».

 

Τέλος στα άσυλα ανομίας

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ υπογράμμισε ότι το κόμμα του ως κυβέρνηση «θα αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη παντού, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς άσυλα ανομίας. Γιατί χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ευημερία για τους πολλούς. Η ΝΔ και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν δεσμευτεί ότι ως κυβέρνηση η ασφάλεια του πολίτη θα συνεχίσει, όπως και τώρα, να βρίσκεται στις προτεραιότητές μας, με μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, του νόμου Γαβρόγλου, και συγκεκριμένες αποφάσεις, όπως η ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Σε αυτήν την προσπάθεια, ο Έλληνας αστυνομικός, που έχει αποδείξει περίτρανα την αξία και τις ικανότητές του όταν δεν του “δένουν” τα χέρια, θα διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο. Και βεβαίως, θεωρούμε προκλητικό εμπαιγμό το γεγονός ότι τρία χρόνια τώρα η κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις για την επιστροφή του υπόλοιπου 50% των παρακρατηθέντων από τις περικοπές που επιβλήθηκαν στο μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας, που για τη ΝΔ είναι δέσμευση η υλοποίησή της. Όπως δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα νέο μισθολόγιο που θα δίνει αξιοπρεπείς αποδοχές στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας».

 

Επικίνδυνο

Όσον αφορά στην αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του αστυνομικού, που ετέθη από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Γερακαράκο, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναρωτήθηκε «ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι το επάγγελμα είναι επικίνδυνο; Ωστόσο, κ. πρόεδρε, επειδή θέλω να μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια και την επομένη των εκλογών, θα επαναλάβω αυτό που σας είπα πέρυσι στη Γενική σας Συνέλευση, όταν υπήρχε η συζήτηση για την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη βουλή. Για να δεσμευτούμε για το αν και πότε μπορούμε να υλοποιήσουμε μiα τέτοια δέσμευση πρέπει να γνωρίζουμε τη δαπάνη που προκαλεί στον κρατικό προϋπολογισμό. Γι’ αυτό σας είχα πει να μην είναι απλή βουλευτική τροπολογία αλλά υπουργική, προκειμένου να υπάρξει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να πληροφορηθούμε επισήμως το οικονομικό κόστος της υλοποίησής της».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκλήρωσε την παρέμβαση του υπενθυμίζοντας ότι «κάποτε, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει απευθυνόμενος στην αστυνομία ότι “το κράτος είστε εσείς”. Δήλωση, που παρεξηγήθηκε και για την οποία είχε δεχθεί σκληρή κριτική. Εδώ, λοιπόν, από το συνέδριό σας επιτρέψτε μου, τελειώνοντας, να θέσω το ερώτημα: Κράτος δικαίου χωρίς αστυνομία μπορεί να υπάρξει;»

 

 

Tags: , ,

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για την Ημέρα της Γυναίκας

Στις 8 Μάρτη 1857, χιλιάδες εργάτριες στα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας και ενδυμάτων στη Νέα Υόρκη, ξεσηκώθηκαν, οργανώθηκαν και απέργησαν δυναμικά, διεκδικώντας ανθρώπινη ζωή με μείωση ωρών εργασίας σε 10 από 16, αυξήσεις στους μισθούς και εξίσωση με εκείνους των συναδέλφων τους, κόντρα στην τρομοκρατία των εργοδοτών, τις απολύσεις, τους εκβιασμούς και την επίθεση της αστυνομίας που χτύπησε άγρια, με εντολή κυβέρνησης και εργοδοτών.

Γι’ αυτό η 8η Μάρτη, καθιερώθηκε με πρόταση της γερμανίδας επαναστάτριας Κλάρας Τσέτκιν και με απόφαση της Β’ Διεθνούς Συνδιάσκεψης Σοσιαλιστριών Γυναικών στην Κοπεγχάγη το 1910, ως ημέρα αγώνα για τα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία και την κοινωνία.

Αυτές οι κινητοποιήσεις των εργατριών της Νέας Υόρκης, όχι μόνο δεν πήγαν χαμένες, αλλά συνέβαλαν τα επόμενα χρόνια στην αύξηση της συμμετοχής των εργατριών στα συνδικάτα και στους ταξικούς αγώνες, διεθνώς και στην Ελλάδα, αλλά και στην κατάχτηση μιας σειράς δικαιωμάτων και για τις εργαζόμενες γυναίκες μέσα από σκληρούς αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς και με την καθοριστική συμβολή των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, όπου η εργατική εξουσία έβαλε τις βάσεις για την κατάργηση των διακρίσεων και της καταπίεσης σε βάρος της γυναίκας, προστάτεψε έμπρακτα τη μητρότητα, ως κοινωνικό καθήκον.

161 χρόνια μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, μαζί με την Ε.Ε και την εργοδοσία, εκμεταλλευόμενοι την κρίση που δημιουργεί το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά και την υποχώρηση της συμμετοχής των εργατριών-εργατών στα συνδικάτα και στους εργατικούς αγώνες, ψηφίζουν και εφαρμόζουν συνεχώς αντεργατικά μνημόνια και νόμους, με τους οποίους κατάργησαν την ΕΓΣΣΕ, τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επιβάλλοντας τις ατομικές συμβάσεις, μειώνοντας δραστικά τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ την ανεργία και την μερική απασχόληση τις έφτασαν στα ύψη.

Τσακίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, μας επέβαλαν άγρια φοροληστεία, μας αρπάζουν με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τα σπίτια και το βιός μας, εμπορευματοποιούν την υγεία-πρόνοια και την παιδεία, ψήφισαν νόμο χτυπήματος της απεργίας.

Μέσα από τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν οι αστικές κυβερνήσεις αυτά τα χρόνια, δεν γλίτωσαν βεβαίως και τα δικαιώματα των γυναικών όπως της προστασίας της μητρότητας, με τελευταίο και αποκαλυπτικό για τον αντεργατικό χαρακτήρα της Ε.Ε, την απόφαση του ευρωδικαστηρίου που θεωρεί νόμιμες τις απολύσεις των εγκύων εργαζόμενων!

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τις κυβερνήσεις άλλων καπιταλιστικών κρατών, την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, μας βάζουν σε ακόμα μεγαλύτερους πολεμικούς κινδύνους, εξ’ αιτίας της όξυνσης των ανταγωνισμών τους, για τον έλεγχο των πετρελαίων, του αερίου, των αγορών και σφαιρών επιρροής, που οδηγούν σε επέκταση των πολέμων ευρύτερα και στην περιοχή μας (Αιγαίο, Βαλκάνια).

 

Εργαζόμενη, άνεργη, νέα, γυναίκα

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σε καλεί να μην αποδέχεσαι αυτή την άθλια κατάσταση που σου επιβάλουν να ζεις. Μην συμβιβάζεσαι, μην απογοητεύεσαι. Δεν είναι μονόδρομος, ούτε πρόκειται να σε γλιτώσει από τα χειρότερα, όπως μας έδειξε η ζωή. Μην περιμένεις να βελτιωθεί η ζωή σου από καμία αστική κυβέρνηση, από την Ε.Ε και την εργοδοσία.

Κάνε αυτό που έκαναν και οι εργάτριες στα κλωστοϋφαντουργεία και στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης στις 8 Μάρτη 1857. Οργανώσου στο σωματείο σου, μπες στον αγώνα για να διεκδικήσουμε μαζί γυναίκες και άνδρες εργαζόμενοι, όχι μόνο να ξανακερδίσουμε όσα μας έκλεψαν στα χρόνια της κρίσης, αλλά για να βάλουμε ένα τέλος στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που μας στερεί τα πάντα για χάρη των κερδών μιας χούφτας καπιταλιστών. Για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, χωρίς εκμετάλλευση, ανεργία, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Για να απολαύσουμε εμείς και τα παιδιά μας, τα αποτελέσματα της επιστήμης και της σύγχρονης τεχνολογίας, της παραγωγικότητας της εργασίας, των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας.

 

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, τιμώντας την 8η Μάρτη, καλεί τις εργαζόμενες, άνεργες και νέες γυναίκες, να μπούν μαζί με τους συναδέλφους τους, στον αγώνα για:

 • Άμεση επαναφορά των ΣΣΕ και να είναι υποχρεωτικές για όλους, του κατώτερου μισθού στα 751 € και των κλαδικών μισθών στα προ κρίσης εποχή. Κατάργηση των αντεργατικών-αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν στην περίοδο της κρίσης.
 • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο. Κατάργηση της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας. Καθιέρωση της Κυριακής Αργίας με νόμο.
 • 600 ευρώ επίδομα σε όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία.
 • Να καταργηθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, να σταματήσουν οι κατασχέσεις των σπιτιών και καταθέσεων εργατικών-λαικών οικογενειών. Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο. Να πάψουν οι διώξεις όσων αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών.
 • Να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια. Ετήσιο ατομικό αφορολόγητο όριο 40.000 € για το ζευγάρι, προσαυξημένο +5.000 για κάθε παιδί.
 • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προυπολογισμό και το μεγάλο κεφάλαιο. Καμία σύνταξη κάτω απο 600 €. Πλήρη σύνταξη με 9.000 ένσημα, ανεξάρτητα από όριο ηλικίας. Ανώτερο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη τα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα στα ΒΑΕ.
 • Επέκταση της άδειας κυήσεως-τοκετού σε όλες τις γυναίκες (2 μήνες πριν τον τοκετό και 6 μετά). Επίδομα 1.000 € σε κάθε γέννα, κάλυψη εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής-τοκετού απ’ το κράτος.
 • Άδεια μητρότητας 1 χρόνο, με πλήρη μισθό, ασφάλιση. Δυνατότητα να την πάρει και ο πατέρας. Όχι στην κατάργηση του νόμου απαγόρευσης απόλυσης εγκύου.
 • Όλα τα παιδιά να γίνονται δεκτά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Απαγόρευση νυχτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία, ενώ για άλλα επαγγέλματα, (π.χ νοσοκόμες) να απαγορευτεί στην εγκυμοσύνη.
 • Σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας για όλους. Με κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμο προσωπικό και τον εξοπλισμό που χρειάζονται. Στα πλαίσια της πρόληψης, δωρεάν εξέταση για τις γυναίκες (τεστ-ΠΑΠ, μαστογραφία, έλεγχος οστεοπόρωσης). Να καταργηθεί κάθε είδους επιχειρηματική δράση στην Ασφάλιση και στην Υγεία-Πρόνοια.
 • Καμία περικοπή στα φάρμακα και στις δαπάνες. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα.
 • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτούς. Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν, να κλείσουν οι ξένες βάσεις στη χώρα μας, για έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Να γυρίζουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές, που είναι σε ιμπεριαλιστικές αποστολές σε άλλες χώρες. Δεν μπαίνουμε κάτω από την εχθρική για μας, σημαία της πλουτοκρατίας. Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Αντιπαλεύουμε τον φασισμό, τον εθνικισμό, τον σωβινισμό.

 

Μάρτης 2018                                                     Δ.Σ ΕΚΝΛ

Tags: , ,

Δύο συλλήψεις για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών όπλων

 Συνελήφθησαν, χθες (07-03-2018) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, δύο 20χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών σε βάρος ενός ακόμη, άγνωστου μέχρι στιγμής, συνεργού τους.

Ειδικότερα, την (27-02-2018) σε εγκαταλειμμένο κτίριο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, εντοπίστηκαν τρεις γλάστρες με (15) φυτά κάνναβης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα ανωτέρω φυτά τα καλλιεργούσαν οι δύο 20χρονοι μαζί με τον συνεργό τους.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο προαναφερόμενο κτίριο και την οικία τους, αλλά και από την κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • τρεις γλάστρες με (15) καλλιεργούμενα φυτά κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν, ύψους έως 15 εκατοστά,
 • μια πλαστική συσκευασία με νερό που περιείχε (60) φυτά κάνναβης, ύψους έως 10,5 εκατοστά,
 • μικροποσότητα σπόρων κάνναβης και εργαλεία καλλιέργειας φυτών,
 • μια ζυγαριά ακριβείας,
 • ένα φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου και
 • δύο κινητά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Tags: , ,

2η πληρωμή του έτους 2016 των δικαιούχων της Βιολογικής γεωργίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνει τους δικαιούχους της Δράσης 1.1 «Βιολογική γεωργία» του Μέτρου 2.1.4., ότι έχουν εκδοθεί οι αναλυτικές καταστάσεις της 2ης πληρωμής του έτους 2016 της Πενταετίας 2012-2016 και έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της υπηρεσίας. Υπολογίστηκε το ποσό ενίσχυσης των 234.349,30 € για  90  δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για την πληρωμή τους από τους γεωπόνους – γεωργικούς συμβούλους.

Tags: , ,

Κάθετα αντίθετη η Περιφέρεια στη συγχώνευση τμημάτων του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που υποστηρίζουν τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση τμημάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωσή:

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κάθετα αντίθετη στην προωθούμενη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο και με τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται, καθώς στόχος του Υπουργείου δεν είναι η αναβάθμιση, αλλά η λογιστική εξοικονόμηση πόρων μέσω επί της ουσίας της κατάργησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Η κατάργηση των ΤΕΙ αποτελεί εντελώς άστοχη ενέργεια, αφού παντού στην Ευρώπη υπάρχει τεχνολογική εκπαίδευση και για τη χώρα μας που αναζητά παραγωγικό μοντέλο, η εφαρμοσμένη τεχνολογική επιστήμη αντί να ενισχύεται, εξοβελίζεται.  Είμαστε αντίθετοι στο σχεδιασμό που προβλέπει την κατάργηση νευραλγικών τμημάτων ΤΕΙ.

Η συγχώνευση των ΤΕΙ της Αττικής για τη δημιουργία πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αφορούσε μόνον ΤΕΙ, ενώ εδώ πρόκειται επί της ουσίας για την κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Και όλα αυτά ενώ ως Περιφέρεια έχουμε  επενδύσει 11,7 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση των σχολών αυτών με νέες κτιριακές υποδομές και με την  προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού για τα  εργαστήρια στα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας, τα οποία κινδυνεύουν να απαξιωθούν.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δώσαμε αγώνες μαζί και με άλλους φορείς όλα αυτά τα χρόνια για να ενισχύσουμε και να διατηρήσουμε τη λειτουργία των τμημάτων ΤΕΙ σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη  λειτουργία και διατήρηση των τμημάτων των  ΤΕΙ και ΑΕΙ σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας.

Να μην καταργηθεί κανένα τμήμα από τα Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα και να μην αντιμετωπίζετε την εκπαίδευση σαν αυτό που σας συμφέρει να είναι, αλλά σαν αυτό που της αξίζει να γίνει.

 

 

Tags: , ,

Κέλλας: Ποιος ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση των ΕΠΑΛ;

Την αναγκαία αναβάθμιση για τα ΕΠΑΛ της χώρας, φέρνει στη Βουλή, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, συνυπογράφοντας ερώτηση του  βουλευτή Ν. Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση, προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Οι ερωτώντες βουλευτές υπενθυμίζουν ότι “κατά την επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στην Τρίπολη στο πλαίσιο, του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων  κ. Δ. Μπαξεβανάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αναβαθμιστούν τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, ενώ  έκανε λόγο για νέα προγράμματα σπουδών, αλλά και για την απαραίτητη επιμόρφωση των διδασκόντων στα ΕΠΑ.Λ”.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, ο βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό:

 

 1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης σε σχέση με το θέμα των ΕΠΑ.Λ.; Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να πετύχετε την αναβάθμιση τους; Πώς πρόκειται να δαπανηθεί το προαναφερόμενο ποσό και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα;
 2. Πώς εννοεί η κυβέρνηση την επιμόρφωση των διδασκόντων στα ΕΠΑ.Λ.; Πώς προτίθεται να την υλοποιήσει και με βάση ποια κριτήρια;

 

 1. Πώς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις πρόκειται να γραφούν τα νέα βιβλία των ΕΠΑ.Λ.; Πόσος θα είναι ο χρόνος συγγραφής και ποια η όλη διαδικασία εγκρίσεως των σχετικών διδακτικών πακέτων;

 

 

 

Tags: , ,

Προκήρυξη έξι θέσεων Διεύθυνσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Γνωστοποιείται ότι, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4369/27-2-2016 (ΦΕΚ 33 Α΄), αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ η Προκήρυξη για την πλήρωση των κάτωθι έξι (6) θέσεων  ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

 1. Διεύθυνση διοικητικού
 2. Διεύθυνση οικονομικής διαχείρισης
 3. Διεύθυνση ακαδημαϊκών θεμάτων
 4. Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών
 5. Διεύθυνση μηχανοργάνωσης
 6. Βιβλιοθήκη και κέντρο πληροφόρησης

Tags: , ,

ΣΘΕΒ: Mε επιτυχία το σεμινάριο για τη Συντήρηση και Επισκευή Καυστήρων

O Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε συνεργασία με το ΣΕΒ ΙΒΕΠΕ Βόλου, διοργάνωσαν με επιτυχία 4ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 20 ωρώνμε τίτλο:«Συντήρηση και Επισκευή Καυστήρων και Λεβήτων».

Στόχος του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες στο τέλος της εκπαίδευσης να γνωρίζουν τις μεθόδους συντήρησης των εγκαταστάσεων θέρμανσης υγρών και αερίων καυσίμων καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. Να εξοικειωθούν επίσης με τους περιοδικούς ελέγχους και τις ρυθμίσεις που απαιτούνται στους λέβητες και στους καυστήρες όπως και με τα δομικά στοιχεία αυτών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακολούθησαντεχνίτες συντήρησης καυστήρων υγρών και αερίων καυσίμων από επιχειρήσεις της Θεσσαλίας.

Εισηγητής του προγράμματος ήτανο κ. Βλαχογιάννης Μιχάλης (Ph.D) καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίαςστο τμήμα Μηχανολογίας Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Ρευστοδυναμικών & Μηχανών.

Ο ΣΘΕΒ θα συνεχίσει την διοργάνωση και άλλων τεχνικών σεμιναρίων το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Tags: , ,

Πρόγραμμα εξετάσεων Τεχνικών Επαγγελμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας  ανακοινώνεται ότι την 16η Μαρτίου 2018 ημέρα Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφέρειας Θεσσαλίας (Καρδίτσης 2 & Ηρώων Πολυτεχνείου) στην Λάρισα,  θα πραγματοποιηθούν  οι εξετάσεις (Θεωρητικό Μέρους) για την απόκτηση  επαγγελματικών αδειών της δραστηριότητας: Τεχνικών Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων, Α’ Ειδικότητας,   Εγκαταστάτες 1ης -2ης -3ης– 4ης   Ομάδας, και θα συμμετέχουν οι κάτωθι υποψήφιοι ανά τμήμα οι οποίοι θα ενημερωθούν για την ακριβή ώρα εξέτασης από το αρμόδιο τμήμα υποβολής της αίτησης :

 

Υποψήφιοι Τεχνικών Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων:

Α’ Ειδικότητας,   Εγκαταστάτες 1ης -Ομάδας

α/α Ονοματεπώνυμο Είδος Εξέτασης
1 Κουρίτας Βασίλειος ΘΕΩΡΙΑ
2 Γκαραβέλης Νικόλαος ΘΕΩΡΙΑ
3 Κομιχείλης Ιωάννης ΘΕΩΡΙΑ
4 Κομπογιάννης Κων/νος ΘΕΩΡΙΑ

*Οι υποψήφιοι  κατά την προσέλευσή τους στα εξεταστικά τμήματα θα πρέπει να έχουν και το Δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας

*Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφέρειας Θεσσαλίας  βρίσκεται  στην συμβολή των οδών Καρδίτσης 2 & Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Λάρισα, στις εγκαταστάσεις του (Παλιού Κτηνιατρείου) με είσοδο από την οδό Καρδίτσης.

Tags: , ,

Πρωταθλήματα σκάκι για Θεσσαλούς μαθητές

Στις 3 και 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γ.Ε.Λ. Τρικάλων, με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων, τα πρωταθλήματα σκάκι για τους μαθητές σχολείων της Θεσσαλίας, που αποτελούν και την προκριματική φάση για τα αντίστοιχα πανελλήνια.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Διοργανώτρια ομάδα ήταν η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων, υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας (Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.) και την υποστήριξη των περισσότερων σκακιστικών συλλόγων της Θεσσαλίας. Στο ομαδικό, στις 3 Μαρτίου, αγωνίσθηκαν 18 ομάδες Δημοτικών Σχολείων, με 91 μαθητές, καθώς και 3 ομάδες Γυμνασίων – Λυκείων, με 14 μαθητές. Στο ατομικό, στις 4 Μαρτίου, με 265 συμμετοχές και ανά τάξη είχαμε:
Στην Α’ Δημοτικού μαζί με τα Νήπια 13 συμμετοχές, με 5 γύρους.
Στη Β’ Δημοτικού με 32 συμμετοχές, 6 γύρους.
Στη Γ’ Δημοτικού με 48 συμμετοχές, 7 γύρους.
Στη Δ’ Δημοτικού με 38 συμμετοχές, 7 γύρους.
Στην Ε’ Δημοτικού με 46 συμμετοχές, 7 γύρους.
Στην ΣΤ’ Δημοτικού με 30 συμμετοχές, 6 γύρους.
Στην Α’ Γυμνασίου με 17 συμμετοχές, 5 γύρους.
Στη Β’ Γυμνασίου με 23 συμμετοχές, 6 γύρους.
Στη Γ’ Γυμνασίου μαζί με τα Λύκεια με 18 συμμετοχές, 6 γύρους.