Ειδήσεις

Έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Τεμπών


«Χρηματοδότηση  ύψους 868,000,00 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα στην Τοπική κοινότητα Πουρναρίου μετά απο απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Η χρηματοδοτήση εντάσσεται  στην Πρόσκληση IV του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ, για τον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας».

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος : Η  παρούσα  μελέτη  αφορά  την βελτίωση και ασφαλτόστρωση δικτύου αγροτικών δρόμων σε συνολικό μήκος περίπου 8000 μέτρων προκειμένου να εξυπηρετούνται τα αγροκτήματα και οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις περιοχής Πουρναρίου.

Το έργο προβλέπεται να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας και βασικά την εξασφάλιση της γρήγορηςαπρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης των κατοίκων του οικισμού προς την αγροτική περιοχή  βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους ,την μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και η ταχύτερη και οικονομικότερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Εξάλλου, το εν λόγω έργο αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της αγροτικής αυτής περιοχής την τελευταία 20ετία.

Συγκεκριμένα βάση της τεχνικής μελέτης που έχει κατατεθεί απο το Δήμο Τεμπών 

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, τα ακόλουθα 

 α. Εκσκαφή γαιώδους και ημιβραχώδους εδάφους για την εξομάλυνση και εξυγίανση των υπαρχόντων δρόμων.

          β. Ισοπέδωση του ολοκλήρου καταστρώματος της οδού και καθαρισμός της υπάρχουσας τάφρου.               

 γ. Για τις χωματουργικές εργασίες πάρθηκαν υπόψη χαρακτηρισμοί εδαφών σαν γαιώδη-ημιβραχώδη. 

δ. Κατασκευή επιχώματος από υλικά της Ε4 και κατασκευή υπόβασης της Ο155 μ, βάσεως Ο155 και Ασφαλτικού της Α265Βστους υπό μελέτη αγροτικούς δρόμους.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Όχι στην αποδόμηση του Έθνους
Επόμενο άρθρο Φιλική ήττα του Ερμή Αγιάς-Λάρισας