Βυζαντινά κάλαντα στον Μάξιμο που ευχήθηκε: «Να βγούμε σοφότεροι από την κρίση»


Την ευχή «το 2012 να αχνοφέξει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και έναν πιο ανθρώπινο κόσμο» διατύπωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης άκουσε τα παραδοσιακά βυζαντινά κάλαντα από την χορωδία των Φίλων της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής στο πολιτικό του γραφείο.

Ευχαριστώντας τους, ο κ. Χαρακόπουλος είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα βυζαντινά κάλαντα μας υπενθυμίζουν ότι ο τόπος αυτός έχει μακρά ιστορία και πέρασε στο διάβα του χρόνου πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες από τις σημερινές. Ο ελληνισμός πέρασε πόλεμο και κατοχή, φτώχεια και πείνα αλλά με πίστη στις δυνάμεις μας, ομοψυχία και αλληλεγγύη κατάφερε πάντα να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Και αυτή την κρίση θα την ξεπεράσουμε. Ελπίζω όλοι να βγούμε σοφότεροι από αυτή τη δοκιμασία.

Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε. Αρκεί να έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας και να ξαναθυμηθούμε αρετές των Ελλήνων που τα τελευταία χρόνια ατόνησαν, όπως η φιλοπατρία, η εργατικότητα, το φιλότιμο και η συνέπεια.

Τούτες τις μέρες ιδιαίτερα ας δείξουμε με όποιον τρόπο μπορεί κανείς την αλληλεγγύη μας και την ευαισθησία μας στο διπλανό μας, τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη την έμπρακτη εκδήλωση της αγάπης μας. Χρόνια πολλά».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προσέφερε σε κάθε ένα από τα μέλη της χορωδίας το τελευταίο του βιβλίο με διηγήματα «Εκ νεότητός μου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της «Εστίας».

Προηγούμενο άρθρο Ο μεγαλόσταυρος της Ι. Μ. Παροναξίας στο Μάξιμο Χαρακόπουλο: Σημαντικό το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας
Επόμενο άρθρο Χωρίς εφορίες Πέμπτη και Παρασκευή