Ειδήσεις

Μάξιμος: Η πολιτιστική μας κληρονομιά εργαλείο ανάπτυξης!


«Η διάσωση και η προβολή των αρχαιολογικών ευρημάτων συνιστά καθήκον για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και εργαλείο για την πολιτιστική, τουριστική και οικονομική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, με αφορμή τα εγκαίνια, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, της νέας αρχαιολογικής έκθεσης «Κάστρο Καλλιθέας, Ματιές σε μια αρχαία πόλη».
Ο κ. Χαρακόπουλος στο μήνυμά του εξηγεί ότι «λόγω της πρωτοφανούς τραγωδίας με τους δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας, που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική, και εκ της θέσεώς μου ως αρμόδιος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας» θα πρέπει να παραμείνει στην πρωτεύουσα.
Ωστόσο, με την ευκαιρία αυτή, εξαίρει «τις προσπάθειες ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου, που μας κληροδότησε η μακρά ιστορική διαδρομή της περιοχής μας και που οφείλουμε να φυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού. Σ’ αυτήν την προσπάθεια για την αξιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας, να γνωρίζετε ότι παραμένω πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης».

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ατόμων για απόπειρα κλοπής
Επόμενο άρθρο Συγκέντρωση αγαθών για τους πυρόπληκτους από το Δ. Λαρισαίων