Ειδήσεις

Σεμινάριο γνωριμίας στον Μύλο του Παππά


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και η ομάδα χοροθεάτρου OFF ART, διοργανώνουν ένα ανοικτό σεμινάριο γνωριμίας με 3 καθηγητές και χορογράφους από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο μια πιθανή μελλοντική συνεργασία με χορευτές της Λάρισας, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019.

Οι χορογράφοι είναι οι: Ροδούλα Γκουλιαμπέρη, Δέσποινα Καπουλίτσα και Δημήτρης Ράπτης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές ή ερασιτέχνες με προχωρημένο τεχνικό επίπεδο και έχει ελεύθερη συμμετοχή.

Χώρος διεξαγωγής ο Μύλος του Παππά και διάρκεια 4 ώρες, από τις 10:30 έως τις 14:30.

Δηλώσεις συμμετοχής στο offartdance@gmail.com

 Η Ροδούλα Γκουλιαμπέρη είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, της Αγγλικής ακαδημίας χορού Modern Theatre Dance Branch και έχει Μεταπτυχιακό πάνω στη σωματοψυχοπαιδαγωγική μέθοδο Danis Bois.
Υπήρξε μέλος των ομάδων χορού: “Ιλάιρα” της Α. Χριστοδούλου, “Δρώσα μάζα” της Α. Προγκίδη, “Vis motrix” του Κ. Γεράρδου, καθώς και του εργαστηρίου έρευνας “Αlma kalma” του Ι.Μήτρου. Από το 2000 μελετά και ασχολείται με τη μέθοδο Danis Bois εφαρμόζοντάς την σε ομάδες χορού, ενώ παραδίδει σεμινάρια σε εργαστήρια έρευνας και σχολές χορού. Το 2008 δημιούργησε την ομάδα “Fascia” στην οποία χορεύει και χορογραφεί.

Η Δέσποινα Καπουλίτσα σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη και Νομική στο Α.Π.Θ. με Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών. Ως χορογράφος συμμετείχε σε διάφορα φεστιβάλ, όπως στην 14η Biennale Νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου με την ομάδα χορού Δρώσα Μάζα (Σκόπια, 2009), στα 51α Δημήτρια (2016) και στο 3ο και 4ο Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ (2017-18).
Συμμετείχε ως χορεύτρια σε παραγωγές του ΚΘΒΕ, του ΟΜΜΘ και της Όπερας της Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί μεπολλές ομάδες χορού, χορογράφους, καθώς και με διάφορους εικαστικούς και κινηματογραφιστές.
Ως χορογράφος έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, ενώ διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στη Θεσσαλονίκη και σύγχρονο ακροβατικό χορό σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Ράπτης είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ως μέλος της ομάδας σωματικού θεάτρου και ερευνητικής κίνησης Ars Moriendi μελέτησε το σύστημα Θοδωρής Τερζόπουλος, ενώ εκπαιδεύτηκε και από καλλιτέχνες όπως οι German Jauregui (Ultima Vez), David Zambrano, John Britton, Baris Michi, Ulay, Δάφνης Κόκκινος και άλλοι.
Ως χορευτής συμμετείχε σε γνωστές παραγωγές όπως Maurice Bejart “Bolero”, όπερα “La Traviata”, όπερα “AIDA”, όπερα “Σαμψών και Δαλιδά”, σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και του Κ.Θ.Β.Ε.
Ίδρυσε την επαγγελματική ομάδα χορού, “Σώμα Ως” και συνεργάστηκε με φορείς όπως Μέγαρο Μουσικής, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 9η Βυζαντινή Εφορεία , Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τελλόγλειο ‘Ίδρυμα Τεχνών, Αντιδημαρχία Πολιτισμού Φεστιβάλ Δημητρίων, κ.α.

Προηγούμενο άρθρο Εκπομπή-αφιέρωμα στο 5ο Καραγκούνικο Αντάμωμα
Επόμενο άρθρο «Οι Στάχτες μιας Αγάπης» στο Χατζηγιάννειο