Ειδήσεις

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 4η συνάντηση του Προγράμματος Bluemed


Η 4η διήμερη συνάντηση του Προγράμματος Διακρατικής Εδαφικής Συνεργασίας MED 2014-2020 “Bluemed” με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2018 στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Στην συνάντηση αυτή παρουσιάστηκε από τους εταίρους από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Κροατία η πρόοδος του έργου BLUEMED που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, ως προς την εφαρμογή του έργου, ενώ δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι το έργο εισέρχεται στο τελευταίο έτος εφαρμογής του και συζητήθηκε ο σχεδιασμός των μελλοντικών δραστηριοτήτων. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε από την κα. Αγγελική Βενέτη, συντονίστρια του έργου BLUEMED, η ενημέρωση των εταίρων σχετικά με την εξέλιξη των παραδοτέων του έργου και τυχόν προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια υλοποίησης αυτών.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για τις σημαντικότερες δραστηριότητες οι οποίες αφορούν την κεφαλαιοποίηση του έργου, όπως είναι η εκπαίδευση του προσωπικού στις πιλοτικές περιοχές, καθώς και οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν για τη λειτουργία των Κέντρων Ευαισθητοποίησης των Επισκεπτών και Διάχυσης της Γνώσης. Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν ποιες θα είναι οι απαραίτητες δράσεις για την περαιτέρω προβολή του έργου, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με  τη γενική διαχείριση του έργου.

Τέλος, ενημερώθηκε το εταιρικό σχήμα για τις συμμετοχές του επικεφαλής εταίρου σε διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν την προβολή του έργου BLUEMED, καθώς και για τη συμβολή του στις ευρωπαϊκές διακρίσεις και την αναγνώριση που έχει λάβει το έργο.

Υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg MED 2014-2020.

 

Προηγούμενο άρθρο O Μύλος των Ξωτικών - Επίσημη Τελετή Έναρξης
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Οι αστυνομικοί στα Εξάρχεια εκτελούν χρέη συνοροφύλακα