Ειδήσεις

Αρχαιολογική εκδήλωση στη Βελίκα


Την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 και ώρα 9 μ.μ. στο θέατρο Θάλασσας, στα Πλατάνια Βελίκας, θα πραγματοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και τον Δήμο Αγιάς η καθιερωμένη αρχαιολογική εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν τα τελευταία πορίσματα της έρευνας για το Κάστρο της Βελίκας. Στις φετινές έρευνες συμμετείχαν εθελοντικά φοιτητές Αρχαιολογίας από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Μάντσεστερ, μαζί με τις καθηγήτριες Μαρία Σταματοπούλου και Μαρία Κοψαχείλη, φιλοξενούμενοι από τον Δήμο Αγιάς.
Τα ευρήματα στα οποία θα αναφερθούν οι κυρίες Σταυρούλα Σδρόλια και Μαρία Σταματοπούλου, επιβεβαιώνουν ολοένα και περισσότερο τη σημασία του κάστρου ως ενός από τα κέντρα διακίνησης προϊόντων στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα. Γι’ αυτό και τα λιμάνια της περιοχής παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο θα αναλύσει ο ειδικός ερευνητής Αλκιβιάδης Γκινάλης.
Τέλος, θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του φιλολόγου Οδυσσέα Τσιντζιράκου «Φιλοκτήτης, Μελιβοίας άναξ». Πρόκειται για μια νέα, πιστή μετάφραση της τραγωδίας «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή καθώς και σχόλια πάνω στη διαχρονική σημασία του έργου, τόσο για το τοπικό όσο και για το ευρύτερο κοινό.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Εκπαιδευτικό σύστημα που δεν θα βρίσκεται υπό ομηρία μειοψηφιών!
Επόμενο άρθρο Μεταπτυχιακό στη διαχείριση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών