Ειδήσεις

Κέλλας: Ενισχύσεις για την αύξηση των αγροτικών εισοδημάτων


«Από την τάση προς την πλήρη απελευθέρωση του εμπορίου, έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια σε έναν ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο οποίος φρονώ ότι αποκλίνει αισθητά από το ρυθμιστικό πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). Και οι δύο επιδοτούν σημαντικά και συστηματικά την πρωτογενή παραγωγή τους, όπως πράττουν αντίστοιχα η Ρωσία και η Ινδία.

Η Ευρώπη οφείλει να λάβει έγκαιρα μέτρα και να αποκτήσει ενιαία φωνή και ορατότητα στη διεθνή σκηνή.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, που πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη στη Λάρισα με θέμα «Ενισχύσεις και Πρωτογενής Παραγωγή», προσθέτοντας:

«Αν οι ενισχύσεις μειωθούν περαιτέρω, θα πληγούν η ανάπτυξη και η οικονομία μας. Η ΕΕ καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να εναρμονιστεί με τον ΠΟΕ, να στηρίξει τις αναπτυσσόμενες χώρες και να μεριμνήσει για την επισιτιστική ασφάλεια των κρατών-μελών της.

Κατ’ επέκταση, η ΚΑΠ προσαρμόζεται στα συγκεκριμένα δεδομένα και, αυτή την περίοδο, η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει την αδράνεια, που δείχθηκε από την προηγούμενη, διεκδικώντας σταθερούς πόρους για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, ενώ έχουμε προβλέψει μία σειρά από οικονομικά και διοικητικά μέτρα, που θα αναθερμάνουν την παραγωγή, όπως τη μείωση της φορολογίας, τον νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς, τη διαβούλευση όλης της παραγωγικής αλυσίδας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, το Αγροτικό Επιμελητήριο κ.α.»

Ο Λαρισαίος πολιτικός ζήτησε από τον Συνήγορο να καταδείξει αν τα προσκόμματα και οι καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδοτήσεων, που επικαλείται στην έκθεσή του, οφείλονται στη «συμπλεκτικότητα της έννομης τάξης» και στην «ανάγκη μετεκπαίδευσης του προσωπικού σε νέες διοικητικές διαδικασίες» είτε στην «αβελτηρία της εκάστοτε κυβέρνησης, όπως του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ έκλεισε τον χαιρετισμό του επισημαίνοντας:

«Οι ενισχύσεις έχουν ζωτική σημασία για την ελληνική αγροτική οικονομία. Οφείλουμε, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, να παράσχουμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας όλα τα μέσα, που έχουμε στη διάθεσή μας, και να τους στηρίξουμε, προκειμένου να αυξήσουν τα εισοδήματά τους και να καταστεί η χώρα αυτάρκης».

Προηγούμενο άρθρο Υφαντοδημιουργήματα από το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο
Επόμενο άρθρο Έργα αποκατάστασης οδοστρωμάτων στο Δήμο Κιλελέρ