Ειδήσεις

Μάξιμος: Θα καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλου


Στη δέσμευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου αναφέρθηκε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά να τοποθετηθεί στην ημερίδα για τα «Προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων -προοπτικές επίλυσής τους», που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταρχήν συνεχάρη τους διοργανωτές, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών και τα μέλη της ΕΣΠΕΛ και ΕΣΠΕΘ γιατί «κατάφεραν να φέρουν στη Λάρισα το βαρύ πυροβολικό των εμπειρογνωμόνων στα ασφαλιστικά και βεβαίως τον πρύτανη της δημοσιογραφίας στα εργασιακά-ασφαλιστικά, τον Γιώργο Αυτιά που είναι η θεσμική μνήμη σε αυτά. Γιατί οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται, αλλά ο Αυτιάς μένει, να υπενθυμίζει τι έγινε, το γίνεται και τι πρέπει να γίνει. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι του δίνεται ψήφο εμπιστοσύνης κάθε Σαββατοκύριακο με την εκπομπή του να χτυπάει νούμερα τηλεθέασης που εμφανίζονταν σε εκλογές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω κι εγώ δυο φορές που κλήθηκα στην εκπομπή του. Πριν καλά καλά τελειώσει η εκπομπή το τηλέφωνό μου πήρε φωτιά από φίλους που ήθελαν να με συγχαρούν γιατί τα είπα καλά. Αν δεν έβλεπαν την εκπομπή δεν θα έβλεπαν κι αν τα είπα καλά!

Μετά απ’ αυτή την εισαγωγή έρχομαι στο θέμα της ημερίδας. Ζούμε σε μια δύσκολη γειτονιά, είμαστε το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης, της Δύσης. Αιώνες τώρα είμαστε ο κυματοθραύστης των απειλών από την Ανατολή. Ο εξ ανατολών κίνδυνος είναι διαρκής και επιβάλει επαγρύπνηση και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ. Ωστόσο, η Ευρώπη δεν έχει δυστυχώς, ακόμη, ενιαία εξωτερική πολιτική, αλλά ούτε και κοινή αμυντική πολιτική. Οι χώρες-μέλη της ΕΕ εμπιστεύονται την άμυνα τους στο ΝΑΤΟ, όπου, όμως, μέλος είναι και η Τουρκία απ’ την οποία εκπορεύεται η μείζονα απειλή για τη χώρα μας. Οφείλουμε, λοιπόν, να έχουμε ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα με ρωμαλέες ένοπλες δυνάμεις. Όπως, επίσης, χρειαζόμαστε και ισχυρά Σώματα Ασφαλείας, γιατί πέραν την ασφαλείας του πολίτη είναι επιφορτισμένα και με τη διαχείριση του τεράστιου μεταναστευτικού προβλήματος.

Γνωρίζουμε ότι στα χρόνια της κρίσης τα εν ενέργεια και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αυτοί που ο λαός λέει ένστολοι, υπέστησαν σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές και τις συντάξεις τους. Σήκωσαν μεγάλο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, ο σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις και ένα νέο μισθολόγιο που θα δίνει αξιοπρεπείς αποδοχές στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Όπως δώσαμε το 50% των παρακρατηθέντων, έτσι θα πράξουμε και για το υπόλοιπο, που 3 χρόνια τώρα η κυβέρνηση δεν επιστρέφει.

Θέλω, επίσης, να πω ότι για εμάς η ασφάλεια της χώρας και η ασφάλεια του πολίτη είναι ψηλά στην ατζέντα μας. Όσο, λοιπόν, βελτιώνεται η κατάσταση στην οικονομία θα μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στις αποδοχές και τις συντάξεις.

Ωστόσο, επειδή απευθύνομαι σε ανθρώπους με υψηλή συναίσθηση πατριωτικής ευθύνης, επιτρέψτε μου να πω ότι είναι λάθος να ψηφίζουμε με ένα και μόνον κριτήριο, την τσέπη μας. Το κάναμε στις προηγούμενες εκλογές και μας προέκυψε Συμφωνία των Πρεσπών! Μην το επαναλάβουμε.

Ζητώ την κατανόησή σας γιατί δεν θα μείνω μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, καθώς είμαι εκ των εισηγητών της ΝΔ στην επίκαιρη επερώτηση για το αίσχος της ΕΡΤ, που έχει μετατραπεί σε μεγάφωνο της κυβερνητικής προπαγάνδας. Και πάλι συγχαρητήρια!»

 

Προηγούμενο άρθρο Σε νέα έργα 170.000 ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Παρακλήσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης