Ειδήσεις

Κέλλας: Η μνήμη των εθνομαρτύρων της Μικράς Ασίας είναι πάντα ζωντανή


«Τιμούμε και διατηρούμε ζωντανή την ιερή μνήμη των Ελληνίδων και των Ελλήνων, που σφαγιάσθηκαν, εκτελέσθηκαν, ατιμάσθηκαν και διώχθηκαν από τη Σμύρνη, την Ιωνία και τη Μικρά Ασία έπειτα από 30 αιώνες διαρκούς ιστορικής παρουσίας. Η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ακολούθησε της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και αποτέλεσε το τελικό στάδιο της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής από το τουρκικό κράτος».
Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, προσθέτοντας:
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις θυσίες των εθνομαρτύρων και ιερομαρτύρων μας, που έπεσαν υπέρ πατρίδος και πίστεως, αποτελώντας τον σύγχρονο προμαχώνα του Γένους μας, με πρωτομάρτυρα τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης καθώς και τους ιεράρχες, κληρικούς και λαϊκούς, που σφαγιάσθηκαν κατά τη μικρασιατική καταστροφή, δίχως να εγκαταλείψουν την πανάρχαια κοιτίδα του ελληνισμού.
Τα εγκλήματά κατά της ανθρωπότητας δεν ξεχνιούνται ποτέ. Οι γενοκτονίες, που διαπράχθηκαν από το τουρκικό κράτος και τον Μουσταφά Κεμάλ, κατά των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, κατατάσσονται μεταξύ των πιο σκοτεινών περιόδων της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας.
Ευχόμαστε η ανθρωπότητα να μην ξαναζήσει ανάλογες στιγμές. Προς τον σκοπό αυτό, η Ελληνική Δημοκρατία παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο και προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποτελώντας μία δύναμη σταθερότητας στο σύγχρονο διαπεριφερειακό και διεθνές σύστημα».

Προηγούμενο άρθρο Να λειτουργήσει τώρα η Α΄ Τάξη του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών