Πρωτοσέλιδο

Νέος εξοπλισμός για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας


Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά την έγκριση που έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η συμβασιοποίηση δύο (2) νέων συμβάσεων του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν. Λάρισας», προϋπολογισμού 380.000,00 ευρώ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό ενισχύουμε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ώστε να παρέχεται φροντίδα υψηλού επιπέδου, μέσω ορθής διαγνωστικής και θεραπευτικής ιατρικής περίθαλψης. Στηρίζουμε το βασικό και αναγκαίο αγαθό της δημόσιας υγείας στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας και την ανάδειξη αναδόχων από τον Δικαιούχο και Φορέα Υλοποίησης του έργου που είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, εξετάστηκαν με θετικό αποτέλεσμα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, και εγκρίθηκε η σύναψη Συμβάσεων μεταξύ αναδόχων και Φορέα.

Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και συγκεκριμένα:

Α) Ενός υπερηχοτομογράφου  προϋπολογισμού 180.000,00 €

Β) Ενός κεντρικού σταθμού με 10 μόνιτορ προϋπολογισμού 200.000,00 €.

Ο κεντρικός σταθμός με τα 10 μόνιτορ θα αντικαταστήσει αντίστοιχο παλαιάς τεχνολογίας που βρίσκεται σε μία εκ των δύο αιθουσών της ΜΕΘ επαναφέροντας τη ΜΕΘ σε πλήρη δυναμικότητα. Αντίστοιχα, ο νέος υπερηχοτομογράφος θα αντικαταστήσει παλαιότερης τεχνολογίας υπερηχοτομογράφο και θα προσδώσει νέες δυνατότητες στην παρακολούθηση των ασθενών.

Ωφελούμενοι στα έργα αυτά, είναι το σύνολο του πληθυσμού της Θεσσαλίας και κάθε επισκέπτης της Μονάδας στο Νοσοκομείο. Η αύξηση της δυναμικότητας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας θα παρέχει αυξημένο επίπεδο υπηρεσιών υγείας τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ακολουθούν άμεσα οι διαδικασίες υπογραφής των δύο (2) Συμβάσεων και η υλοποίηση των έργων.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Αυτοδύναμη ΝΔ για την πολιτική σταθερότητα της χώρας
Επόμενο άρθρο Τεχνική Ημερίδα διοργανώνει το ΤΕΕ