Ειδήσεις

Στεντόρειο μήνυμα – Του Μάξιμου Χαρακόπουλου


Ο κ. Τσίπρας όταν ερωτάτο για την λαϊκή αντίθεση στις πολιτικές του, απαντούσε, γεμάτος με την γνωστή του οίηση, πως πλέον κανείς δεν κατεβαίνει να διαμαρτυρηθεί στα πεζοδρόμια. Ακόμα κι όταν είχε να αντιμετωπίσει τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία, τους βάπτιζε με απαξίωση «όχλους» και «ακροδεξιούς», και ξεμπέρδευε. Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή,ήταν πεπεισμένος ότι «μας είχε», κατά την περιβόητη έκφραση του πρωθυπουργικού alter ego κ.Πολάκη. Γι’ αυτό και υπέστη σοκ, όταν είδε το εκλογικό αποτέλεσμα που τον έριχνε 10 σχεδόν μονάδες πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Προφανώς, ο κ. Τσίπρας δεν έχει μελετήσει αρχαία ελληνική τραγωδία. Διότι εκεί θαγνώριζε τι σημαίνει Νέμεσις και θααντιλαμβανόταν ποια είναι η τύχη των ηγετών που συμπεριφέρονται με αλαζονεία, τυφλωμένοι από τη δίψα τους για την εξουσία.

Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, δεν έβγαζε κραυγές, δεν προπηλάκισε, δεν ύβρισε, δεν έκανε ασχήμιες,όπως έκαναν απέναντι μας πολλοί από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑμέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Περίμενε υπομονετικά,για να εκφράσει την αποδοκιμασία του,με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο, στην κυβέρνηση.

Πράγματι, η ψήφος των ευρωεκλογών είχε χαρακτήρα εθνικής εκλογικής αναμέτρησης, γι’ αυτό δεν ήταν χαλαρή και δεν επικεντρώθηκε στα ευρωπαϊκά θέματα. Ήταν η πρώτη φορά, από τον Σεπτέμβριο του 2015, που η ελληνική κοινωνία είχε τη δυνατότητα να πει ευθέως την γνώμη της για τα όσα συνέβησαν στο μεσοδιάστημα αυτό. Να δηλώσει την αγανάκτησή της, για τον όγκο των ψεμάτων,με τα οποία παραπλάνησαν οι λαϊκιστές δημαγωγοί τους πολίτες,αλλά και για την άσκηση μιας οικονομικής πολιτικής χωρίς κανένα σχέδιο ουσιαστικής ανάπτυξης. Να απορρίψει στην κάλπη τη συμφωνία υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα, τον αφελληνισμό των τραπεζών, τη δέσμευση της χώραςμε πλεονάσματαμέχρι το 2060.Και επιπλέον, να καταδικάσειτην αφόρητη φορολόγηση που αποθάρρυνε κάθε ελπιδοφόρα παραγωγική προσπάθεια, κάθε επιθυμία προσέλκυσης επενδύσεων, στερώντας οξυγόνο από την ελληνική οικονομία,καισπρώχνοντας τα νιάτα μας στο δρόμο της ξενιτιάς.

Οι πολίτες έστειλαν ακόμη ένα στεντόρειο μήνυμα ότι πρέπει η χώρα να γυρίσει στην κανονικότητα. Να τελειώνουμε με τα φαινόμενα της ανομίας, της ασυδοσίας, των Εξαρχείων και τουΡουβίκωνα, του άσυλου τωνμπαχαλάκηδων, της διόγκωσης της εγκληματικότητας. Να αποκτήσουμε και πάλι ένα εκπαιδευτικό σύστημα αποτελεσματικό, λειτουργικό, που θα κάνειτους νέους και τις νέες μαςολοκληρωμένους πολίτες με στέρεη παιδεία. Να αποκατασταθεί το κύρος των θεσμών, που δοκιμάζονται από τουςτυχοδιωκτισμούς των κυβερνώντων.

Επιπλέον, ο ελληνικός λαός εξέφρασε απερίφραστα την αντίθεσή του στην εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτίστως στη συμφωνία των Πρεσπών. Κατέδειξε ότι έχει και μνήμη και θέληση να υπερασπιστεί την ταυτότητα και την ιστορία του, απέναντι σε ιδεοληπτικέςμειοψηφίες, που συγκυριακά βρέθηκαν στο τιμόνι της εξουσίας.

Ωστόσο, η ψήφοςστις Ευρωεκλογές ήτανκαιψήφος θετική. Ηραγδαίαάνοδος της ΝΔ αντανακλά τηναπαίτηση των πολιτών να αναλάβειάμεσατο έργο της οικονομικής και κοινωνικής ανόρθωσης. Είναι ψήφος ώριμηκαιστοχευμένη. Και είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθεί, ίσως ακόμη πιο ισχυρή, δίνοντας κι αυτήν την αυτοδυναμία, την 7ηΙουλίου.

Στην ΝΔ έχουμε συνείδηση του δύσκολου έργου που μας περιμένει. Είμαστε, όμως, βέβαιοι ότι, με την δύναμη των πολιτών, το πρόγραμμά και την αποφασιστικότητά μας, θα τα καταφέρουμε.

 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης.

 

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Είμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα και το όραμά μας
Επόμενο άρθρο Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κοιλάδα των Τεμπών