Ειδήσεις

Με επιτυχία η Βραδιά του Ερευνητή στη Λάρισα


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του προγράμματος «Βραδιά του Ερευνητή» για το έτος 2019.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 17:00, οι πάγκοι των ερευνητών είχαν στηθεί και περίμεναν τους μικρούς και μεγάλους φίλους της έρευνας.

Στις παρουσιάσεις έλαβαν μέρος το Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών, Δομικής και Λειτουργικής Βιοχημείας, Μοριακής Βιολογίας και Γονιδιωματικής, Βιοτεχνολογίας Φυτών και Περιβάλλοντος, Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων, οι εταιρείες FoodOxysκαι Οικοανάπτυξη, η πολιτισμική πρωτοβουλία «TheHeritageofTaste», το Σχολείο Αστρονομίας και τον Αστρονομικό Παρατηρησιακό Σύλλογο Λάρισας, και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι της επιστήμης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πειραματικές διαδικασίες, οι οποίες πραγματοποιούνται στα εργαστήρια των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να μετρήσουν τα αντιοξειδωτικά του οργανισμού τους, να παρατηρήσουν πλανήτες, δορυφόρους πλανητών και αστέρια μέσω των τηλεσκοπίων, να παρακολουθήσουν αφηγήσεις γεύσεων και γιατρικών καθώς και να ενημερωθούν για τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, εκτός από τους φίλους της επιστήμης και τους περαστικούς που από περιέργεια ρωτούσαν και προσέρχονταν στην εκδήλωση, μικροί φίλοι από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Λαρισαίων καθώς και πρόσφυγες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας.

Μετά τις 21:00 και για 1:30 ώρα, οι συμμετέχοντες και οι φίλοι της έρευνας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μαγευτική συναυλία από το μουσικό συγκρότημα Sbaraglia, το οποίο τους ταξίδεψε με ήχους από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Προηγούμενο άρθρο Τελετή Απονομής Διπλωμάτων της Πολυτεχνικής Σχολής
Επόμενο άρθρο Με τον Σύλλογο τευτλοπαραγωγών ο Χρήστος Κέλλας