Ο μεγαλόσταυρος της Ι. Μ. Παροναξίας στο Μάξιμο Χαρακόπουλο: Σημαντικό το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας


Το Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας απένειμε στον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λαρίσης  κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος για τη σταθερότητα με την οποία υπερασπίζεται τα δίκαια της εκκλησίας.

Ο κ. Χαρακόπουλος εβρισκόμενος στη Νάξο για πολιτικούς λόγους επισκέφθηκε την έδρα της Μητρόπολης και είχε συνάντηση με τον κ. Καλλίνικο σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα. Σε δηλώσεις του, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας εξήρε «το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί η εκκλησία το οποίο αποκτά ξεχωριστή σημασία στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης που διανύουμε».

Όπως χαρακτηριστικά είπε «η ορθόδοξη εκκλησία ήταν πάντα κιβωτός του Γένους, σημείο αναφοράς και παράγοντας ενότητας του ελληνικού λαού. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με το πολυσχιδές της κοινωνικό έργο δεν προσφέρει απλά παρηγοριά, λειτουργώντας συμπληρωματικά στην Πολιτεία που έχει την κύρια ευθύνη του κράτους πρόνοιας, αλλά συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Αξίζουν τα συγχαρητήρια και την αναγνώρισή μας όλοι όσοι εργάζονται στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας και ιδιαίτερα οι εθελοντές και οι εθελόντριες που αναδεικνύουν την αξία της αλληλεγγύης.

Η πατρίδα μας αντιμετώπισε στη διαδρομή του χρόνου πολύ πιο δύσκολες περιστάσεις και κατάφερε να ορθοποδήσει. Με ενότητα, επιμονή στην προσπάθεια και τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε και τώρα».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ξεναγήθηκε στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Νάξου και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τους θησαυρούς που έχουν συντηρηθεί και φυλάσσονται σε αυτό.

Προηγούμενο άρθρο «Πλημμύρισε» με χριστουγεννιάτικες ευχές η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Βυζαντινά κάλαντα στον Μάξιμο που ευχήθηκε: «Να βγούμε σοφότεροι από την κρίση»