Ειδήσεις

Μάξιμος με Αρχιεπίσκοπο: Ο καλός χριστιανός, καλός πολίτης


Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε συνεργασία με τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας από την εποχή που ήταν τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, συζήτησε μαζί του για την ανασφάλεια των πολιτών και τα ζητήματα δημόσιας τάξης που είναι στην αρμοδιότητά του από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «αν όλοι οι πολίτες ήταν καλοί χριστιανοί θα ήταν ταυτόχρονα και καλοί πολίτες. Αν το χριστιανικό μήνυμα “αγαπάτε αλλήλους” έβρισκε καθολική ανταπόκριση, τότε δεν θα είχε λόγο ύπαρξης και η αστυνομία. Γι’ αυτό μεγάλη αξία έχει η παιδεία που προσφέρουμε στα παιδιά, αλλά και οι κατηχητικές διδαχές της εκκλησίας, που διαμορφώνουν υπεύθυνους και νομοταγείς πολίτες».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με την ιδιότητα του εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την προσπάθεια που καταβάλλεται από τον διεθνή αυτό Οργανισμό -που φέτος γιόρτασε τα 25 χρόνια από τη δημιουργία του-, για τη σύσταση ενός Παρατηρητήριου Παραβίασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Χριστιανών όπου γης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια απειλείται με εξαφάνιση ο Χριστιανισμός στο λίκνο του, τη Μέση Ανατολή, αλλά και άλλου οι χριστιανοί υφίστανται διώξεις από φανατικούς φονταμενταλιστές για την πίστη τους. Η χριστιανική Δύση, αλλά και ο αποκαλούμενος πολιτισμένος κόσμος, δεν μπορεί να παρακολουθούν απαθείς το έγκλημα όπως έκαναν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με τη Γενοκτονία των χριστιανών στην οθωμανική αυτοκρατορία».
Τέλος, ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου -από τον οποίο έλαβε την ευχή του- την εκκλησία της Ελλάδος για το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο, που αναδείχθηκε ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Προς απαξίωση ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού
Επόμενο άρθρο Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αντισεισμική προστασία στη Θεσσαλία