Ειδήσεις

Μ.Χαρακόπουλος: Οι συντάξεις κινδυνεύουν και από το δημογραφικό


«Η επίσκεψή σας στη Βουλή συμπίπτει με την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία που είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού της χώρας και παραδοσιακά ενέχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην εκάστοτε κυβέρνηση». Με αυτά τα λόγια ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υποδέχθηκε στη Βουλή 50 μέλη του 4ου ΚΑΠΗ και 50 μέλη του 5ου ΚΑΠΗ Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που ως αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό ασχολήθηκε επισταμένως με το πρόβλημα, είπε προς τα μέλη των ΚΑΠΗ ότι «καθώς όλοι είστε συνταξιούχοι και αγωνιάτε για τις συντάξεις σας, θέλω με ειλικρίνεια να σας πω ότι πέραν των διαβεβαιώσεων που κατά καιρούς ακούτε, οι συντάξεις εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας και την αύξηση της απασχόλησης. Μια χώρα με περισσότερους παππούδες από εγγόνια δεν μπορεί να έχει ασφαλές μέλλον! Αν τα επόμενα χρόνια δεν υπάρξει ένα άλμα προς τα εμπρός στην οικονομία, έτσι ώστε να επιστρέψουν οι περισσότεροι από τους 350-500 χιλιάδες νέους με προσόντα, που εγκατέλειψαν τη χώρα για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό, τότε μην έχουμε αυταπάτες ότι είναι εγγυημένες οι συντάξεις σε βάθος χρόνου. Αν δεν ανοίξουν δουλειές, θέσεις πλήρους απασχόλησης, αν δεν γίνουν επενδύσεις, αν δεν υπάρξει φιλικό προς τις επενδύσεις κλίμα, από που θα βρουν λεφτά τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν συντάξεις;

Το δημογραφικό, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάσχεση της πληθυσμιακής μας συρρίκνωσης, θα έχει δραματικές συνέπειες στο ασφαλιστικό, το σύστημα υγείας, την πορεία της οικονομίας αλλά και την εθνική μας υπόσταση. Ελπίζω, το πόρισμα στο οποίο καταλήξαμε να υιοθετηθεί όχι μόνο από την επόμενη κυβέρνηση αλλά από τις κυβερνήσεις των επόμενων χρόνων, προκειμένου να αναστραφεί η δημογραφική μας κάμψη και να ατενίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον».

 

 


Προηγούμενο άρθρο Παράταση υποβολής δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών
Επόμενο άρθρο Η Ομιλία του Γιώργου Τσούγκρα