Ειδήσεις

Kέλλας:Τα πρότυπα σχολεια, απο νησίδες αριστείας,θύματα της κυβέρνησης


Τη συστηματική υποβάθμιση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, λόγω της ιδεοληψίας της κυβέρνησης, φέρνει στη βουλή ο αν. τομεάρχης Παιδείας, βουλευτής Ν.Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, από κοινού με την τομεάρχη Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τους αν. Τομεάρχες Γ. Ανδριανό και Μ. Αντωνίου.

Οι βουλευτές του τομέα Παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως «η θητεία της διοικούσας επιτροπής  Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) έληξε στις 31/12/2018 και δεν έχουν κινηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για τον ορισμό νέας».

Τονίζουν ακόμη πως «τα επιστημονικά εποπτικά συμβούλια (ΕΠΕΣ), που είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, έχουνελλιπή σύνθεση, με αποτέλεσμα τα ΠΠΣ, οι νησίδες αριστείας, που θα έπρεπε να ενισχύονται, στερούνται την εποπτεία και την επιστημονική στήριξη που είναι απαραίτητες για την ανεμπόδιστη λειτουργία τους».

Τέλος, ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό «πότε σκοπεύει να ορίσει τη ΔΕΠΠΣ και να εκκινήσει τη διαδικασία στελέχωσης των ΕΠΕΣ, καθώς και αν προτίθεται να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές, ως προς το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων αυτών και προς ποια κατεύθυνση».

 

Προηγούμενο άρθρο Το σώμα σαν μουσικό όργανο στο Μουσικότροπο
Επόμενο άρθρο Ο Κώστας Αγοραστός για το Περιβαλλοντικό Τέλος Νερού