Ειδήσεις

Αποτελεσματική ανταπόκριση του μηχανισμού του Δήμου Κιλελέρ


Την ικανοποίησή του για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση του μηχανισμού του Δήμου Κιλελέρ στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες τη χώρα εξέφρασε με δήλωσή του ο δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος. Αρχικά ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Πολιτική προστασία, τους Αντιδημάρχους και ολόκληρης της Δημοτικής του ομάδας, των Προέδρους των ΤΚ, των Υπαλλήλων του δήμου και βέβαια των Εθελοντών που επί εικοσιτετράωρη βάση δούλεψαν χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Στη δήλωσή του ο δήμαρχος αναφέρει: «Η πρόβλεψη της δημοτικής αρχής, από τις αρχές του 2018, για την προμήθεια δέκα νέων εκχιονιστικών μηχανημάτων (μαχαίρια) σε συνδυασμό με τη χρήση των μηχανημάτων του δήμου και της περιφέρειας (grader, jcb), η έγκαιρη εκμίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων και η κινητοποίηση των εθελοντών σε όλο το δήμο έφεραν τα εξαιρετικά αποτελέσματα που όλοι οι δημότες μας έζησαν τις δύσκολες προηγούμενες ημέρες. Δεν έκλεισε κανένας περιφερειακός δρόμος. Κάναμε παρεμβάσεις ακόμη και σε αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες, που είχαν αποκλειστεί. Το σύνολο των δρόμων εντός των οικισμών ήταν προσπελάσιμοι. Δεν διέκοψε τη διαδρομή του κανένα λεωφορείο αστικής συγκοινωνίας, ενώ και όλες οι επιχειρήσεις εντός των ορίων του δήμου λειτούργησαν απρόσκοπτα. Σημαντική συμβολή σε όλα αυτά είχαν οι εθελοντές οι οποίοι κινητοποιήθηκαν και έδρασαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αποχιονισμού και καθαρισμού των δρόμων. Πολλοί συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και έσπευσαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα να συνδράμουν το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων. Όλοι αυτοί μας υπενθύμισαν ότι ο εθελοντισμός, η οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος, είναι μέγιστη αξία.

Ο Δήμος Κιλελέρ στηρίζει και ενθαρρύνει με κάθε μέσο τις δράσεις συλλόγων και φορέων ή απλών πολιτών γιατί έχει την πεποίθηση ότι ο εθελοντισμός συνιστά έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό και επωφελή τρόπο για την ενεργή συμμετοχή κάθε πολίτη στα διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω προσωπικά και να κατονομάσω τους συνδημότες μου που εθελοντικά συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Κι αυτοί είναι : Δ. Ανατολίτης, Χρ. Γκαραγκούνης, Γ. Ζαραμπούκας, Δημ. Καλτσογιάννης, Απ. Κανέψος, Δ. Καρτσαφλέκης, Ν. Καρυπίδης, Απ. Κοτσιανόπουλος, Ε.Κωσταβάρας, Κ. Μπάγκας, Α. Μπλιάτσιος, Ι. Μπουλασίκης, και Κ. Τσιαγκλάνης.

Προηγούμενο άρθρο Μ.Χαρακόπουλος: Ψαλιδισμένο επίδομα θέρμανσης παρά τις θερμοκρασίες
Επόμενο άρθρο Κ.Κολλάτος: Η Πινακοθήκη ειναι η Κορωνίδα του πολιτισμού μας