Ειδήσεις

Μάξιμος: Στείλτε επειγόντως καθηγητές στο 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας!


Να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό στο 1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας, στέλνοντας τον απαιτούμενο αριθμό καθηγητών, ζητά ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με Αναφορά που κατέθεσε στη βουλή προς την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Αφορμή για την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Θεσσαλού πολιτικού στάθηκε επιστολή του Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας κ. Πέτρου Δημοβέλη, στην οποία καταγράφονται τα τεράστια κενά στη διδασκαλία, λόγω ελλείψεως των αντίστοιχων καθηγητών, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τη σχολική πορεία των μαθητών, και ιδιαιτέρως αυτών της Γ΄ Λυκείου, που έχουν μπροστά τους τη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ επισημαίνει ότι «είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας απευθύνουμε το μήνυμα αυτό καθώς στο σχολείο μας, το μεγαλύτερο της περιοχής Ελασσόνας, παρατηρούνται σοβαρότατες ελλείψεις σε καθηγητές πολλών ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα υπάρχουν:

α) έλλειψη 30 ωρών σε χημικό (ανάγκη για 2 αναπληρωτές),

β) έλλειψη 19 ωρών σε φυσικό (ανάγκη για 1 αναπληρωτή),

γ) έλλειψη 7 ωρών σε μαθηματικό (ανάγκη για μισό αναπληρωτή),

δ) έλλειψη 11 ωρών σε οικονομολόγο – κοινωνιολόγο (ανάγκη για μισό

αναπληρωτή),

ε) έλλειψη 17 ωρών σε φιλόλογο (ανάγκη για 1 αναπληρωτή),

στ) έλλειψη 2 ωρών σε θεολόγο,

ζ) έλλειψη 4ωρών σε καθηγητή σχεδίου και

η) έλλειψη 4 ωρών σε καθηγητή ερευνητικών εργασιών».

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Δυναμώνουμε τον αγώνα
Επόμενο άρθρο Εγκρίθηκε η σύμβαση για την ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στην Ελασσόνα