Ειδήσεις

Με τον Σύλλογο τευτλοπαραγωγών ο Χρήστος Κέλλας


Την παρέμβασή του, προκειμένου να βρεθεί λύση για την απορρόφηση της φετινής τευτλοπαραγωγής του Ν. Λάρισας, ζήτησε από τον αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα, η διοίκηση του Συλλόγου Τευτλοπαραγωγών, κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο γραφείο του Λαρισαίου πολιτικού.

Οι Λαρισαίοι τευτλοπαραγωγοί ανησυχούν ότι η σοδειά τους – που πρέπει να συγκομιστεί μέσα στον Οκτώβριο – θα μείνει αδιάθετη, τονίζοντας, πως “προχώρησαν στην καλλιέργεια του 2019 μετά από προτροπή του Υπ. ΑΑΤ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  και της διοίκησης της ΕΒΖ πως θα βρεθεί επενδυτής και θα λειτουργήσει το εργοστάσιο της ΕΒΖ, πράγμα που ως σήμερα δεν έγινε”.

Ο κ. Κέλλας μετέφερε την κραυγή αγωνίας τους στους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης κκ. Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, με τον τελευταίο, μάλιστα, να διαβεβαιώνει ότι θα κρατήσει “ανοιχτή” την συνδεδεμένη ενίσχυση εωσότου βρεθεί λύση για την απορρόφηση της φετινής παραγωγής.

Ο Λαρισαίος πολιτικός μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Φαίνεται πως και το πρόβλημα της απορρόφησης της σοδειάς των τεύτλων, είναι ένα από τα πολλά, που έχει κληρονομήσει η κυβέρνηση της ΝΔ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως αναφέρουν οι παραγωγοί, η τότε κυβέρνηση τους παρότρυνε να καλλιεργήσουν, διαβεβαιώνοντάς τους ότι όλα θα πάνε καλά.

Εξετάζεται κάθε δυνατή λύση, στο πλαίσιο του εφικτού, ώστε να διασωθεί η φετινή τευτλοπαραγωγή και να μην πάνε χαμένοι οι κόποι των παραγωγών μας».

Παρόντες στην συνάντηση από πλευράς τευτλοπαραγωγών του Ν. Λάρισας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θ. Δαλακούρας και το μέλος Αστ. Τζιόλας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία η Βραδιά του Ερευνητή στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Χορήγηση υποτροφιών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας