Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι φαιδρές δηλώσεις της ηγεσίας του ΠροΠο ευτελίζουν την ΕΛΑΣ!


«Το νέο υπουργικό δίδυμο Προστασίας του Πολίτη καλό είναι να αυτοπροστατευθεί από  φαιδρές δηλώσεις, που δεν εκθέτουν απλά  τις ίδιες, την κ. Γεροβασίλη και την κ. Παπακώστα, αλλά εξευτελίζουν την αστυνομία ως Σώμα Ασφαλείας, ως σκληρό πυρήνα του κράτους». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο κ. Παύλο Τσίμα.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κληθείς να σχολιάσει την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Ντογιάκου, απάντησε ότι «το φάντασμα της τρομοκρατίας είναι ακόμη ζωντανό και θα έλεγα ότι και τα χθεσινά που ζήσαμε έξω από τα δικαστήρια στην Αθήνα με τις επιθέσεις αναρχο-αντεξουσιαστών σε αστυνομικούς δεν είναι άσχετα το ένα με το άλλο. Νομίζω ότι η πολιτική ανοχής στη βία των διάφορων αντεξουσιαστών, του λεγόμενου αναρχικού χώρου, των “συλλογικοτήτων”, που επιδεικνύει η παρούσα κυβέρνηση στα 3,5 χρόνια της διακυβέρνησής της δεν είναι άσχετη με την επανεμφάνιση του φαινομένου της τρομοκρατίας. Δυστυχώς, η ανοχή στα άσυλα, στα άβατα, έχει ως αποτέλεσμα αυτά να εξελίσσονται σε φυτώρια, σε εκκολαπτήρια μιας νέας γενιάς τρομοκρατίας». Επιπλέον, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα. Και, δυστυχώς, και η νέα ηγεσία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δείχνει ότι ενστερνίζεται το προηγούμενο δόγμα, που ακολούθησε ο κ. Τόσκας, της “στοργής” προς  τις συλλογικότητες».

Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι «είναι αναστρέψιμη η κατάσταση. Η αστυνομία έχει αποδείξει ότι διαθέτει επαγγελματισμό και την ικανότητα να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα -το κάνει σε υποθέσεις βαριάς εγκληματικότητας. Το ζήτημα είναι στην αντιμετώπιση όλων αυτών των παραβατικών συμπεριφορών, των έκνομων συμπεριφορών, της βίας, που ασκείται από περιθωριακές ομάδες δεν έχουμε αποτελέσματα γιατί δεν υπάρχει σαφής εντολή, γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Γιατί η πολιτεία με θεσμικά μέσα έχει βάλει εμπόδια στο έργο της αστυνομίας».

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε σε μια σειρά από μέτρα όπως ο νόμος Γαβρόγλου για το άσυλο, το άβατο των Εξαρχείων, η κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και η αποδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ που έχουν αποθρασύνει τα περιθωριακά στοιχεία. Όπως χαρακτηριστικά είπε «έτσι έχουμε επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, ελέγχους ταυτοπροσωπίας σε πολίτες από μέλη του Ρουβίκωνα, και τώρα φθάσαμε στο μη παρέκει, με απειλές, με προπηλακισμούς, με βία σε αστυνομικούς, κι αυτό στέλνει ένα κακό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία και στα νέα παιδιά. Είδαμε πριν λίγες ημέρες στην κατάληψη του υπουργείου Παιδείας μαθητές να προπηλακίζουν αξιωματικό της ΕΛΑΣ και να μην γίνεται καμία σύλληψη καμία προσαγωγή, καμία αντίδραση. Είναι λάθος το μήνυμα που στέλνουμε στην ελληνική κοινωνία. Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο από όλα αυτά τα φαινόμενα που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες».

Προηγούμενο άρθρο Πανηγυρικός εσπερινός στην Τερψιθέα
Επόμενο άρθρο Πράσινη παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου