Μάξιμος: Η πολιτεία να μεριμνήσει για τα προβλήματα των στρατιωτικών

19 Σεπτεμβρίου 2019

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τον κλάδο των στρατιωτικών τον ταλανίζουν πολλά προβλήματα που επιτάθηκαν κατά τα χρόνια της κρίσης. Η πολιτεία, ωστόσο, οφείλει, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τον κρίσιμο ρόλο που επιτελούν οι στρατιωτικοί στις δεδομένες συνθήκες να μεριμνήσει για την επίλυση όσων ζητημάτων κρίνονται ως επείγοντα στο πλαίσιο βεβαίως των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις λειτουργούν ως ασπίδα αποτροπής σε κάθε επιβουλή στην δύσκολη γειτονιά που ζούμε. Πέραν των εξοπλισμών, όμως, το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων έχει να κάνει και με το ηθικό των στρατιωτικών που υπηρετούν σε αυτές. Παράλληλα, θεωρώ ότι το θέμα που οι ίδιοι οι στρατιωτικοί θέτουν, αυτό της ενιαίας εκπροσώπησής τους, μπορεί να δρομολογηθεί άμεσα». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) για να συζητηθούν θέματα που τους απασχολούν.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αναφέρθηκαν στα ουσιαστικότερα θεσμικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όπως τόνισαν, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει για την προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα άρουν τον διχασμό στην εκπροσώπησή τους, που προέκυψε από το νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, πριν τις εκλογές. Επιπλέον, επεσήμαναν ότι, με γνώμονα το όφελος όλων των συναδέλφων στρατιωτικών, η εκπροσώπησή τους θα πρέπει να είναι ενιαία και υπό την «ομπρέλα» της ΠΟΜΕΝΣ, της Ομοσπονδίας που ανέδειξε τελεσίδικα η Ελληνική Δικαιοσύνη ως μοναδική.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους της ΕΣΠΕΛ ήταν ο Πρόεδρός της κ. Θωμάς Ντιντιός, ο Γεν. Γραμματέας κ. Αλέξανδρος Πράπας, ο Αν. Γραμματέας κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος και το μέλος κ. Απόστολος Βλαστουδάκης.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC