- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Η πολιτεία να μεριμνήσει για τα προβλήματα των στρατιωτικών

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τον κλάδο των στρατιωτικών τον ταλανίζουν πολλά προβλήματα που επιτάθηκαν κατά τα χρόνια της κρίσης. Η πολιτεία, ωστόσο, οφείλει, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τον κρίσιμο ρόλο που επιτελούν οι στρατιωτικοί στις δεδομένες συνθήκες να μεριμνήσει για την επίλυση όσων ζητημάτων κρίνονται ως επείγοντα στο πλαίσιο βεβαίως των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις λειτουργούν ως ασπίδα αποτροπής σε κάθε επιβουλή στην δύσκολη γειτονιά που ζούμε. Πέραν των εξοπλισμών, όμως, το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων έχει να κάνει και με το ηθικό των στρατιωτικών που υπηρετούν σε αυτές. Παράλληλα, θεωρώ ότι το θέμα που οι ίδιοι οι στρατιωτικοί θέτουν, αυτό της ενιαίας εκπροσώπησής τους, μπορεί να δρομολογηθεί άμεσα». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) για να συζητηθούν θέματα που τους απασχολούν.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αναφέρθηκαν στα ουσιαστικότερα θεσμικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όπως τόνισαν, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει για την προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα άρουν τον διχασμό στην εκπροσώπησή τους, που προέκυψε από το νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, πριν τις εκλογές. Επιπλέον, επεσήμαναν ότι, με γνώμονα το όφελος όλων των συναδέλφων στρατιωτικών, η εκπροσώπησή τους θα πρέπει να είναι ενιαία και υπό την «ομπρέλα» της ΠΟΜΕΝΣ, της Ομοσπονδίας που ανέδειξε τελεσίδικα η Ελληνική Δικαιοσύνη ως μοναδική.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους της ΕΣΠΕΛ ήταν ο Πρόεδρός της κ. Θωμάς Ντιντιός, ο Γεν. Γραμματέας κ. Αλέξανδρος Πράπας, ο Αν. Γραμματέας κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος και το μέλος κ. Απόστολος Βλαστουδάκης.