Ειδήσεις

Mάξιμος:Η οικογένεια στον σκληρό πυρήνα της ιδεολογίας μας


«Κάποιοι μας λένε συντηρητικούς γιατί πιστεύουμε σε σταθερές αξίες, όπως η οικογένεια, που δοκιμάστηκαν στο καμίνι του χρόνου. Ε, ναι, η οικογένεια είναι στον σκληρό πυρήνα της ιδεολογίας της παράταξής μας, στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι η οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνίας μας. Και η στήριξη της οικογένειας είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας, η οποία ελπίζω ότι θα παραμείνει ως τέτοια και δεν θα αναθεωρηθεί το οικείο άρθρο του Συντάγματος, όπως επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ». Έτσι ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκδήλωση της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων και της ΝΟΔΕ Λάρισας του κόμματος για την οικογένεια.

 

Ικανοποίηση για την αναγνώριση…

Ο Θεσσαλός πολιτικός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του γιατί η δουλειά που, για λογαριασμό της ΝΔ, έκανε στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής επί ενάμισι χρόνο παρουσιάστηκε στην εκλογική του περιφέρεια από τις 7 συναδέλφους του βουλευτές.

Όπως χαρακτηριστικά είπε καλωσορίζοντάς τες στη Λάρισα μαζί με τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ κα Μαρέβα Γκαρμπόφσι Μητσοτάκη «ως Αντιπρόεδρος της Διακομματικής προταθείς από τη ΝΔ είχα την ευκαιρία να μελετήσω εις βάθος όλες τις πλευρές του δημογραφικού το οποίο είναι πολύ πιο έντονο από όσο η ελληνική κοινωνία νομίζει. Σε λίγα χρόνια ένας στους τρεις Έλληνες θα είναι άνω των 65 ετών. Μια κοινωνία γερόντων με περισσότερους παππούδες από εγγόνια τι μέλλον μπορεί να έχει. Οι συνέπειες θα είναι δραματικές για την εθνική ασφάλεια, το ασφαλιστικό σύστημα, το εθνικό σύστημα υγείας. Και βεβαίως για ποια ανάπτυξη της οικονομίας μπορούμε να μιλούμε σε μια χώρα με πλειοψηφία συνταξιούχων.

Το δημογραφικό δεν προήλθε λόγω της κρίσης. Κι η Γερμανία, με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη, αντιμετωπίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα. Είναι λοιπόν και ζήτημα αξιών και προτύπων ζωής στη λεγόμενη χριστιανική Δύση. Ας αναρωτηθούμε τι πρότυπα προβάλουμε στα παιδιά μας από τα σχολικά βιβλία μέχρι τις τηλεοπτικές εκπομπές.

 

Εθνική ανάγκη ο Κυριάκος πρωθυπουργός!

Η κρίση, όμως, επιδείνωσε το πρόβλημα, καθώς μια ολόκληρη γενιά με προσόντα και δεξιότητες αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα αναζητώντας ευκαιρίες απασχόλησης. Αν στα επόμενα 5-10 χρόνια δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουν και κάνουν οικογένειες στο εξωτερικό η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Γι’ αυτό και είναι εθνική ανάγκη να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός και η ΝΔ κυβέρνηση για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για όλους. Χαίρομαι γιατί με τον πρόεδρο της ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους άμεσους συνεργάτες του καταλήξαμε στις προτάσεις που εισηγήθηκα στη Διακομματική Επιτροπή».

Απευθυνόμενος στην Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Συρεγγέλα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε την ευχή: «σύντομα να υπάρξει μια μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα που θα παρουσιαστεί συνολικά η πρόταση που επεξεργαστήκαμε για την αντιμετώπιση του δημογραφικού».

 

Μήνυμα νίκης…

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Χρήστο Καπετάνο και τα μέλη της ΝΟΔΕ Λάρισας για την εκδήλωση, ενώ, σχολιάζοντας από το βήμα την μεγάλη προσέλευση, είπε ότι «μαρτυρά το μεγάλο ενδιαφέρον σας για την οικογένεια, αλλά, αν ερμηνεύω σωστά τα συναισθήματά σας, θα έλεγα ότι το δυναμικό σας παρόν είναι και ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας».

Προηγούμενο άρθρο Oι ενεργοί πολίτες Λάρισας ενημερώνουν μαθητες στο κοινωνικό παντοπωλείο
Επόμενο άρθρο Διακοπή νερού λόγω εργασιών ύδρευσης