Ειδήσεις

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης στη Νίκαια


Ξεκίνησαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ οι θερινές δράσεις που έχουν τον τίτλο  «Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Η βιβλιοθήκη συμμετέχει φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που αφορά σε παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών.

Στη γιορτή της έναρξης ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές /ντριες  για το σημαντικό έργο που  προσφέρουν τόνισε ότι «η  βιβλιοθήκη είναι ένας χώρος συνώνυμος της γνώσης και της εμπειρίας, της δημιουργικότητας και της δημιουργίας. Στην καλοκαιρινή εκστρατεία θα υλοποιηθούν μια σειρά εργαστηρίων που θα επικεντρώνονται μεταξύ άλλων την παρατήρηση, την καταγραφή, την ερμηνεία και την αξιολόγηση γεγονότων, φαινομένων και συμπεριφορών. Ο Δήμος Κιλελέρ και η αντιδημαρχία Πολιτισμού βρίσκεται πάντα στο πλευρό της δημοτικής βιβλιοθήκης αρωγός, και συμπαραστάτης σε κάθε ενέργειά της. Η επιτυχία των εγχειρημάτων της αποδεικνύεται τόσο από το μεγάλο αριθμό των παιδιών που συμμετέχουν στις δράσεις όσο και από το άριστο αποτέλεσμα που παράγεται».

Το πρόγραμμα και οι τίτλοι των δράσεων αυτού του μήνα είναι το εξής: Για παιδιά 6-9 ετών, Δευτέρα 25 Ιουνίου ώρα 10:00 «Βρες τον τίτλο», Τρίτη 26 Ιουνίου ώρα 10:00 «Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες» και Τετάρτη 27 Ιουνίου ώρα 19:00 «Τι κάνω κάθε μέρα». Για τα παιδιά 10-12 ετών Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 10:00 «Το παλάτι της μνήμης». Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των παιδιών, τα οποία μπορούν να συμμετάσχουν σε όσες δράσεις θέλουν, είναι δωρεάν.

Στη γιορτή της έναρξης καλωσόρισμα στα παιδιά απηύθυνε ο υπεύθυνη της δημοτικής βιβλιοθήκης Ανθή Μπλιάτσιου.  Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος τω ΔΕ Νίκαιας – Κραννώνα Αντώνης Ρεντζιάς, οι εθελόντριες της βιβλιοθήκης και γονείς των παιδιών.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 55χρονος για μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας