Ειδήσεις

Το ΕΚΝΛ για τις εξελίξεις στα εργασιακά


Το ΕΚΝΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την νέα αθλιότητα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού μας. Με απαράδεκτο τρόπο, κυριολεκτικά στο παρά πέντε πριν κλείσει η βουλή για διακοπές έφερε δύο ακόμη αντιλαϊκές τροπολογίες. Με την πρώτη πατώντας πάνω στον νόμο Κατρούγκαλου βάζει  κόφτη στο ύψος των συντάξεων ζητώντας μάλιστα και τα ρέστα από τους συνταξιούχους αφού τους ζητά με παρακράτηση να επιστρέψουν πίσω μέρος όσων εισέπραξαν.

Παράλληλα με την δεύτερη λύνει παραπέρα τα χέρια των εργοδοτών απαλλάσσοντάς τους από την υποχρέωση να αιτιολογούν την απόλυση καθώς κι από την ευθύνη της τήρηση της εργατικής νομοθεσίας σε περιπτώσεις που απασχολούν εργαζόμενους μέσω εργολάβων. Η ευθύνη αυτή περνάει στους ίδιες τις εργολαβικές εταιρείας, σε αυτές δηλαδή που αλλάζουν επωνυμίες και σχήματα μέσα σε ένα βράδυ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ πατάει το γκάζι στην υλοποίηση της αντιλαϊκή πολιτική. Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωράει με βήματα γοργά στην εφαρμογή της. Χρησιμοποιεί μάλιστα τις ίδιες γνωστές μεθόδους(διαδικασίες εξπρές) όπως και η προηγούμενη για να ανταποκριθεί άμεσα στις προσταγές του ΣΕΒ!

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Οι μεθοδεύσεις τους δεν θα μείνουν αναπάντητες! Το ΕΚΝΛ  καλεί τα Σωματεία του, με σχέδιο και πρωτοβουλίες να ετοιμάσουμε την δική μας αντεπίθεση βάζοντας εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και διεκδικώντας την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

 

Προηγούμενο άρθρο «Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα» στον θερινό κινηματογράφο
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Να αναδειχθεί η ξεχασμένη Μονή Παναγίας Τσούμα!