Ειδήσεις

Μάξιμος: Στερνή μου γνώση λένε όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ


«Η λαϊκή ρήση “στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα” εκφράζει όλους όσοι παρασύρθηκαν από τα παχιά λόγια και τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε τελικά στην υπερφορολόγηση και στη φτωχοποίηση την μεσαία τάξη». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας της ΝΔ με κεντρικό ομιλητή τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτή Β´ Αθηνών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

 

Επίδομα θέρμανσης

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι:

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, λένε οι κάτοικοι, ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών, όπως της Ελασσόνας, που είδαν το επίδομα θέρμανσης να συρρικνώνεται στο 1/4 εκείνου που έδινε η δήθεν ανάλγητη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Από τα 210 εκατομμύρια ευρώ, που εμείς δίναμε, το πετσόκοψαν στα 60 εκατομμύρια, όταν μάλιστα η τιμή στην αντλία έχει αυξηθεί. Και, βεβαίως, ούτε λόγος για προκαταβολή του επιδόματος, όπως γινόταν επί των ημερών μας. Η μονή προκαταβολή που ξέρουν οι κυβερνώντες είναι η προκαταβολή φόρου που αύξησαν!

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, λένε κι οι αγρότες που γύρισαν με άδεια χέρια από τη συνάντηση που είχαν με το κυβερνητικό κλιμάκιο. Όσο ήμουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θυμούμαι ότι λάμβαναν 160 εκατομμύρια ευρώ ως επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου για αγροτική χρήση. Κι αυτοί που τότε μίλαγαν για ψίχουλα κατήργησαν το αγροτικό πετρέλαιο, επιβαρύνοντας έτσι επιπλέον το κόστος παραγωγής.

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, λένε κι οι κτηνοτρόφοι που βλέπουν τις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος να καταρρέουν. Θυμούμαι ότι όσο ήμουν στην πλατεία Βάθης η τιμή του πρόβειου γάλακτος δεν είχε πέσει από το ένα ευρώ το λίτρο. Σήμερα, που το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί, η τιμή κατρακύλησε ακόμη και στα 75 λεπτά, λόγω των αθρόων εισαγωγών γάλακτος και φέτας, όπως καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι. Και η κυβέρνηση αρκείται στο ρόλο του… παρατηρητή.

 

Νέτα σκέτα Μακεδονία…

Αν για κάτι δεν δικαιούνται να διαμαρτυρηθούν πως εξαπατήθηκαν οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι η βαριά κληρονομιά της Συμφωνίας των Πρεσπών, που άφησε στη χώρα. Όχι μόνο δεν έκρυβαν τις προθέσεις τους, αλλά στελέχη τους υπέγραφαν μανιφέστα, ζητώντας να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως νέτα σκέτα Μακεδονία. Το ‘‘Βόρεια Μακεδονία’’ είναι γι’ αυτούς υποχώρηση! Κι επειδή ακούμε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας να λέει ότι διαπραγματεύεται την οριοθέτηση των συνόρων με την Ελλάδα, λέμε ξεκάθαρα ότι δεν εμπιστευόμαστε τον κ. Τσίπρα στη διαπραγμάτευση των εθνικών μας θεμάτων».

 

Ναρκοθέτησαν την επόμενη μέρα…

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας: «με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Δώσαμε μαζί αγώνες στα εύκολα και στα δύσκολα. Ήμασταν παρόντες, όχι μόνο όπως τώρα, που φυσά ούριος άνεμος στα πανιά της παράταξης, αλλά σε όλες τις μάχες αγωνιζόμενοι για τις αξίες και τις αρχές μας. Απευθυνόμενος σε εσάς θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ναρκοθετήσει την επόμενη μέρα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με την απλή αναλογική, που ψήφισε για τις μεθεπόμενες εκλογές. Θα πρέπει, λοιπόν, στις εκλογές να προκύψει ισχυρή, ει δυνατόν, αυτοδύναμη κυβέρνηση -προσωπικά έχω κακή εμπειρία από τη συγκυβέρνηση- προκειμένου να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Αλλιώς η χώρα θα μπει σε περιπέτειες!

Είμαι πεπεισμένος ότι στις επικείμενες εκλογές όλοι θα συστρατευθούμε και θα πετύχουμε το ποθούμενο, την πολιτική αλλαγή εντός του έτους, με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό έναν της γενιάς μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο η Ελλάδα δεν θα κάνει απλά βήματα αλλά άλματα στο μέλλον. Με τον Κυριάκο θα επανέλθει η σταθερότητα για τη χώρα, αλλά και κάθε νοικοκυριό θα γίνει μέτοχος της ευημερίας και της προόδου».

Προηγούμενο άρθρο Βιωματικό Εργαστήρι στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση των Εν.Πο.Λ. στη συνάντηση με την υπουργό πολιτισμού