Ειδήσεις

X.Κέλλας: Κυβέρνηση “κουρελού” με ευκαιριακή πλειοψηφία


«Όσα εκτυλίσσονται στην κεντρική πολιτική σκηνή, τις τελευταίες εβδομάδες, αποπνέουν δυσοσμία. Διαλύθηκαν τρία κόμματα, για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση μειοψηφίας και να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Βλέπουμε αχαρακτήριστες και φαιδρές κινήσεις Βουλευτών, που δεν ταιριάζουν σε καμία Βουλή του σύγχρονου κόσμου και δεν έχουν συμβεί ξανά, τουλάχιστον μεταπολεμικά, στη δική μας. Ακούμε αστείες και γελοίες δικαιολογίες, για να διατηρήσει ο κ. Παπαχριστόπουλος την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα και ο ένας “κρατάει” τον άλλον. Κάθε φορά, που ο κ. Καμμένος απειλεί, ο κ. Τσίπρας κάνει ένα βήμα πίσω, αυταπόδεικτα. Ξέρετε, όμως, ότι ο εκβιάζων ποτέ δεν σταματά, όταν ο εκβιαζόμενος ενδίδει».

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ASTRATV και τον Απόστολο Ράιδο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός σχολίασε τις εξελίξεις αναφορικά με την κύρωση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας:

«Ο κ. Βούτσηςπίεσε τον κ. Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί, για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Ο πρώην Γραμματέας της Νεολαίας του ΚΚΕ κάνει αγώνα, για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το 2008, έδινε μάχη στο Βουκουρέστι, για να μην ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Γαβρόγλου, η κ. Χριστοδουλοπούλου κ.α. υπέγραψαν δήλωση, λέγοντας«ότι το πρόβλημα στις σχέσειςτων δύο λαών είναι το ΝΑΤΟ, που είναι πολεμική μηχανή». Σήμερα, ο κ. Βούτσης, ο Πρόεδρος της Βουλής, κάνει αγώνα για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Άρα, σήμερα, είναι ειρηνική μηχανή;»

Περαιτέρω, ο αν Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, ερωτηθείς για το ζήτημα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τόνισε:

«Πρόκειται, πράγματι, για Κυβέρνηση “κουρελού”. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μειοψηφία αυτή τη στιγμή. Αν ενταχθούν οι έξι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, τότε θα αποκτήσει πλειοψηφία που δεν θα είναι ευκαιριακή.  Είναιπολύ μεγάλο το ατόπημα του κ. Τσίπρα να δίνει εντολές στον Πρόεδρο της Βουλής, η οποία είναι νομοθετικό σώμα, για να νομοθετεί και να ελέγχει την Κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία αρμοδιότητα να δίνει εντολές στον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στην οικονομία και τις εκλογές, υπογραμμίζοντας:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης από αυτή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας, κ. Δραγασάκη, που είπε ότι μπορεί να χρειαστεί και νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.Όταν έγινε η τρίτη – αχρείαστη – ανακεφαλαιοποίηση, μετά τα capitalcontrols, τι έλεγαν οι κύριοι Δραγασάκης και Τσακαλώτος; Δεν έλεγαν ότι λύθηκε το πρόβλημα; Το δημόσιο έχασε 40 δις από τις ανακεφαλαιοποιήσεις και οι τιμές των μετοχών βρίσκονται στο ναδίρ.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων αποτυπώνεται στην αγορά με τις εξής φράσεις:“Δεν πάει άλλο, πότε θα γίνουν εκλογές να φύγουν”. Εκτιμώ ότι οι εθνικές εκλογές, είτε θα πραγματοποιηθούν μαζί με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, είτε – και δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο – θα γίνουν νωρίτερα, πριν το Πάσχα.

Όποτε και να γίνουν, όμως, η ΝΔ θα είναι Κυβέρνηση και αυτοδύναμη, για να έρθει η ελπίδα στον τόπο».

Προηγούμενο άρθρο Μ. Χαρακόπουλος για τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
Επόμενο άρθρο Μάξιμος Χαρακόπουλος πρός Δραγασάκη και Αραχωβίτη