Ειδήσεις

Μάξιμος: Εκπαιδευτικό σύστημα που δεν θα βρίσκεται υπό ομηρία μειοψηφιών!


Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Για δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους η ανάρτηση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνιστά ένα κομβικό ορόσημο στη ζωή τους. Ο μόχθος πολλών ετών μελέτης και προσπάθειας, όχι μόνον του ιδίου του μαθητή αλλά και της οικογένειάς του που βρίσκεται αρωγός δίπλα του με κάθε τρόπο, επιβραβεύθηκε κατά το μάλλον ή ήττον.
Σ’ όλα αυτά τα παιδιά, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την επιτυχία τους και να τους ευχηθώ στη νέα φάση των σπουδών τους να αποκομίσουν όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια για να γίνουν άριστοι στο επάγγελμά τους, προς όφελος των ιδίων αλλά και του συνόλου της κοινωνίας.
Ταυτοχρόνως, όμως, θα ήθελα να απευθυνθώ και σε όσα παιδιά δεν πέτυχαν τον στόχο τους, τονίζοντάς τους ότι η πείρα έχει αποδείξει πως η επιτυχία στη ζωή δεν εξαρτάται από μια σχολή. Οι επιλογές και οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας είναι πολλές και χρειάζεται επιμονή, οξυδέρκεια και αποφασιστικότητα για να τις αδράξουμε.
Τέλος, ευχή δική μου, όπως και όλων των Ελλήνων, είναι η χώρα μας, επιτέλους, να ξεφύγει από τις παθογένειες του παρελθόντος. Να αποκτήσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν θα βρίσκεται υπό την ομηρία μειοψηφιών. Να δούμε, σύντομα τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τα ελληνόπουλα, ώστε να πάψει το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσής τους προς εύρεση εργασίας, που αποψιλώνει την κοινωνία μας από ό,τι πιο παραγωγικό διαθέτει, που είναι το ανθρώπινο δυναμικό της».

Προηγούμενο άρθρο Εορτάστηκε ο Άγιος Φανούριος στην Ελάτεια
Επόμενο άρθρο Αρχαιολογική εκδήλωση στη Βελίκα