Ειδήσεις

Χ.Κέλλας: Στο καλάθι των αχρήστων το “ψηφιακό” σχολείο


Την κατάργηση του Προγράμματος για το Ψηφιακό Σχολείο – σύμφωνα και με την Έκθεση Ενημέρωσης Προόδου Κυβερνητικού Έργου, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα – φέρνει στη Βουλή ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός με τους βουλευτές του Τομέα Παιδείας της ΝΔ, συνυπογράφουν σχετική ερώτηση της Τομέρχου Ψηφιακής Πολιτικής κ. Άννας Μισέλ – Ασημακοπούλου προς τους αρμόδιους Υπουργούς  κκ. Νίκο Παππά και Κώστα Γαβρόγλου.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι “η συντριπτική πλειοψηφία των δράσεων για τον Ψηφιακό Εκσυγχρονισμό του Δημόσιου Τομέα παρουσιάζει μηδενική πρόοδο”, με αποτέλεσμα η χώρα να χάνει πιστώσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Ως αποκορύφωμα της κυβερνητικής αβελτηρίας αναφέρουν, μάλιστα, την κατάργηση του Προγράμματος «Ψηφιακό Σχολείο», επισημαίνοντας πως “το σχετικό πρόγραμμα, που είχε εγκριθεί από την Ευρωπαική Επιτροπή το 2014, καταργήθηκε, χωρίς να υλοποιηθεί άλλο αντίστοιχο στη θέση του, ενώ το 2015 ακυρώθηκε η αγορά διαδραστικών πινάκων για τους μαθητές, χάθηκαν για τη χώρα πιστώσεις 250 εκατ. ευρώ και σταμάτησε κάθε σχέδιο ψηφιοποίησης των υπαρχόντων προγραμμάτων σπουδών”.

Τέλος, οι βουλευτές της ΝΔ ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς “αν θα υλοποιηθεί άλλο αντίστοιχο με το Ψηφιακό Σχολείο, πρόγραμμα” καθώς και “ποιος είναι ο σχεδιασμός τους σχετικά με τη ψηφιοποίηση των προγραμμάτων σπουδών”.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Ομιλία του Γιώργου Τσούγκρα
Επόμενο άρθρο Δήλωση βουλευτή Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου