Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου: Στηρίζουμε τις πολύτεκνες οικογένειες


«Είμαστε κοντά στις πολύτεκνες οικογένειες, γνωρίζουμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα “φροντίδας” για την εργαζόμενη οικογένεια, ιδίως την πολυμελή», τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.

Στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» έκανε ειδική αναφορά στο δημογραφικό ζήτημα. «Οφείλουμε να στηρίξουμε τον “πυλώνα” της κοινωνίας μας, την ελληνική οικογένεια, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Το δημογραφικό είναι το υπ΄αριθμόν ένα ζήτημα για την Ελλάδα. Οι πολύτεκνες οικογένειες, της Λάρισας, αλλά και όλης της χώρας, είναι πολύτιμος παράγοντας για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος», είπε χαρακτηριστικά η κ.Καραλαριώτου.

Μέτρα και παρεμβάσεις

Στα μέτρα και τις παρεμβάσεις, ειδικά για τις πολύτεκνες οικογένειες, στο πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» είναι η μείωση δημοτικών και ανταποδοτικών τελών και τιμολογίου νερού, καθώς και η ετήσια οικονομική ενίσχυση από το Δήμο. Παράλληλα, με τις παρεμβάσεις για την εργαζόμενη οικογένεια, όπως η λειτουργία σε κάθε γειτονιά παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών, η παροχή δωρεάν ασφάλισης για τα παιδιά όλων των βαθμίδων, κατά τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο, την ειδική μέριμνα για την υγιεινή και σωστή διατροφή, τις δράσεις για δημιουργική απασχόληση, τις ειδικές δράσεις-ενημερωτικές εκδηλώσεις για γονείς και παιδιά, σε συνεργασία με ειδικό επιστημονικό προσωπικό, δημιουργείται ένα “πλέγμα” ολοκληρωμένης φροντίδας.

Από την πλευρά της διοίκησης του Συλλόγου Πολυτέκνων, το «παρών» στη συνάντηση με την υποψήφια δήμαρχο Λαρισαίων και υποψηφίους του συνδυασμού «Λάρισα Μπροστά» έδωσαν ο πρόεδρος, Χρήστος Παπαϊωάννου, ο ταμίας, Δημήτριος Οικονόμου, ο γραμματέας, Αθανάσιος Μπίκας και τα μέλη Παναγιώτης Γκουντελάκης, Ιωάννης Κομόπουλος και Νικόλαος Τσιόγιας.

«Θέλουμε τα παιδιά μας να ζουν, να μεγαλώνουν, να αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες, να εργάζονται και να μένουν, εδώ, στον τόπο μας. Η στήριξη της οικογένειας, αυτού του πολύτιμου κυττάρου της ελληνικής κοινωνίας, είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας», κατέληξε η κ.Καραλαριώτου.

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Στα κάγκελα φορείς και κάτοικοι στο Κυψελοχώρι για τη νέα δομή μεταναστών
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Επανεμφάνιση ιδεολογιών που αιματοκύλησαν τον 20ο αιώνα