Ειδήσεις

Να λειτουργήσει τώρα η Α΄ Τάξη του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και το αίτημα των 16 μαθητών του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας, να εγγραφούν και να φοιτήσουν κανονικά στην Α’ τάξη του σχολείου.
Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας, έχουν σοβαρή ευθύνη για το γεγονός ότι δεν ενέκριναν τη λειτουργία του τμήματος με τους οκτώ (8) αρχικά μαθητές που είχαν κάνει τη δήλωση προτίμησης τον Ιούνιο, που στην συνέχεια έγιναν 16, επομένως δεν ισχύει το λεγόμενο επιχείρημα του ολιγομελούς τμήματος.
Είναι απαράδεκτο το 2018 να λειτουργεί ένα σχολείο χωρίς τη μια από τις τρείς τάξεις (Α’ τάξη), που αποτελείται από το συγκεκριμένο τμήμα. Είναι απαράδεκτο οι μαθητές, που στην πλειοψηφία τους είναι ενήλικες και εργαζόμενοι και δεν μπορούν να φοιτήσουν σε πρωινά σχολεία, να μη του επιτρέπεται να φοιτήσουν σε εσπερινό ΕΠΑΛ, στην τάξη που υπάρχουν μαθήματα επιλογής σχετικά με τους τομείς και τις ειδικότητες που ενδιαφέρονται.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ζητά από το υπουργείο Παιδείας, την άμεση επίλυση του προβλήματος, με την λειτουργία της Α΄ Τάξης του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας και την συμμετοχή όλων των μαθητών της.
Λάρισα 17/9/2018
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας
1. Τσιαπλές Αναστάσιος
2. Λούμας Γεώργιος
3. Χαλάτσης Αστέριος

Προηγούμενο άρθρο Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Η μνήμη των εθνομαρτύρων της Μικράς Ασίας είναι πάντα ζωντανή